handdator

Visa fullständig version : ö-luffa i September


sarah&filip
2007-05-10, 21:04
Hej alla!

Vi ska ö-luffa i kykladerna i september i år. (Trolig resplan: Milos, Amorgos, Sifnos, Folegandros, Antiparos, Paros) Frågan vi skulle ställa är nämligen hur mycket bättre prismässigt det är att åka i September? (Jämfört med mitten av augusti, som vi åkte förra året. )

Förra året fick vi betala runt 55 Euro natten per rum, då vi var på Milos. Uthyrning av vespa låg på runt 18 Euro per dag. Det vi undrar är hur mycket det egentligen skiljer om man åker i September? Vi tänker då på mat, färjor, boende m.m.

Hur mycket pengar är egentligen vettigt att ha med sig under en tre/fyra-veckors period i September? Vi tänker oss då att vi skall resa runt ganska mycket, bo på bra rum, äta gott, göra en del utflykter och hyra skoter i stort sett varje dag!

Har ni även något bra förslag på bra boende på ovanstående öar så får ni gärna dela med er.

Ordet är fritt!

Sarah & Filip

Arne
2007-05-11, 07:38
September är en utmärkt månad för öluff i arkipelagen. Temperaturen är behaglig i såväl luft som vatten. Högsäsongsträngseln har förklingat och ett stilla lugn råda. Förvisso kan det vara en smula glesare med färjor, men det kan man ju anpassa sig till.

Utbudet av boende är obegränsat vid denna årstid och priserna har dykt ned till högst behagliga 25-35€, och då talar vi om fina studios i utmärkta lägen på öarna.
Visst kan det komma ett och annat skyfall med åska, men icke så ofta och snabbt övergående.

Tavernorna har gott om platser lediga och servicen är kobrasnabb. Utbudet av mat kan vara begränsat, men det får man ta. Några matställen har hunnit slå igen för säsongen men tillgången är ändå mer än tillfyllest.

En hel del butiker med krims-krams har även de bommat igen för säsongen, men det är snarare en fördel.

Bil - och mopeduthyrarna har det dystert. Många fordon men få kunder. Detta gör att reapriser råda på den fronten. 7-8€ per dag för moppen. Bil ha vi aldrig hyrt, men även bilhyran förmenas ligga runt femtio procent av högsäsongspriset.

Hur mycket pengar åtgår då? Tja, vår måttstock där vi räknat in allt, resor, uteätande, boende och övriga inköp, hamnar på strax under 1000 Sek per dag för två. Men då att betänka att vi lever "Greve" och alls ej lagar mat själva.

Sammanfattningsvis. Kan det bli bättre? Tror icke det. Vi grundar vårt resonemang på mångårig erfarenhet av öluff i September.

Arne

sarah&filip
2007-05-11, 19:52
Tack Arne för ett långt & utförligt svar!!!!

Det lät verkligen betydligen billigare i september månad! Ska bli skönt att ha flera olika rum att välja mellan. Förra året när vi åkte i augusti, så fick vi ta vad som fanns ledigt & det blev inte så billigt.
Nu ska vi börja planera vi reseplan & idag är det bara 118 dagar kvar!!flabb_flab

Tack igen :)
sarah & Filip

mkh
2007-05-12, 16:19
... och hyra skoter i stort sett varje dag!

Har ni även något bra förslag på bra boende på ovanstående öar så får ni gärna dela med er.

Sarah & Filip

Där vi bodde på Antiparos förra året, Roccos, har de ett specialerbjudande under lågsäsong. De hyr också ut bliar/scotrar därför har de ett paketpris.

Citat från deras hemsida:
Take advantage of our offers for the months May, June, September (from 10/9) and October
Studios for 2 people and motorbike rental from 34 EURO per day
Minimum stay and use of vehicle 3 days

Det kanske går att få billigare på plats, men skulle ni hamna där kan ni ju testa och fråga efter erbjudandet. Fråga då också om ni kan få tvårumsstudion med den stora balkongen med havsutsikt

/Marianne