handdator

Visa fullständig version : Hoteltips tack :-)


SaraL
2007-05-07, 16:15
Hej!

Jag och två kompisar tänkte boka en flygstol till Karpathos i början av juni. Är det någon som har något bra tips på ett trevligt hotel som vi kan bo på? Det behöver inte vara lyxigt men rent och fräscht och gärna med kylskåp och kokplatta och närhet till en bra strand. Det får gärna finnas en hel del tavernor att välja mellan i närheten. Är det nån som har bott i någon mysig studio/lägenhet/hotel eller liknande som ni kan rekommnedera?

//Sara

EmmaSofia
2007-05-08, 15:39
Är jag en kompis??

SaraL
2007-05-08, 15:54
Jag svarar på mitt eget inlägg :-)

Vi har fått tag på en lägenhet på Elias Rooms i Pigadia och måste nog svara ganska snart innan han hyr ut denna till någon annan.

Är det någon som har bott här? Hur är läget? Kan man härifrån promenera till någon bra strand eller måste man åka bil eller buss för att hitta en fin strand?

//Sara

Eva L
2007-05-08, 15:56
Elias ligger centralt och ni kan promenera till stadsstranden. Om du läser gamla trådar och resebrev finns det flera som bott där och varit nöjda.

Eva

inkfish
2007-05-08, 16:28
Under resmålsbeskrivningen för Karpathos här på Kalimera finns en länk till Elias hemsida. Elias rooms är ett av de ställen som Kalimera rekommenderar.

Läget är kanonbra, mitt i Pigadia, ändå lugnt (utom när sopbilen kommer på morgonen).

Där finns fem rum/lägenheter. Två är större lägenheter på översta våningen, den ena är möblerad i traditionellt karpatisk stil. De båda lägenheterna delar en altan med ett staket emellan.

Under lägenheterna finns tre dubbelrum och de är SMÅ. Alla har dock egen toa med dusch samt enkla kokmöjligheter. De delar en uteplats där det också finns ett gemensamt kylskåp för de tre rummen.


Jag bor hos Elias och tycker att även de små rummen duger - men jag har inga skyhöga krav på bekvämlighet. Rent, kokmöjlighet, kylskåp och havsutsikt är bra - och alltihop finns, även i smårummen.

Elias är dessutom en formidabel hyresvärd, den bästa jag haft i Grekland. Han fixar allt, kan ge besked om allt - och de besked man får stämmer dessutom. Inte dåligt:D

Du har tre minuters promenad till tavernorna på hamnpromenaden - och sju-åtta minuters promenad till stranden. Då kommer du till den del av stranden som är mest tätbefolkad med mycket solsängar och parasoller.

Stranden är dock LÅNG och längst bort, ca 3 km, är det glest med folk och inga solsängar alls. Du får dock inte vara alltför ömfotad när du ska i vattnet där borta;)

SaraL
2007-05-08, 17:11
Tack för info inkfish! Vi har även fått ett bra erbjudande från Nefeli Apartments i Lefkos som jag tycker verkar trevigt. Är det helt avigt att bo i Lefkos eller finns det fin strand där också och är det lätt att ta sig till andra byar och stränder därifrån?

EmmaSofia: Jaja...var inte så himla petnoga med detaljerna, EN kompis och EN syster dårå! flabb_flab

inkfish
2007-05-08, 17:15
Lefkos är en idyllisk liten badort men ligger rätt isolerat -för att inte säga off. Det tar nån timme med buss till Pigadia, om jag minns rätt.

Är ni extremt badsugna och i övrigt bara vill läsa och slappa - då är Lefkos fint. Men själv vill jag ha mycket mer liv och rörelse omkring mig.

Lefkos är alltså en helt annan grej än stadslivet i Pigadia, så fundera ordentligt på vad ni vill ha ut av semestern.

Dan S
2007-05-08, 20:35
Hej.
Ja smaken är olika. Vi brukar på på Amarillis som ligger rätt bra ovanför taxistationen cebntralt i Pigadia. Billigt, trevligt och Margarita som sköter stället är mycket hygglig och bra. Mitt emot bor Gatoulis som hyr ut bilar och är en storvuxen och mycket sympatisk man, som alltid hjälper till. Hämtar och lämnar gratis på flygplatsen mm.

Men på sommaren bor vi alltid i Kyra Panagia på Hotel Akropolis. Där har även öppnat en ny fin pension som heter 'Blue Waves' och sköts av en mycket trevlig man vid namn Nicholas och är guldsmeden i stan. Hälsa från Dan och jag tror att det går er väl...

På lördag 12/5 åker vi till Kyra, jag, frugan, dotter, måg och två barnbarn. Bor hos Anna & Stamatis på Akropolis. Bästa tänkbara...

Ha det bra alla Karpathos entusiaster.

Odyssevs

SaraL
2007-05-09, 08:25
Tack för tipsen! Det lutar nu åt Elias, han har lägenhet nr 4 ledig åt oss och för det priset kan vi inte annat än bo där :)

ciakoohler
2007-05-09, 08:37
Tack för tipsen! Det lutar nu åt Elias, han har lägenhet nr 4 ledig åt oss och för det priset kan vi inte annat än bo där :)
Ni kommer att trivas jättebra där.Cia

EmmaSofia
2007-05-09, 14:08
Låter bra det ciakoohler!
/Emma som är systern

inkfish
2007-05-09, 16:21
4 är den vänstra däruppe, alltså inte den traditionellt inredda men stor och rymlig. Ni kan till och med ta varsitt rum om ni blir ovänner;)

Ni har alla förutsättningar att få det jättebra där:)

Edit: ser nu att ni är tre... Då kan två av er placera den tredje i eget rum om hon blir besvärlig. :p

SaraL
2007-05-09, 17:59
inkfish: Tack tack, det låter bra. Då vet vi att det finns gott om plats och skulle nån av oss bli besvärlig så löser vi det också :D
Jag har försökt hitta en adress till Elias och en karta över Pigadias stadskärna för att kunna lista ut ungefär vart det ligger, men det var inte det lättaste. Är det någon som har en bra karta så att vi kan se ungefär var vi ska bo?

Nu börjar jag längta riktigt rejält! _B-anana

//Sara

Mikke
2007-05-09, 22:04
....det är ba att börja vid fontänen(the one and only) och dra ett rakt streck rakt upp, förbi central-korsningen ca 70 meter.....DÄR ädä.... :D
Mikke

inkfish
2007-05-10, 16:10
Jag har försökt hitta en adress till Elias

Adresser är ett relativt begrepp, inser man när man kommer till Grekland:D

Karta över stan har jag inte heller och det här är ett dåligt förslag men: kolla på apollos sajt var hotell Regina ligger - det är det apollohotell som ligger närmast Elias. Fast kartan är inte särskilt tydlig.

Gita
2007-05-10, 16:53
Hittade en karta (http://www.inkarpathos.com/Images/FloorPlan/Pigadia.gif), fontänen syns på bilden, och Elias rooms ligger väl vid de svå supermarkets märkta med S?

Kalimera
2007-05-10, 17:17
Hittade en karta (http://www.inkarpathos.com/Images/FloorPlan/Pigadia.gif), fontänen syns på bilden, och Elias rooms ligger väl vid de svå supermarkets märkta med S?Stämmer bra det.

Ivi
2007-05-10, 17:56
Taxistationen i Pigadia finns precis nedanför Elias Rooms. Fråga vilken taxi chaffis som helst (det gjorde vi i höstas), så kan de visa vägen. Några trappor upp till hans ställe får ni räkna med ;)

Ivi

SaraL
2007-05-11, 08:17
Tack för hjälpen alla! Nu har jag ett lite mera hum om vart vi ska bo. Det ska bli underbart!! flabb_flab

inkfish
2007-05-11, 16:50
Om ni tar taxi från flygplatsen, be taxiföraren släppa av er ovanför Elias så slipper ni kånka bagage uppför trapporna.

SaraL
2007-05-12, 11:32
Tack för tipsen, ni kan verkligen det mesta :)
Nu har vi ju bokat boende hos Elias men vi har ännu inte bokat flygbiljett. Vi är lite snåla och väntar på att flygstolspriserna ska gå ner :D . Det är bara Airtours som flyger till Karpathos just den 2 juni då vi ska åka och just nu kostar flystolen 3199 kr. Är det någon som har någon erfarnhet av hur mycket priserna sjunker de sista veckorna? Törs vi vänta nån vecka till på att priserna sjunker eller riskerar vi att bli utan flygbiljetter då? Plan B är att kanske flyga till Rhodos och sedan ta inrikesflyget till Karpathos, är det någon som har gjort så? Det verkar nämligen gå fler flyg till Rhodos så därför kanske de inte tar fort lika snabbt.

Vad säger ni? Törs vi vänta på att flygstolspriserna sjunker eller riskerar vi att behöva simma till Karpathos då?? flabb_flab

inkfish
2007-05-12, 13:13
Det där är dessvärre omöjligt att svara på. Det brukar finnas billiga restplatser tidigt på säsongen men det är tidigare än så, runt 20-23 maj.

Jag åkte till Karpathos med apollo förra året 1 eller 2 juni, som jag minns det var det planet fullt. Vet dock inte om de sista platserna var restplatser.

Vågar dock inte råda dig i det här.;)

Att flyga från Rodos är jättesmidigt, det går många turer. Jag har bara gjort det i september och då fanns det flera turer per dag. För 1.5 år sen kostade det 20E enkel väg, tar ca en halvtimma.