handdator

Visa fullständig version : Weekend i Paris


Tassetroll
2007-05-04, 20:01
Sambon fyller jämt i sommar så förutom en tripp till Parga tänkte vi ta en weekend och sambon har nu föreslagit Paris. Så förhoppningsvis blir det två P-resor i sommar :)

Vet dock ingenting om staden och söker man på nätet får man ju ohyggligt massa information. Så jag tänkte höra här om någon vill berätta lite för mig om Paris. Är det en bra weekendstad? Vi tänkte stanna 3 nätter (nästan 4 hela dagar). Var i stan bor man bäst? Tacksam för alla tips och upplysningar!

/Tass tass...

Elisabet
2007-05-04, 20:27
Kalimera har ju en egen Paris-expert i anoula som bott där i flera år, men låt mig bara säga att Paris är en PERFEKT weekendstad (med det enda undantaget att man förståss inte hinner uppleva allt på en weekend, men var hinner man å andra sidan det?). Bästa delen att bo i under några dagar är Latinkvarteren och det viktigaste att göra är att se de mest kända sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre Dame. Att gå längs Champs-Elysées och besöka något shoppingområde och så en båttur på Seine är annat man inte bör missa första gången i Paris. På kvällarna kan ni gå runt och njuta av det livliga folklivet i Latinkvarten och till exempel vid Notre Dame.

Gå så mycket som möjligt istället för att ta metron så får ni verkligen se staden! Ni kommer att få en helt underbar helg! :)

Soldyrkaren
2007-05-04, 22:01
Håller med Elisabet, Paris är verkligen en perfekt weekendstad. Har gjort 7 weekendresor dit de senaste 10 åren.

Metrosystemet är effektivt så man kan bo nästan var som helst så länge det är i själva staden (dvs. innanför ringvägen - "periferique"). Välj ett hotell med bra webberbjudande helt enkelt.

Mina personliga favoriter är Eiffeltornet (ta Metro till Concorde så att du kan betrakta tornet och parken från "rätt" vinkel; väl i tornet använd trapporna istället för hissen så upplever man verkligen höjden), Montmartre (alltså kvarteren runt Sacre Cour), Opera Garnier (en av världens pampigaste och till ytan största enskilda byggnader när den byggdes, trots att scenen är liten; här utspelade sig intrigen i Phantom of the Opera) samt Musee D'Orsay (den del av franska nationalsamlingarna som innehåller bl.a. impressionisterna). Triumfbågen skall man förstås ha sett, men att klättra upp är onödigt (trångt och obehagligt).

Om man har mer tid är även La Defense (framtidskvarteren med den moderna triumfbågen, ritad av en dansk arkitekt) en upplevelse, liksom Monets trädgårdar (tar dock nästan en timme att ta sig dit med tåg).

Beklagar stavfelen jag säkert gjort ovan - jag talar inte ett ord franska och därför blir de franska orden svåra att skriva såhär ur minnet.