handdator

Visa fullständig version : Torsdag 3/5


UlfWiman
2007-05-03, 21:21
Torsdag 3/4


Vaknar av en smäll 03.30, det kallas visst åska hemma. Kan inte somna om så det blir lite terapi i stället. Vädret kommer senare då det är mörkt ute för tillfället. Jag gick ut för att äta igår kväll men det blev bara ett glas vin och sedan hemgång. Hungern försvann när jag såg alla andra äta dessa enorma portioner. Det är därför jag säger till om vad jag vill ha så jag inte tappar aptiten när maten kommer in.


Nu har visst mina finskor hittat en duschstol åt mig i Souda. Det måste firas med en dusch i säkert läge utan risk för att ramla. Enligt Giorgos så äter jag som en ”chicken” men det struntar jag i för jag vill inte ta mig upp mot 110 strecket igen. Något som jag tidigare avskytt är detta att vara ensam, nu för tiden älskar jag det. Det är jag som bestämmer när jag ska gå och lägga mig, äta middag, tvätta kläder, käka godis, byta i sängen och sitta vid datorn. Vilken hustru accepterar att gubben sitter vid datorn och skriver halv fyra på morgonen? När jag slutade skolan flyttade jag ihop på en gång och sedan har det rullat på. Har aldrig levt som ungkarl förrän nu och det har gett mig en större förståelse för de som är bachelors. Jag har några väninnor från England och Irland som alltid har levat på det viset. De säger usch till att ha någon som hela tiden ska ha uppmärksamhet o service.


När jag var och lämnade igen filmer igår stod det en svensk familj och dividerade med ägarinnan om att de måste deponera 30€ för att få hyra film. Jag gick emellan och förklarade att det beror på att så många har åkt hem med filmen i bagaget och inte lämnat tillbaka den. När jag skulle gå fick jag en påse micropop som tack från Anastasia. Med popcorn hemma så är det bara att värma upp snabeldraken(dammsugaren) igen. Varför kan inte popcorn hålla sig i skålen utan alltid vara utspridda över golvet? Det är likadant hos mina barn, poppis över hela vardagsrummet och de kan inte ens städa efter sig. Jag förstår att mamma är trött på detta. När ungarna är här finns det chockladpapper och skräp runt hela lägenheten. Jag blir tokig på detta beteende för det är jag som får plocka och inte de.


Nu har fågelkonserten startat upp ute och det är ganska varmt ute. Jag fick som vanligt jaga täcket runt golvet då jag vaknade. Undrar hur det blir denna sommar då jag har fått ner mitt duntäcke i vintras. Under vintern behövs det men det kanske är svalt till sommaren. Mina barn har så många lustiga uttryck ex en hammare heter bankare samt en spade heter gräv och jag har väl blivit färgad med åren och säger samma saker. På Pitemålet heter en potatisgrep pärogräv så man kan ju bara gissa var de får sina uttryck ifrån. Det som saknas här nere är att få höra pitmålet på dagarna. Om jag har tur så är det Pitebor hos Kristina på dagarna och då blir det lättare att leva. Ursprungligen är jag ju 08 men har helt och hållet blivit Pitebo med deras värderingar och uttryck. Jag älskar skogen, friheten och att fiska. Det blir inte så mycket av den varan här utan man får drömma. Tänk att få sitta vid en sjö i all ensamhet och titta på flötet samt grilla lite korv när andan faller på. Jag har fiskat här också men då är det harpun som gäller och betydligt större fiskar. Tänk på att Norr och Västerbotten är halva Sveriges yta med endast ca 500000 invånare. Jag undrar vad de tycker i de andra länen.


Jag vet vad moderaterna i Stockholm tycker. Ett arktisk stödområde om uttrycket känns igen. Jag skrev en artikel i PT för 20 år sedan om att ”Skall jag behöva be om ursäkt för att jag bor i Norrbotten” den blev mycket rosad och finns att få för dom som vill läsa via att skicka ett mail till mig.


Nu blir det väder. Klockan 08.00 är det soligt med dis och 19 grader varmt med en sval bris fläktande utanför. Åskmolnen har försvunnit men det ligger en front ute till havs ca 5km här ifrån sett. Vi får se vart den tar vägen. Idag fungerar mina händer igen som de ska och jag kan skriva för fullt. Jag skulle behöva in på banken men så länge mina krediter är ok kan jag ta det lugnt och slappna av. Nu kom fronten in och det blev riktigt molnigt ute.


Stackars turister som bara har en vecka här. Jag har 52 så inte gör det mig nåt. Nu gick grannen till jobbet och hejade på vägen. Jag fick ett mycket rörande brev av en som heter Peter i morse. Det är tyvärr privat så ni får inte läsa, men det är en man i ungefär samma sits som jag själv. Fortsätt gärna att maila mig privat och jag lovar att hålla tyst. Jag hade en tanke i huvudet men den blåste bort. Kickie skrev till mig om second hand butiken i Nea Chora och att de kan ha 120cm madrasser så det måste undersökas. Jag är inte speciellt förtjust i 90cm då det är för lite att snurra runt på. Undrar om mannen börjar bli gammal eller bara lat.


Nu kom det ett skvättregn från ingenstans, inga moln som jag kan se. Detta blev inte så mycket från Kreta utan mest om mig själv. Kanske för att det inte händer så mycket här. Det som händer idag är att finnarna har bytesdag, men det är ett ganska tystlåtet sällskap. Sent på eftermiddagen märks det att engelsmännen är här och nu. Jag lämnar baren för att det blir för livat för bokläsning. Mycket lugnare hemma i trädgården. Hoppas de inte kommer att ha detta som tradition att nästan riva puben. Mina danska vänner som äger stället såg helt förstörda ut. Nu ska jag gå och vila en stund inför kvällen.


Jag läste ett inlägg om osäkerheten med deponering. Jag har aldrig deponerat något så länge jag varit här, det är skillnad mot kanaireholmarna där man får hålla i fickorna. Låser aldrig min lägenhet även om jag inte är hemma. Vilka dofter jag hade i trädgården när jag kom hem.
Dags att gå och lägga sig.

Uffe

eija
2007-05-04, 08:20
Καλιμέρα Uffe! Du gjorde mig så glad med ditt humoristiska brev, tack!!
Ni som har dessa hörnor får ju oss bara älska mera Grekland. Det är så belysande att lära sig att känna det EGENTLIGA vardagslivet där. Jag kan njuta bara av ett par veckor varje år, ENSAM :D men kan skriva under allt du sa om ensamhetens goda sidor! Dock vet jag inte hur det skulle gå med en så lång tid som du har?

Ha ett trevligt veckoslut!
Eija (en tystlåten finska ;))

micke.b
2007-05-04, 09:31
Alltid lika roligt att läsa din hörna.
Många hälsningar från micke i umeå.
i kväll så kommer vi ner till kreta.

Athanasia
2007-05-04, 09:32
Håller med JÄTTEKUL....och ha en trevlig resa Micke.

Ivi
2007-05-04, 16:55
Mungiporna åker upp varje gång du skriver om vardagslivet, Ulf! :) Undrar just om alla turister från Norden är mer tystlåtna än britter...Under förra helgen bodde jag i ett hotell i Riga, Lettland. Där hörde man mycket finska, svenska, norska, men de mest högljudda gästerna var faktiskt britter!flabb_flab

När det gäller väder...är det ovanligt "kyligt" och ostadigt för att vara maj? Jag och sambon kommer ner om en vecka. Vi är absolut nöjda med temperaturer kring 20, men regnskurar undanbedes...

Ivi (Päivi, inte så tystlåten finska;) )

Lissi
2007-05-04, 17:11
Vädret ÄR konstigt överallt i år, det är vi väl alla överens om.. Syrenerna nästan överblommade redan och det är 4 maj! Solen skiner och barnen springer barota...Det känns som sommar!....och i Grekland är det regn på vissa ställen och inget regn alls på andra...

IVI: Grekland med regn är fint det också! Vi hade ju mycket regn när vi var på Kreta förra året, men det var ju i april. Jag hade regn när dottern och jag var där sista veckan i maj år 2000 också..och 2003 i september med.... Så Kreta UTAN regn alls har jag faktiskt aldrig upplevt!

ULF: Du och Vågen och Eija här på Kalimera har fått mig att längta efter en ensamresa till Grekland. Jag var på väg sommaren 2004, men så kom kärleken emellan och det blir parresor istället, men en resa med "bara" mig själv lockar!!!! Jag får sån längtan att skriva i Grekland , men när man är två så är det så mycket annat man vill se och upptäcka också, så det blir inte av!....

Dina "krönikor " är så goa!, fortsätt att glädja oss!!

Lissi