handdator

Visa fullständig version : Onsdag 18/4


UlfWiman
2007-04-18, 18:12
Onsdag 18/4


Morrn, vädret har jag skrivit om på Kreta i forumet så jag ska inte upprepa mig men det kan bara stavas kallt. Den tredje tuppen är tyst men jag såg när de kom med den igår. Den här är brunspräcklig och inte så stor. Jag har fortfarande inte fått svar på varför alla ägg här är bruna.

Nu till något annat. Jag hade glömt att det var onsdag morron så klockan 03.00 kommer den f…..de sopbilen förbi här hos mig. De lever om så de kan säkert väcka en död och framför allt när de ruskar om behållarna. Jag hamnar en halvmeter ovanför sängen och undrar vad det är frågan om. Varför kan de inte komma vid sjutiden i stället? Eller är det för att turisterna inte ska behöva se sopbilarna mån tro. Det är som med den flygande Holländaren alla vet att den finns men ingen har sett den. Jag har för ett par år sedan sett några soptippar här på ön och det var inget roligt att se. När jag väl sen vaknat vid tretiden och kan inte somna om, sedan kommer ju kommungubbarna vid sju ungefär.

Nu är klockan 10.30 och de dystra molnen är på väg bort. Det kanske blir fint i eftermiddag trots allt. Tempen har stigit till 18 grader ute så det finns hopp om livet i alla fall. Idag är jag mycket lat för nu är filipinskan här och städar åt mig. Hon kommer en gång i månaden och det kan det vara värt. Hon brukar ta 25€ och sedan är allt skinande rent. Det vanliga underhållsstädet fixar jag själv men jag kan inte putsa fönster och har svårt att torka golvet. Det blir mest jag som ligger på golvet och simmar. Dammsugning går bra samt diskning och tvätt, det är bara lakanen som jag måste få hjälp med att hänga. Nu hängde grannfrun sist och det var bra, att ta in det sedan när det är torrt har jag inget problem med.

Jag har fått brev från skattemyndigheterna i Sverige om att de betvivlar att jag bor här. Jag kanske har en hemlig adress vad vet jag? Är mantalsskriven här ner med alla papper som jag behöver. Det enda jag inte får är ett grekiskt ID-kort då jag inte är grekisk medborgare. Mitt körkort bryr de sig inte i de bara fnyser åt det. På banken räcker det faktiskt med körkortet då jag har fått en egen bankkvinna som känner igen mig. Det är något jag rekommenderar de som är på väg ner för en längre tid. Skaffa er en kontakt på banken som ni alltid går till, mycket underlättas då.

Nu är det så skinande rent att jag knappt törs gå in. Hon höll på idag i 2,5 timmar och sen när jag skulle ge henne pengarna fick jag inte betala. Hon blev nästan arg på mig när jag insisterade, men det gick inte vägen. Jag fick ge mig. Till och med skurhinken var diskad och urtorkad.

Nu har den polska riksdagen börjat utanför. De ska fylla igen den gamla avloppsbrunnen och det finns 4 olika viljor om hur det ska göras. Det tog 45 minuter, men han med betongkärran vann striden. 14 kärror senare är det klart, men de har glömt rensröret i fall det skulle bli stopp i avloppet.

Jag har tagit några bilder i trädgården igen, och vill gärna veta om vad_ar_detta.* är för någonting. Jag kan väldigt lite om blommor annat än att tycka de är vackra. Rosorna utvecklar sig fort så det gäller att vara med. Jag har haft 3 dåliga dagar så det har blivit micropromenader. Annat är det när det är 30 grader varmt ute. Då kan jag gå till stan om det behövs. Fast det blir väl snarare att gå hem som gäller. I morgon är det marknad i stan och jag ska dit med mina vänner och träffa Gunilla(ärtsoppan) från Kalimera.

Jag tror jag håller på att skaffa mig en rejäl förkylning. Det är detta med omväxlande varmt och kallt hela tiden. Sedan klockan tolv halv ett i dag blev himlen blå men inte mer än 16,7 grader. Att sitta i lä i solen är skönt, men tanken på att bada är befängd. När det är 26-27 grader i vattnet badar även jag. Annars har jag ett mycket bra badkar och obegränsat med varmvatten, så nog finns det lösningar på problemet. Nu packar jag ihop skrivlådan för idag och fortsätter i morgon efter marknaden. Förresten så låter den nya tuppen som en hes påfågel och inte högt. Jag gick förbi när jag gick ut med soporna.

Uffe

june
2007-04-18, 20:37
Hejsan Ulf.
Ja vi sågs på skärtorsdagen på kaffestugan där svensk-grekiska föreningen träffades för en påsklunch. Du undrar säkert vem jag är och vi satt vid bordet mitt emot dig precis vid ingången (skåningarna), vi hade Inga-lills gamla bil, och är det Gunilla från Ockelbo du skall träffa i morgon så hälsa från June.

pigi
2007-04-18, 20:43
Tack tack, för allt nytt vetande du delar med oss frusna "Svennekalimeror".

Jag är stolt ägare (?) av ett stycke benprotes sedan 25 år...jaa alltså jag inte bara äger ett jag måste gå omkring med det oxå!!! Du berättar så skrattretande men oxå lite sorgnupna tillfällen ang dina kryckor och din (som det verkar) skitdåliga ballans. (jag gjorde Prevelli) (måste styla lite) Jag har fattat att du grejjat de flesta situationer du hamnat i och inte bara grejjat utan oxå utgått med segernklapp_klap . Själv har jag aldrig under mina sju år som återkommande Kretanörd någonsin kännt mig beglodd eller förminskad, jaa visst den gången benet for med tidvattnet och fångades av en Norrgutt som skrek" beinet ditt, beine ditt..":D

MEN nu till min undran, när vi åker nu i Aug så har jag för första gången med mig A min älskade och ganska annorlunda ellvaåriga son som har Tourettes syndrom ( NEJ, man säger inte tvångsmässigt k..lla) : Han är otroligt intreserad av andra människor, smärtsamt intelligent och med ett absolut gehör ...han vill gärna prata med busschauffören och med tanten i affären eller vem han än finner spännande. Han har inga inlärningsproblem snarare tvärtom, men hans iver gör ibland att han kan kännas på trängande..................borde jag ha några orostankar?????

Du Uffe verkar glasklart osentimental just därför frågar jag DIG !:o

pigi
2007-04-18, 20:49
Min man säger att jag är orlig i onödan!