handdator

Visa fullständig version : tips på bra karta


reslust
2007-04-16, 09:37
hej.
Måste bara dela med mig tips på bra karta. Kanske de flesta veteraner redan hittat bra kartor, men för mig blev det en "aha-upplevelse" med kartan från Harms Verlag. Och ni nytillkomna som ska fara runt på ön kanske vill ha tips. Vilken skillnad mot kartorna från den lokala bokhandeln!
Kartan heter Touring map och finns en del för västra Kreta och en del för östra. Den har skalan 1:100 000 och småvägar samt även vandringsleder är utmärkta. Finns att köpa för dryga hundralappen (alltså inte särskilt dyr) på Kartbutiken i Stockholm (hittade den inte i deras webb-butik, men den fanns när man ringde). Den är dock inte särskilt tålig så det kan vara idé att tejpa vikningarna med dokumenttejp eller plasta in hela innan ni börjar använda.
go tur!

UlfWiman
2007-04-16, 11:13
De bästa kartorna köper man här nere på Halidon i Xania i skala 1:50000. Kostar ca 12€ och är ganska nya.

Uffe

lars
2007-04-17, 10:24
Efter att under ett 15 tal år kört ca 6-7000 mil på ön kan man ju konstatera att det viktigaste är att få tag på ny karta. Vägarna har ändrats framför allt har många vägar asfalterats, standarden har blivit bättre.
Ibland kan det t o m vara bra att ha flera kartor med. Skall man ut på småvägar uppe i bergen kan det vara en god idé att kolla Google Earth för att få en uppfattning om alla villospår som kan uppträda i just det området man tänker utforska. Alla "vägar" är inte markerade på kartorna.
Den tudelade kartan, en för östra och för västra, är bra men inte helt ny.
Ibland får man ju även köra på känsla och det brukar oftast fixa sig. De flesta vägar leder till en by eller en plats där får och getter har skydd och vatten och även utfodras.
Ett gott råd till sist; kolla att reservdäcket är OK.;)
God tur!
lars
Kriti sti kardia mou