handdator

Visa fullständig version : Restauranger på Skiathos/delad tråd


danny
2007-04-13, 15:10
När vi var på Skiathos 2002 åt vi ett par gånger på restaurang O'Batis, med både god mat, trevlig service och en härlig utsikt över hamnen. Är det någon som vet om den fortfarande finns kvar? Ska återvända till Skiathos nu i maj och det vore trevligt att återuppleva denna pärla.

Andra favoriter vi fortfarande minns efter fem år är Lyhnari och Bonaparte (som tydligen fått blandade omdömen här, men där vi var mycket nöjda, både med mat och service). Antar att det hänt en hel del på fem år och ser fram emot att både få återse gamla favoriter och upptäcka nya.

Lotta E
2007-04-14, 07:29
Lucky you som får se Skiathos i år.
Du kommer att märka att det är dyrare att äta.
Resturang tips har jag inte så många, dålig på namn. Fanns en mycket fin resturang in på är tvärgata i Skiathos stad. På höger sida om du kommer nereifrån hamnen.Billig och fin service.

Sen är det Marias pizza. Fick själv det som tips.
Goa pizzor.

Lotta

MonicaC
2007-04-14, 09:39
Och även supergoda pastarätter..... på Marias alltså ;-)

Jag säger som Lotta : Lucky you !!!

Elisabet
2007-04-14, 11:10
Om det är grekisk mat tillagad på grekiskt vis och serverad på grekiskt manér ni vill ha, så kan jag rekommendera tre bra tavernor i Skiathos stad.

Ta Psaradika ligger alldeles intill fiskmarknaden, alltså längst bort vid fiskehamnen.

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/Ta-psaradika.jpg


Nästan längst bort i andra änden av hamnpromenaden, alltså vid nya småbåtshamnen, ungefär där gatan gör en svag vänstersväng, ligger fisktavernan Mouragio.

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/9.jpg


I gränderna på ett litet torg ligger Taverna Folia. Om man går Papadiamatis från hamnen tar man vänster där den delar sig och följer den gatan (som gör en vänsterböj) tills man kommer till det lilla torget. Om man kommer längs Papadiamatis från andra hållet tar man höger vid posten, går rakt fram så långt det går, tar vänster och kommer strax till ett torg, där tittar man åt vänster och ser Folia.

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/10.jpg


Vi åt också jättegoda gyros på ett hål i väggen-ställe som heter NoName och ligger till vänster strax efter Papadiamantis delar sig första gången.

http://s15.photobucket.com/albums/a394/KebneKajsa/11.jpg