Admirala
2007-04-08, 18:03
- Jeg vet du har sagt en gang for lenge siden hva den inneholder, men jeg vil ikke bli minnet på det før jeg har smakt, sa jeg til Dimitra i går. Vi var hjemme hos hennes familie ved midnatt for å spise magieritsa. En slags suppe som inneholder innvoller og annet uspiselig (såpass vet jeg), men jeg visste også at om disse ingrediensene ble nærmere spesifisert, ville jeg ikke klare å engang se på den grågrønne massen på tallerkenen.
- Jeg har renset alt veldig godt, beroliget Dimitras pappa, mens han og resten av bordet – inkludert min besøkende husbond – langet i seg.
Og faktisk var smaken ganske god. Jeg klarer bare ikke å spise annet fra dyret enn rent kjøtt. Og det fikk jeg nok av i dag. Vi var i Diakofto sammen med enda flere av Dimitras familie og venner, og det ble grillet tjue lam!
Og som man uvegerlig gjør, rundt det bugnende bordet etterpå, begynte vi å diskutere forskjellene mellom Hellas og Norge.
- Mesteparten av det dere gjorde med grillingen i dag, ville aldri gått an i Norge, fortalte vi. Og overdrev bare litt når vi påpekte ulovlighetene:
• Å montere en grill på ca tre ganger syv meter på offentlig vei.
• Å grille 20 lam på en gang i et boligområde, uten tillatelse.
• Å sitte/stå/danse et par meter fra en usikret jernbanelinje. (Det var ikke farlig, påsto de, for togføreren kjente dem)
• At det ble drukket alkohol på offentlig sted.
• At det ble drukket betydelige mengder alkohol mens unger var til stede (på en offentlig vei/ved en usikret jernbanelinje.)
Heldigvis passet politiet på oss. Vel, han var i tjeneste, men han var en av slekten, og vi så ham aldri uten vinglasset i hånden.
- Hva slags mat er tradisjonell i Norge, ville grekerne vite, etter at vi hadde lovprist det møre påskelammet, tzatzikien, salatene og ostepaiene. Så vi fortalte om hvordan man lager lutefisk.
- Lut! utbrøt Dimitras pappa sjokkert. – Vet dere hva det er? Malingsfjerner, sa han uten å vente på svar.
Og jeg skjønner jo de sjokkerte fjesene. Magieritsa vil jeg helst slippe å spise, men fisk marinert i lut, det går greit!
http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/IMG_8551.jpg
- Jeg har renset alt veldig godt, beroliget Dimitras pappa, mens han og resten av bordet – inkludert min besøkende husbond – langet i seg.
Og faktisk var smaken ganske god. Jeg klarer bare ikke å spise annet fra dyret enn rent kjøtt. Og det fikk jeg nok av i dag. Vi var i Diakofto sammen med enda flere av Dimitras familie og venner, og det ble grillet tjue lam!
Og som man uvegerlig gjør, rundt det bugnende bordet etterpå, begynte vi å diskutere forskjellene mellom Hellas og Norge.
- Mesteparten av det dere gjorde med grillingen i dag, ville aldri gått an i Norge, fortalte vi. Og overdrev bare litt når vi påpekte ulovlighetene:
• Å montere en grill på ca tre ganger syv meter på offentlig vei.
• Å grille 20 lam på en gang i et boligområde, uten tillatelse.
• Å sitte/stå/danse et par meter fra en usikret jernbanelinje. (Det var ikke farlig, påsto de, for togføreren kjente dem)
• At det ble drukket alkohol på offentlig sted.
• At det ble drukket betydelige mengder alkohol mens unger var til stede (på en offentlig vei/ved en usikret jernbanelinje.)
Heldigvis passet politiet på oss. Vel, han var i tjeneste, men han var en av slekten, og vi så ham aldri uten vinglasset i hånden.
- Hva slags mat er tradisjonell i Norge, ville grekerne vite, etter at vi hadde lovprist det møre påskelammet, tzatzikien, salatene og ostepaiene. Så vi fortalte om hvordan man lager lutefisk.
- Lut! utbrøt Dimitras pappa sjokkert. – Vet dere hva det er? Malingsfjerner, sa han uten å vente på svar.
Og jeg skjønner jo de sjokkerte fjesene. Magieritsa vil jeg helst slippe å spise, men fisk marinert i lut, det går greit!
http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/IMG_8551.jpg