handdator

Visa fullständig version : Faros, på Aperanto!


Ingegerd_Lasse
2007-03-24, 16:12
Hej! I år blir det Sifnos, 2 veckor i september. Vi tänker bo i Faros, men eftersom det är första besöket på ön, vill vi gärna ha tips om trevligheter på ön och i byn. Vi välkomnar allt av intresse. Vi flyger till Aten, och hoppas hitta en färja samma dag.
Oj, vad vi längtar!
Ingegerd o Lasse Holmquist

Kalimera
2007-03-27, 10:08
Det finns hur mycket som helst att se och göra på Sifnos. Trots att det är en liten ö. Hyr en bil eller moped och kör runt. Landskapet är vackert. Missa inte Kastro eller Cheronissos. Ta med lite packning för ni kommer säkert handla mycket keramik. Om ni orkar kan ni gå upp till Agios Andreas, därifrån ser nu stora delar av ön, och många av grannöarna. Gör gärna en vandring också, finns många enkla vandringar.

Kulle
2007-04-06, 07:48
Gör gärna en vandring också, finns många enkla vandringar.

T.ex. från Faros till klostret Chrisopigi, den vandringen gjorde vi förra sommaren.

Netwolf
2007-04-06, 08:46
Ta med lite packning för ni kommer säkert handla mycket keramik.
Ja, det kan jag intyga. Fantastisk fin kermik finnes och det är enormt billigt. Som sagt, ta med en extra ryggsäck...

Ann
2007-04-06, 18:51
Vi tycker Sifnos är helt underbert. Vi reser med våra vänner de sista dagarna i augusti för att visa dem denna fantastiska ö. Vi bor visserligen alltid i Kamares, men har varit på många ställen runt ön. En moppe är helt OK att ta sig runt på ön. Ett litet tips är om man gillar att vandra. Man kan gå från Appolonia till Artemonas på "åsnetrappor" En vanding som är jättefin är fr Appolonia till Kastro.