handdator

Visa fullständig version : Trevliga djur ?


Hasse
2007-03-15, 07:31
Otaliga är trådarna om hur många haft läbbiga djur på rummet. De läbbiga djuren har påträffats lite här och där, inte bara på rummet.

Men hur är det med trevliga djur, gulliga som man minns med glädje ?

Har ni träffat något/någon på rummet, hotellet, tavernan, standen, var som helst ?

Hit räknas inte katter som man alltid träffar annars. Inte hundar heller utan "vilda" som normalt inte finns i städer och byar och hotell. De djur man minns som ovanliga eller bara ett trevligt litet möte.

Jag har inte själv mött något trevligt djur annat än hundar och katter i Grekland.



Hasse :cool:

Elisabet
2007-03-15, 07:43
Det räcker väl med att man själv tycker de är trevliga för att de ska passa in här flabb_flab

Jag gillar ödlorna! Tycker de är jättetrevliga!

På Alonissos såg vi en örn sitta på en telefonledning på ganska nära håll. Det var också trevligt!

Fina fjärilar och fiskar tycker jag också är trevligt.

Kikh
2007-03-15, 08:12
Djur ja,

de är ett kapitel för sig. Jag tycker de små genomskinliga albinoödlorna är helmysiga, dessutom äter de moskiter. I sommras hade jag en stadigt inneboende, tyvärr ville h*n inte följa med när jag flyttade :(

I den nya lägenheten hade jag en liten mus som bestämde att min byrålåda var det ultimata boendet. Det var vi inte helt överens om. Har någon sett en grekisk råttfälla? Hyresvärden kom med två kakelbitar som han preparerat med någon typ av lim (som aldrig torkade). Dessa placerades på strategiska ställen i min lilla studio. Det enda som fastnade där var mina tår, ett stycke "vildkatt" som föredrog min köksstol framför utelivet och en hel del damm.
Inte förrän näst sista dagen fastnade den lilla rackaren i fällan. Jag hade inte hjärta att döda den, det fick hyresvärden ta hand om, utan ställde bara ut den i trappen och led av dåligt samvete.

För två år sedan såg jag baken på något rätt stort, orangerött och prickigt som alla sa var en giftig ödla, när jag vattnade buskarna utanför hotellet jag jobbade på. Den stannade inte och presenterade sig, men vad jag vet finns det bara 1 st giftig orm och små skorpioner på Kreta och av dem har jag inte sett någon.

Örnar har jag sett många. Stora mäktiga och fria som fågeln!

Kickie

monica
2007-03-15, 08:50
Djur ja,

de är ett kapitel för sig. Jag tycker de små genomskinliga albinoödlorna är helmysiga, dessutom äter de moskiter. I sommras hade jag en stadigt inneboende, tyvärr ville h*n inte följa med när jag flyttade :(


Kickie



Du vet väl att de oxå betyder tur att ha dessa i huset eller krypande på uteväggarna.
Finns inte en grek som skulle ha ihjäl dem.

Har dem oxå som hyresgäster både inne och ute.

Monica

Kikh
2007-03-15, 08:53
Klart de betyder tur, för mig som är superallergisk mot moskiter:D Jag skulle gärna bjuda in fler av dem, jag tror de tar spindlar också...Fast spindlar har jag inte sett många av på Kreta och aldrig i den storlek som de jag slår ihjäl här i Göteborg.

Har du ett grekiskt namn på ödlorna Monica?

Admirala
2007-03-15, 08:53
Skilpadder!
De finnes jo mange steder i Hellas, men jeg har aldri sett så mange som på Lesvos. I en liten elv var det hundrevis. Vi matet dem med pære, som de åt som det var en sjelden delikatesse.
Og så har jeg sans for de greske geitene. De er så nydelige!

monica
2007-03-15, 09:27
Lugn, bara lugn, jag fick stora bölder efter myggbett första tiden härnere, med tiden har jag blivit imun.
Nu får jag istället samma reaktion när jag åker till Sverige och myggorna där.snyft_drop

Ödlorna som kallas Samiamidi på grekiska, äter alla slags små insekter kanske inte större spindlar.

Monica

Arne
2007-03-15, 13:44
Jag har alltid varit fascinerad av Skorrar!! Ja, skorpioner alltså. Trist bara att de allra flesta är så giftiga.

Grekisk skorre från Symi

http://www.sendpix.com/albums/07031504/2xklhglhy4/


Arne

inkfish
2007-03-15, 19:03
Grekisk skorre från Symi


Hu:eek:!

Var på Symi såg ni den?

lille
2007-03-15, 19:18
Grekisk skorre från Symi
Arne

Neeeeiii, jeg vil ikke vite at det fins slike dyr i grekland !!!! :eek: :eek:

inkfish
2007-03-15, 19:34
Lugn lille, man ser dem nästan aldrigflabb_flab. Jag har varit på Symi 13 ggr utan att se nån.

Det närmaste jag varit en skorpion är på Tilos, där Janne rapporterade om en i studion där jag och följeslagaren skulle bo en vecka senare.

"Vilken tur att du kom först och kunde döda den då:eek: " sa jag till Janne och fick svaret "Nä, jag ville inte döda den, jag sopade ut den med borste och skyffel:o "

Tack kompis, liksomflabb_flab

ENIAC
2007-03-15, 20:05
Här kommer en bild på en snubbe vi mötte på Skopelos. Jag vet inte hur "trevlig" han var direkt, inte mitt favoritdjur men jag har aldrig sett någon sån här i Grekland förut, så det var ju ett roligt möte i alla fall!
Vet inte exakt var vi var någonstans eftersom vi irrat bort oss på oländiga grusvägar, men fågeln kom struttandes över vägen och försvann kacklandes ner för en brant slänt när jag jagade den med kameran.
Vad är det för sorts fågel? Någon som vet? Nåt åt tjäderhållet, men en sådan är det väl knappast. Förrymd kalkon?

Annars får jag nog säga att sköldpaddor och små, söta ödlor är de mysigaste vilda djuren :)
http://i72.photobucket.com/albums/i193/veronicaholter/fgel.jpg

yvonne
2007-03-15, 20:08
En kalkon är vad det är!!

:)

Yvonne

ENIAC
2007-03-15, 20:17
En kalkon är vad det är!!

Där ser man! Undrar vad han (hon?) gjorde mitt ute i ingenstans? Finns de i vilt tillstånd på Skopelos alltså, eller hade den rymt? Måste ha sprungit väldigt långt i så fall, för det var en bra bit till närmsta hus :rolleyes:

yvonne
2007-03-15, 20:22
Den hade säkert kommit på villovägar, det är faktiskt väldigt vanligt att man föder upp kalkoner. Min svåger hade ett år, ett hundratal kalkoner som han födde upp i byn. Jag kan tala om att det luktade inte speciellt gott när man kom i närheten.:eek:

Yvonne

ENIAC
2007-03-15, 20:29
Den hade säkert kommit på villovägar,

Tänk om han aldrig hittade hem och fick svälta ihjäl alldeles ensam och övergiven ute i skogen snyft_drop snyft_drop snyft_drop

Lissi
2007-03-15, 20:42
De mysigaste djur vi haft som nära grannar är kalkoner och grodor!
Kalkoner hade vi på "klappavstånd" på Kefalonia i Poros och en groda höll oss vakna mer än en natt i Parga. Den bodde i det pyttelilla vattendrag som fanns i trädgården där vi bodde.... Åh vad den sjöng!!!:D Kl 01 ungefär satte kväkandet igång och höll på till ottan....Efter den resan har jag alltid öronproppar med til Grekland..IFALLAng_elx Där var f ö den första gången jag såg en cikada....De hade jag bara hört innan...

Lissi

yvonne
2007-03-15, 21:14
Många olika djur har vi i byn, rävar är vanliga, de rotar alltid omkring i soporna och sprider ut det mesta över vägen.:mad: Sköldpaddor finns de massor, förra sommaren hade vi ett bo med 7 ägg i som vi vaktade mycket omsorgsfullt. En morgon när vi vaknade hade äggen kläckts och små, små sköldpaddor kravlade omkring på vägen, de var såååå söta. En kväll höll vi på att köra på en grävling som kom springande från svärmors potatisland.
Sedan har vi vi våra små vänner ekorrarna som bygger bo under takåsarna. Gissa om vi blev rädda när vi vaknade de första nätterna och hörde hur det sprang på taket. (innan vi visste vad det var) De är så smarta att de springer upp på telefonledningarna och sedan under verandataket och vidare till det lilla hålet de hittat under takåsen.
Sedan har vi ju björn, vildsvin och kronhjort runt om i våra berg. De ser man inte så ofta, men då och då händer det.

Yvonne

Kikh
2007-03-15, 21:22
För två år sedan såg jag något vitt som närmast såg ut som en hermelin, jag vet fortfarande inte vad det var men det betydde tur att se den fick jag höra.

Cikador har jag sett många gånger. Stämmer det att de kissar när de blir skrämda? Jag älskar ljudet av de små liven och har svårt att sova om de är tysta. Lite besviken var jag i våras när jag inte hörde några på en dryg månad:(

Det är roligt med grekiska namn på djur, de får till och med moskiter att låta rara...Kounoupia, Tsitsika, psipsina...

Kickie

PO
2007-03-15, 21:43
Den här gulliga kamraten satt på trappräcket en kväll på Kalymnos.
Ca en decimeter bönsyrsa, harmlös men ful som få.

http://www.kallekung.nu/po/copper/albums/Kalymnos%202004/normal_P9131342.JPG

http://www.kallekung.nu/po/copper/albums/Kalymnos%202004/normal_P9131340.JPG

//PO

Agapi
2007-03-16, 12:19
Cikador har jag sett många gånger. Stämmer det att de kissar när de blir skrämda?
Kickie

Det har jag aldrig hört men om du lyfter på en sköldpadda så kissar de garanterat. Det är ju inte direkt i deras natur att flygaAng_elx .

VI har illrar här och de är experter att krypa under motorhuven på bilar och bita sönder kablar....:mad: det kliar väl skönt i deras tänder....

Elisabet
2007-03-16, 12:24
Stämmer det att de kissar när de blir skrämda? Det är ju inget ovanligt fenomen i djurvärlden. Även praktexemplar av homo sapiens har setts göra så - eller åtminstone känna sig som om det håller på att hända :D

Kikh
2007-03-16, 12:32
Du är rolig du Elisabet:D Skrattar gott åt din kommentar just nu.

Arne
2007-03-16, 15:25
Hör fjäderfän månne hemma här?? Under en vistelse på Kreta, närmare bestämt AG Nikolaos vid påsktid ett år, fotade jag en tidig morgon ett större fjäderfä som cirklade i höjden ovanför lilla Hamnen.

Jag frågade några ortsbor vilken sorts fågel det var, men de visste ej svaret. Fågeln hade anlänt till området några dagar tidigare efter att en hård vind blåst från nordafrika under en veckas tid. De tippade på en afrikansk fågel eftersom ingen tidigare sett detta fjäderfä i området.

Länk http://www.sendpix.com/albums/07031606/muaco854ho/


Arne

Peter
2007-03-16, 15:28
Huruvida den var trevlig vet jag inte, men det märkligaste djur jag mött i Grekland var en Flamingo. :eek: flabb_flab Jag tror det var på hösten 2002 vi var på väg ner till stranden, och där stod den. Mitt på vägen.

Den var helt orörlig så jag såg den först när jag var några meter från den. Första tanken var ju att det var ett skämt. Någon som ställt ut en trädgårdsprydnad på skoj. Då vänder den helt plötsligt på huvudet och tittar på mig! Jag höll på att hoppa ur badshortsen... snyft_drop Sedan tog den ett par kliv... :eek: Jag backade respektfullt. Flamingos är stora och har vassa näbbar...

Jag har ett par bilder på den, men kan inte lägga ut dem själv. Jag ska se om jag kan fixa det via någon moderator... Ang_elx

Peter

Athanasia
2007-03-16, 15:34
Mötte en anka på en morgonpromenad på Kreta,den sa "kvack",jag sa kalimera.Sen skrattade jag gott hela vägen,"herregud jag pratade med en anka"flabb_flab

Kikh
2007-03-16, 15:37
Jag röstar på att vi döper herr Arnes fågel till Örne och jag är helt säker på att den nu mer är bofast på Kreta, det är ju så trevligt där:)

martinifk
2007-03-16, 15:39
Jag kan inte säga att jag speciellt ofta ser djur i Grekland dessvärre.

Kikh
2007-03-16, 15:44
Jag kan inte säga att jag speciellt ofta ser djur i Grekland dessvärre.

Ang_elx Reser inte du med lillasyster....

Det där kommer jag att få äta upp en vacker dag.

martinifk
2007-03-16, 16:00
Ang_elx Reser inte du med lillasyster....

Det där kommer jag att få äta upp en vacker dag.

Där fick jag mig ett gott skrattflabb_flab
Hon blir en tillfällig art i den grekiska arkipelagen (en blandning mellan en kackerlacka och en flamingo kanskeAng_elx )

När hon loggar in nästa gång så går hon till attack direkt;)

Men som sagt.... har på sin höjd bara sett nån liten ödla vid Elafonissi:)

Titti
2007-03-16, 18:26
ett större fjäderfä som cirklade i höjden ovanför lilla Hamnen.
Hej Arne!
Din fågel verkar vara en glada, eftersom stjärten är lite kluven. Jag kollade i min fågelbok och är nu rätt säker på att det är en brunglada. Den har vinterkvarter i Grekland.

Zanét
2007-03-16, 19:10
ett större fjäderfä som cirklade i höjden ovanför lilla Hamnen.Arne
Jag säger också brunglada (Milvus migrans) efter att ha jämfört din bild med den som finns i "Fågelguiden - Europas och Medelhavsområdets fåglar i fält"

Här i området där jag bor ser man dagligen flertalet glador :)

//Zanét bye_bye

Arne
2007-03-16, 19:26
Men så bra!!!

Nu vet jag vad fjäderfäet heter!!!

Men Zanet!!! Finnes gladorna även i skåne???

Arne

Elisabet
2007-03-16, 20:35
Finnes gladorna även i skåne???Brungladan är sällsynt i Sverige men brukar även ses längs Norrbottens- och Västerbottenskusten under sommaren. Observationer finns rapporterade på ornitologernas hemsidor. Har du inte sett den från Skäret, Arne? :)

Zanét
2007-03-17, 00:11
Men Zanet!!! Finnes gladorna även i skåne???
Jajemen, är dessutom Skånes landskapsfågel :D Mer info finns via http://www.ringsjon.se/aktivitet.asp eller wikipeida:

Röd glada: http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6d_glada
Brun glada: http://sv.wikipedia.org/wiki/Brun_glada

//Zanét bye_bye

yeasou
2007-03-17, 00:21
Här i Skåne finns det många Glada Glador. Men denn "pjodd" såg jag i Grekland på min favoritÖ. Den bara kom nedseglande och satte sig på min tumme! Det är en sorts Snytbagge!
Yeasou_B-anana
http://i76.photobucket.com/albums/j7/yeasou/Snytbagge.jpg

yeasou
2007-03-17, 00:27
Även denna pippi såg jag på min favoritö.
Yeasou_B-anana
http://i76.photobucket.com/albums/j7/yeasou/IMG_4814-1.jpg

Zanét
2007-03-17, 00:29
Är inte den där pippin en Minervauggla? I byn har vi massor av dem och de är aktiva såväl dag- som nattetid.

//Zanét bye_bye

Zanét
2007-03-17, 00:31
Även denna pippi såg jag på min favoritö.
Finns massor av intressanta ting på den ön ;) :)

//Zanét bye_bye

Peter
2007-03-17, 00:32
Lite huvud på mycket kropp... Lätt travesterat :D Och ögon på skaft... flabb_flab Eller kan det vara öron... Ang_elx

Peter

yeasou
2007-03-17, 00:33
Du har säkert rätt Zanét.
Jag har inte kollat upp vilken sort det är. Skulle gissa att den är vanlig eller i alla fall en av de ugglor vi har tur att få se någon gång, om vi lämnar bardisken för en odyssé i naturen. Vilket jag gör i stort sett varje dag på mina resor till paradisetAng_elx
Uffe_B-anana

yeasou
2007-03-17, 00:39
I mörkret på hemväg en kväll såg jag detta lilla trevliga nattseende djur. Kameran hade svårt att få till skärpan, så bilden blev lite grynig. Men vad glad jag blev att han/hon fastnade på bilden!:p
Skulle kunna vara en fyllekatt kanske:confused:
MVH
Yeasou_B-anana http://i76.photobucket.com/albums/j7/yeasou/Fyllekatteller.jpg

Zanét
2007-03-17, 00:39
Minervaugglorna har vi runt husknuten från morgon till kväll så jag behöver egentligen inte gå så långt för att få se dem och har även haft "förmånen" att få ta omhand en unge som satt och ugglade mitt på vägen nattetid. Ungen spelade dock död ett tag när vi kom hem innan den började glo på oss först med ett öga, sedan med båda innan den helt plötsligt lyfte från sjuksängen och begav sig upp i luften. Härligt minne och dåliga foton i förvirringen (är dock sparade som ett minne) :)

//Zanét bye_bye

inkfish
2007-03-17, 12:33
Såna ugglor har jag sett och hört längs Kalistrata i Yialos, Symi. De är jättefina!

Stina
2007-03-17, 19:17
Nu vet jag ju inte om vildsvin egentligen är särskilt trevliga, men på Samos såg vi en vildsvinssugga med sin unge på vägen upp mot Pagondas.
Det var mörkt så några foton blev det inte, och jag tror inte att mammavildsvin hade uppskattat en fotosession heller;)
//Stinabye_bye