handdator

Visa fullständig version : Södra Kreta med barn?


Suz
2007-03-14, 07:33
Har efter Flyme-konkursen hastigt fått boka om vår inplanerade resa till Ikaria, Lipsi och Aghatonissi. Har istället inriktat oss på Kreta, dit vi hittade överkomliga biljetter med Apollo. Har planer på att uptäcka en del av södra Kreta med start i Paleochora. Skulle vara tacksam för tips vad som kan hinnas med under en 14 dagars resa. Vi har en relativt resvan 5-åring med oss. Vi kommer med buss från Chania och har tänkt ta oss vidare österut från Paleochora med båt. Eventuellt hyra bil sista veckan. Vi åker hem från Heraklion. Är det någon som varit på Gavdos med små barn? Hur ser boendet ut där? Är nyfiken på Loutro och Plakias också. Ett annat alternativ som kan vara aktuellt är att ta sig till Matala? Tacksam för alla tips på små mysiga ställen med fina stränder. Vi gillar att bo bra, gärna med havsutsikt.

Tacksam för tips då guideböckerna aldrig räcker till....

Suz

ramses
2007-03-14, 08:56
Du hittar mycket om du klickar på sök på denna sida. Skriv in önskat ord tex. Paleochora, kan söka på rubriker och ord. Finns massor att hitta. Du kan även söka på resebrev, där har jag, och flera med mig skrivit om södra Kreta och tex. Paleochora, som är ett fantastiskt ställe. Kul att södra Kreta nu har en egen avdelning.bye_bye bye_bye

azzar
2007-04-22, 17:53
Hej,

visst går det fint att åka till Gavdos med en resvan femåring, båtresan är lite gungig emellanåt så sjösjuketabletter bra ifall att de tendenserna finns. Bra också att veta att emellanåt ställs båtturen in även om havet till synes är lugn i Paleochora, kan det blåsa till ordentligt en bit utanför. Då tar man båten nästa dag. När väl framme, bo gärna hos Georgos och Maria, de har ett litet ställe med några få rum ovanför en relativt liten strand, men där är det å andra sidan ingen trängsel... ta ngn av de ´nya´ rummen, de gamla som finns intill tavernan är ganska så hotta när solen ligger på. Det finns eller åtminstone fanns även en liten hotellänga nedanför vid själva stranden, men deras restaurang har inte samma hemkokta mat som Maria lagar, och sällskapslivet koncenterar sig i vilket fall till Georgos och Marias charmiga ställe. På kvällarna blir det mörkt eftersom ön inte har annat än brummande elverk som inte står på hela tiden. Ganska skönt de facto. På andra sidan ön finns några mkt fina stränder, varav Sarakiniko har flest rum, men som den gamla ´hippiestranden´ från 60-talet den är har den sett sina bästa dagar. Menar bara att åtminstone senast vi var där var det ganska skitigt rent ut sagt. Men vandra, vandra går jättebra, det finns flera stränder bortom sarakiniko, med lojt boende ungdomar och lite äldre också, för den delen. Det går att bada näck här om man vill. Och så en tur till Tripiti ska ni be att Georgos ordnar med sin båt. Europas sydligaste landremsa, oerhört vacker plats med utmärkta snorklingsmöjligheter. Dock se upp för brännmaneter, av ngn variant som jag inte minns, dottern hade oturen att stifta bekantskap med dom i Tripiti. Ganska primitivt, inte så mkt att välja mellan, men coolt just därför. De andra ställen du nämner är jättefina och mer turistorienterade, några fransmän vi träffade på Gavdos vände ju ganska omgående och åkte tillbaka till civilisationen...Loutro bl a.

rekommenderas.