handdator

Visa fullständig version : Anafi mm


Linghem
2005-05-27, 23:18
Hej!!

Jag behöver hjälp med att hitta min resrut, har fastnat på Antiparos,Amorgos & Naxos men dessa öar har jag ju besök flera gånger redan. Vi startar och slutar vår resa på Santorini

Kan någon berätta lite om Anifi

jonas

Soldyrkaren
2005-05-29, 22:04
Vi har varit på Anafi flera gånger, det är vår absoluta favoritö. Vad vill du veta?

Anli
2005-05-30, 20:34
Hej!

Vi är på väg till Anafi för första gången, och ser fram emot att lära känna en ny ö.
Undrar lite över om man kan räkna med att hitta boende på plats (ej förboka, alltså), står det folk nere i hamnen när vi anländer från Santorini sent en lördagkväll i början av juni?
Tar även tacksamt emot tips på bästa strand, var den godasta maten finns, bra vandringar, o.s.v.

Anna-Carin

babsan
2005-05-30, 21:35
Hej

Jag åkte till Anafi en lördagskväll i slutet av juni förra året. Det var inga problem att få tag på rum. Jag tänkte inte på om det stod några rumsraggare i hamnen när båten kom in, för jag hade bestämt innan att jag skulle ta bussen till Choran. Bussen står i hamnen och väntar in båten. När jag klev av bussen i Chora, stod det en del folk där och det kom fram en kvinna med en gång och frågade om jag sökte efter rum.

Barbro

Annlotta
2005-05-30, 21:48
Nu har ni väckt min nyfikenhet. Har aldrig varit på Anafi och vet ingenting om ön! Är lite av anhängare till små öar, som inte frossar i turism.
I år startar vi luffen i Aten, men återvänder till Sverige efter fem veckor från Santorini. Är det här en ö att stanna till på? Förmodar att det är en lugn en, men efter så många dagar i Grekland kommer vi att vara totalt "nedcoolade". (Har svårt att tro det just nu, men vet av gammal erfarenhet att vi är det.)
Berätta gärna ni som varit där. Vår tidigare plan var att åka från Naxos till Ios och sedan ett längre avslut på Santorini. Kanske är det här en pärla som borde besökas?
Jättenyfiken från allt från boende till natur och restauranger.

Annlotta

babsan
2005-05-30, 21:52
Hej igen

Jag tog det rummet kvinnan hade. Det låg längst upp på huvudstråket, så jag hade Santorini som utsikt. Jag betalade 30 Euro för 2 nätter. Sen gick jag ner till hamnen och in på en taverna och frågade hon som jobbade där, om hon kunde hjälpa mej med att skaffa ett rum i hamnen för en natt. Det var inga problem det heller. Hon ringde efter en kille som hade några rum ovanpå tavernan. Det kostade 20 Euro.

Barbro

lycko
2005-06-06, 14:56
Anafi är ett litet paradis.
Trevligaste boende hittar du om du går en bit uppåt vägen från hamnen tills du har passerat "elverket". Tag då en stig till höger och efter en stund är du i Klisidi där det finns rum att hyra och även några ställen att äta på. I högsäsong kan det vara svårt att få rum här nere. Det är nära till textilfria stränder.
Från Chora är det fantastisk utsikt men långt till havet och ganska blåsigt.
Akta bara så att du inte blir inblåst, inställda båtavgångar vanligt.

Vi som föredrar små öar gillar även Schinoussa.
Njut!
Lennart

anafi05
2005-06-06, 17:08
varning! Tro inte att det går att hitta rum i Klisidi utan att boka efter den 15 juni. Det är helt fullt år efter år - enda möjligheten att få något är om de har haft avbokningar. Vid Klisidi finns inte särskilt många rum, därav svårigheten.
Visst är det långt mellan Chora och havet, men det går en buss några gånger per dag och åsnestigen/trapporna går ganska snabbt att ta sig ner och uppför när man väl fått in vanan. Dessutom får man gratis motion. Fördelen med att bo vid Klisidi är som sagt närheten till havet, men man har långt till affärerna. I Chora har man nära till bageri, affärer och flera bra tavernor. Man har också fantastisk utsikt - men som sagt långt till havet.
Det går att bo även i hamnen, men det förbaskade vattenverket dundrar så mycket att åtminstone inte jag skulle klara det nattetid.