handdator

Visa fullständig version : Paleros på fastlandet med Lefcada utanför


Inga-Karin
2005-05-25, 20:37
Hej igen!

Har ägnat dagen åt att njuta av en mängd trådar på Forumet att drömma sig bort i. Detta beror givetvis på en längtan till Grekland. Äntligen bär det iväg igen, så fort sommarlovet är här.
Frågan lyder nu Paleros! Finns det något ni vill förmedla, eller är det som vanligt fritt fram att göra sina egna upptäckter? Är det något som vi absolut bara inte får missa i Paleros närhet ?

Hur är flygplatsen ? Är den kort, men intensiv ? Hur blåser det vanligtvis ? Hur är strömmarna i vattnet där utanför.

ALLT är av intresse.

Hälsningar Inga-Karin

PO
2005-05-25, 20:52
Hej!

På gamla forumet finns ett par trådar om Paleros under Allmänt om fastlandet (http://www.kalimera.nu/cgi-bin/dcforum/dcboard.cgi?az=list&forum=DCForumID15&conf=DCConfID2)
samt under Parga (http://www.kalimera.nu/cgi-bin/dcforum/dcboard.cgi?az=list&forum=DCForumID17&conf=DCConfID2)

Preveza flygplats upplevde vi som odramatisk och problemfri.

Vad det gäller utflykter och sevärdheter så titta under Parga & Lefkas, det finns massor att välja på.

//PO

Inga-Karin
2005-05-25, 20:56
Tack PO. Jag letar vidare........MVH I-K

Inga-Karin
2005-06-23, 23:47
Hej !

Vi Kom nyss hem efter en mer än lyckad resa till Paleros. Vi såg (troligen) några av er andra Kalimeror på flygplatsen Prewiza, där nere och på planet hem, men det fick stanna vid det, i alla fall denna gång. Hej i alla fall!

Om Paleros by, finns det så himla mycket positivt att tillägga, men vi behöver få sova på saken ;-).

Hotell Karpouzis i centrum kan vi varmt rekommendera, liksom det vänliga bemötandet överallt i byn, men även dess priser. Frappe till 50% av Symis ocker !? Bagarns gemyt gav mersmak,liksom Kafenion i hamnen och Nikos supermaket ovanför kyrkan.(Där deltog vi föresten i ett vackert bröllop under veckan)
Vår restaurang blev den som låg bakom vårt hotell. De åstadkom den bästa Zatsiki vi någonsin fått på plats, liksom allt övrigt vi bad dem om. Inte minst Svärdsfisk, ett minne sedan Taormina 1971.

Stranden i byn är en idyll på morgnar och kvällar. Bara man slipper ungar som kastar "macka" och hundar som vill dela ens bad.

Tyvärr fanns här inga cyklar att hyra ! Vi kollade förstås med Christos/agenten i byn, men detta var honom övermäktigt.
Ändå så tog vi oss vida omkring med apostlahästarna. Men med cyklar, hade vi förstås nått ännu längre, även långt förbi, marinan i söder och kollonien i norr.

Hälsningar Inga-Karin o Ronny Sundquist/Kolbäck