handdator

Visa fullständig version : Högt världsmarknadspris på majs!


Agda
2007-02-10, 08:52
Ni har säkert sett och hört på nyheterna om det höga priset på majs pga att det köps upp för tillverkning av biobränsle.
Nu märker vi av det här i grekland. Majs är ju det huvudsakliga fodret till hönsen. Priset på en fodersäck har stigit med 35% de senaste 3 månaderna. Jag trodde först att det var någon enstaka handlare som höjt priset så jag åkte till flera för att kolla och alla har höjt. Detta kommer ju självklart att visa sig på alla produkter som har med höns att göra både handeln och restauranger. Bered er på att frukostäggen kommer att bli dyra i år!
Kanske är det någon som märkt något redan nu ute i handeln?

Agda

monica
2007-02-10, 14:20
Och jag som älskar ägg, men ännu har jag inte märkt någon skillnad.
Köpte ägg i dag faktiskt, men det kommer väl chockartat snart.

Monica

yvonne
2007-02-10, 15:59
Man kanske ska ta och skaffa sig några höns.....:cool:
Yvonne

Admirala
2007-02-10, 18:12
Man kanske ska ta och skaffa sig några höns.....:cool:
Yvonne

Eller begynne å dyrke mais :)

Agda
2007-02-10, 18:34
Man kanske ska ta och skaffa sig några höns.....:cool:
Yvonne

Det tycker jag! Jag fick min första höna som gåva av grannarna. "Pappou" i huset tyckte att jag skulle ha en eftersom jag tyckte om djur så mycket. Han var och hämta sin finaste höna, Ada och satte den i mina händer. Jag kunde ju inte ha en ensam höna så det blev en kompis, Agda. Efter några dagar kom "yiayia" klockan 7 på morgonen med en "kotaboy" under armen,så nu är de 19 stycken i min hönsgård och ger mig 9-10 ägg/dag!

Jag undrar var priset skall slut om det stiger med den här takten och hur mycket "de gamla" tål i prishöjning. De har ju inte så fet pension. Kanske kommer en "typisk" grekisk "bild" gå i graven.

Agda