handdator

Visa fullständig version : Båt från Karpathos till Turkiet


satinsilk
2007-01-30, 14:57
Finns det?
Vi hade tänkt kombinera vår semester i både Grekland och Turkiet. Vi hade dock inte tänkt oss endast en dagsutflykt i Turkiet, utan åka genom hela landet och slutligen Över till bulgarien. Vad kostar en enkel båtbiljett från Karpathos till Turkiet?

Tacksam för svar!
Victoria

Arne
2007-01-30, 15:49
Nja, så helt enkelt är det icke!!! Ni må taga endera inrikesflyget eller färja till Rhodos och därifrån båt till Marmaris i Turkiet.

Observera dock!!! Det kostar skjortan att resa transit emellan Grekland och Turkiet. Ingetdera av länderna vilja frivilligt bliva av med sina penningstinna turister!!!

Mera tänkvärt är att avverka Grekland en resa och så ta Turkiet eller Bulgarien nästa resa.

Arne

satinsilk
2007-01-30, 16:01
Hejsan Arne!

Tack för svaret, du verkar kunna det här, så jag ställer en fråga till.
Vet du om det går båtar dagligen mellan Karpathos och Rohdos?
Vi har redan bokat våran resa, och vi kommer åka i mitten av Maj, så vi har inte så mycket att välja på...
Jag har dessutom hört att det krävs visum för att komma över till Turkiet från Grekland, även för svenska medborgare. Stämmer detta?
Vet du på ett ungefär vad det kan kosta att ta båten över från Rohdos till Marmaris?

Kalimera
2007-01-30, 16:28
Vet du om det går båtar dagligen mellan Karpathos och Rohdos? Inte dagliga båtar. När jag var på Karpathos i maj fanns det tre båtar i veckan mellan Karpathos och Rhodos. Tisdag, fredag och lördag. Flyg inrikes i stället. Det är inte alls dyrt.

Ang Turkiet lämnar jag det till vår Turkietexpert Arne. :)

satinsilk
2007-01-30, 18:11
Vart kan jag hitta inrikesflyg då?

Kalimera
2007-01-30, 18:13
Vart kan jag hitta inrikesflyg då?På denna sida (http://www.kalimera.se/resor/flyg_2.html) hittar lite info och länkar till flygbolagen.

Elisabet
2007-01-31, 09:08
Jag tycker det låter som en jätteintressant resa ni planerar!

Både det där med visum och att det skulle vara så dyrt har jag hört förut, men eftersom jag känner personer som har åkt mellan Grekland och Turkiet och säger att det inte var så, så letade jag lite. På Turkiska utrikesdepartementets hemsida (http://www.mfa.gov.tr/mfa) finns också information som säger att svenska medborgare kan stanna 90 dagar i landet med giltigt pass och att det inte är några gränsavgifter för svenska medborgare. (Är man norsk kostar det däremot 20 €... Rättivst? ;) )

Här (http://rhodes.marmarisinfo.com/) finns ett båtbolag som bland annat säger att enkel biljett Rhodos-Marmaris kostar 45€ inklusive alla hamnavgifter, samt att det går båtar två gånger i veckan under vintern (och förmodligen fler under sommarhalvåret, den tabellen ligger inte ute ännu).

Lycka till med planeringen!

satinsilk
2007-01-31, 13:14
Tack så jättemycket Elisabeth!

Mvh Vctoria

anderz
2007-04-06, 13:04
Hej!
Jag har tänk att gära motsvarande resa börja på Antiparos sedan Samos. Därifrån båt över till Turkiet - sedan åker jag vidare till Bodrum, Kalkan och Kas hem ifrån Antalya. Har varit tidigare i Turkiet och rest runt bra bussar, Pensioner/Hotel (alltid frukost): Denna kuststräcka är hur vacker som helst - sedan är det "gamla" Grekland. Gå in på min hemsida där har jag massor av bilder från Turkiet och lite länkar. www.boanderz.se (http://www.boanderz.se)

Anders/Jönköping

laero
2007-04-06, 15:22
Vi åkte på en kortsemester till Rhodos via Turkiet på hösten för 2 år sedan.
198:- Oneway biljett med Apollo till ... ja vad sjutton heter flygplatsen nu igen ... sedan taxi till Marmaris och snabbåt över till Rhodos.
(En lustig del i detta var att taxiresan var dyrare än flygresan Gbg-Turkiet.)
Sedan kostade båten som sagt 40-45 Euro / pers. Samt någon sorts avgift för att få passen hanterade så att man kunde bli kvar i Grekland, jag minns inte kostnaden för det men det var inte så hemskt enorma summor.
Vi flög sedan hem från Rhodos.