handdator

Visa fullständig version : Xylokastro


Arja
2007-01-21, 13:04
Hej, det här är mitt första inlägg på Kalimera.

Jag vill bara slå ett slag för mitt smultronställe Xylokastro, på Peloponnesos norra kust, nära Korint. Där brukar vi, min grekiska man och jag, bo några månader om året. Det är en liten kommun på sextusen inv. på vintern och på sommaren invaderas den av kanske tjugotusen greker och i stigande grad också andra turister. Men Xylokastro har trots det behållit mycket av sin ursprungliga charm. Strandpromenaden är flera kilometer lång och går delvis genom en känd pinjeskog där det finns bord och bänkar att ta sin picknick på samtidigt som man beundrar havet, dvs Korintiska viken. Har man tur, kan man också se delfiner eller flygande fiskar leka i vattnet. Det finns gott om hotell och rum att hyra och tavernor och hålligångställen efter den långa strandpromenaden. Kom på besök!

Med en hälsning, Arja.

Admirala
2007-01-21, 13:28
Velkommen til Kalimera!
Vi var et par dager i Xylokastro for tre-frire år siden, og jeg er enig med deg, det er et trivelig sted! Å sitte ved den store plassen foran kirken mens solen faller og plassen fylles av unger som leker, foreldre som spiser, vennegjenger som drikker kaffe - en herlig opplevelse. Noen deilige bad fikk vi også, det var langt i fra trengsel på stranden, selv om det var midt i juli klapp_klap

inkfish
2007-01-21, 14:01
Välkommen hit!bye_bye

Vad fint det låter, särskilt med pinjeskogen:)

Lissi
2007-01-21, 14:14
Strandpromenaden är flera kilometer lång och går delvis genom en känd pinjeskog där det finns bord och bänkar att ta sin picknick på samtidigt som man beundrar havet, dvs Korintiska viken. Har man tur, kan man också se delfiner eller flygande fiskar leka i vattnet. Det finns gott om hotell och rum att hyra och tavernor och hålligångställen efter den långa strandpromenaden. Kom på besök!

Med en hälsning, Arja.

VÄLKOMMEN HIT!
Så glad jag blev för detta tips, då jag och maken just planerar en veckoresa med bil runt Peloponnessos i månadsskiftet mars -april! Jag ska genast kika på kartan ! Vi var senast i juli i Nafplion och Korint, men nu ska det bli så mycket mer av Peloponnessos!

Lissi

Admirala
2007-01-21, 16:43
... og når vi først er inne på "smultronställe" på Peloponnes:
Kaïafas ligger mellom Zacharo og Olympia, altså på vestkysten. Det er en innsjø med et hotell på, et par tavernaer samt en perfekt sandstrand. Å sitte på balkongen på hotellet, kikke over innsjøen, mot trærne, havet og solnedgangen - det er en av livets store lykker!

Har ikke bilder av dette her i Nafplio, men fant disse på nettet:

http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/image156676872.jpg

http://i146.photobucket.com/albums/r242/Admirala/photo_kaifas.jpg

yeasou
2007-01-21, 19:11
Leta reda på mina bilder i "Kalimera was here" från 2004 så ser ni några vyer från Xilocastro.
Verkligt trevligt ställe att besöka!
MVH
Yeasou_B-anana

Pefkias
2007-01-24, 12:25
Hej "Xylo"-vänner!

Xylokastro är en underbar liten pärla dit jag varit många gånger för att semestra och besöka min grekiska släkt. Var där senast förra året i april och även hösten 2005. Då hyrde vi bil ett par dagar och körde runt till bla Tolon, Nafplion, Kalogria och Olympia. Det finns så mycket vackert att se på hela Peloponnessos. Kommer säkerligen att snart åka dit igen :)

Se här några bilder från Xylokastro - pefkias och stranden.

http://www.xylokastro.gr/photos/paralia_afis.jpg


http://www.xylokastro.gr/photos/peykias3.jpg

http://www.xylokastro.gr/photos/paral_xylokastro_megali.jpg



Hälsningar

Pefkias bye_bye