Visa fullständig version : Ouzoassociationer
När jag dricker ouzo vill jag ha mat till - Speciellt auberginer, oftast stekta i skivor men även som melitsanosalata (auberginröra). Jag kan alltså sätta ett likhetstecken mellan ouzo och auberginer hur konstigt det kanske än låter, men så är det.
Ikväll hade vi familjekväll och bjöd på bifteki, citronkryddad klyftpotatis, tzatziki, oliver, grönsallad med lefkotiri (salladsost från Fontana), stekta auberginskivor och som dryck blev det ännu en gång Pilavas supergoda ouzo.
Vilken mat förknippar ni tillsammans med ouzo? Om ni mot förmodan :rolleyes: ;) inte skulle dricka ouzo kanske ni ändå har någon annan dryck som ni associerar med någon grekisk maträtt.
//Zanét bye_bye
Grillad bläckfisk... å va gott!
Det är ju tyvärr inget man tillagar här hemma, så här hemma blir det oliver och feta - men det är inte dumt det heller!
Anna-Carin
Sardeller på Lesbos, efter att ha läst Matt Barretts 'Sardelles pastes'
var jag bara tvungen att testa och de är kanon tillsammans med ouzo!
//PO :p
Masouraki
2007-01-20, 08:43
Auberginröra,friterade ostbollar och kalamares.Nu blir jag riktigt hungrig ju;)
Admirala
2007-01-20, 09:02
For en trivelig tråd!
I Hellas pleier jeg å ha pikilia til ouzoen, med kjøtt, fisk eller ost. Hjemme i Norge blir det feta med litt olivenolje og oregano samt oliven. Hvis jeg ikke lager små ostepaier av filodeig og det jeg måtte ha av gresk ost.
För mig är ochtapodi ksidato (bläckfisk i vinäger) ett mycket viktigt tillbehör till ouzon, börjar alltid en måltid med detta när vi äter ute.
Jisses vilken aptitretare det är!!!!
Yvonne:)
Just det, Bläcksprutare med ouzo, grillad och skivad. Mums för en greklandsfreak.
MVH
Yeasou_B-anana
http://i76.photobucket.com/albums/j7/yeasou/BlckfiskochOuzo.jpg
Fast jag menar kokt och inlagd i vinäger med mycket rödlök.
Yvonne;)
Sardeller på Lesbos, efter att ha läst Matt Barretts 'Sardelles pastes'
För mig är ochtapodi ksidato (bläckfisk i vinäger) ett mycket viktigt tillbehör till ouzon, börjar alltid en måltid med detta när vi äter ute.
Sardeller är jäkligt gott och det finns nästan alltid på bordet när vi är i Grekland. Bläckfisk i vinäger är en annan superaptitretare som gillas skarpt.
På tal om sardeller har jag hittat det optimala sardellmärket här i Sverige - ZETA. Glasburken är i miniformat, endast 80 gram och kostar ungefär 22 kronor. Prova nästa gång det är ouzodags :D
//Zanét bye_bye
Solsken och en snygg grek räcker för mig. :D Vattenmelon och feta är också smarrigt till ouzo en riktigt het sommardag. Samt grekisk musik i bakgrunden.
Solsken och en snygg grek räcker för mig. :D
Den absolut optimala ouzomezén flabb_flab
//Zanét bye_bye
Vattenmelon och feta är också smarrigt till ouzo en riktigt het sommardag. Samt grekisk musik i bakgrunden.
EXAKT mina ouzoassociationer!! :p :p Fast här i Sverige blir det mest utan vattenmelon på vintern. Då blir det oliver, feta och gurka en masse!
Min "egen" svenskgrek går inte av för hackor heller:D
Lissi - som är SÅ greklandslängtig!
Mina Ouzo associationer är inte förknippade med just någon speciell rätt.. däremot vid ett speciellt göromål... Vi tar oss alltid en ouzo efter vår fm promenad när vi är i Grekland. Så där lagom svettiga, törstiga och hungriga återvänder vi till lägenheten med råvaror inhandlade för att göra nåt enkelt i lunchväg (där greksisk sallad alltid ingår)... DÅ smakar ouzon såååå gott...
så det är det jag förknippar med ouzo även här hemma. Men då brukar det bli medans jag tillagar nåt gott till middag - soutzokakia eller lammgryta eller nåt sånt!
Solsken och en snygg grek räcker för mig. :D .
Jomenvisst, så är livet.
Alla är ju inte förunnade med det, eller hur Annoula Ang_elx
Allt kan ju inte köpas i supermarket, skämt åtsido, grillad bläckfisk med salt och peppar och mycket olivolja samt citron. Det kan inte smaka så mycket bättre. Sen tar man en räksaganaki till den andra ouzon då leker livet.
Monica
Solsken och en snygg grek räcker för mig. :D
Och till huvudrätt ?
//PO :rolleyes::)
Kokoretsi og ouzo er min favorittkombinasjon :D
- men kokoretsi er det sjelden jeg får, dessverre, så da er Ochtapodi i eddik og olje en g o d nr 2 :p
Her hjemme drikker vi sjeldnere og sjeldnere ouzo faktisk, selv om vi spiser gresk mat så velger vi oftest retsina, eller rødvin til, jeg vet ikke hvorfor.:confused: - men, tidligere var jeg uenig når mange hevdet at
"ouzo smaker best i Hellas", kanskje de har rett likevel :) Kari
Marianne
2007-01-20, 21:20
Och till huvudrätt ?
//PO :rolleyes:
flabb_flab :D :) ;) klapp_klap
:confused: - men, tidligere var jeg uenig når mange hevdet at
"ouzo smaker best i Hellas", kanskje de har rett likevel :) Kari
Ikke enig, Kari!
Hvornår smager en ouzo bedst? Hver gang! ;) bye_bye
Och till huvudrätt ?
//PO :rolleyes::)
Då blir det väl utan solsken :cool:
Mvh Janérik
Athanasia
2007-01-21, 00:19
Måste man gilla ouzo,,,,?Tar hellre ett (eller 2:) )glas kall Retsina.
magnus u
2007-01-21, 07:22
Håller med dig! Ouzo bara sött blask.Bättre då i så fall med en Tsipouro eller en bra Retsina.Hygeia sou ! magnus
Och till huvudrätt ?
//PO :rolleyes::)
Då blir det väl utan solsken :cool:
Mvh Janérik
Snillen spekulerar :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.