handdator

Visa fullständig version : Tips barnvänligt i Thassos


beach07
2007-01-08, 21:07
Sambon, jag och vår dotter som blir fyra år funderar på att åka till Thassos under slutet av juni. Har någon bott i Limenaria med barn? Hur är stranden/stränderna? Finns det något att se och göra där?
Vi funderar även på golden-beach området, men hittar inte barnpool på något hotell.

Valet står mellan Kefalonia och Thassos. Har någon varit på Kefalonia? Vad tyckte ni om det?

Vi får se vad det blir i slutändan.

Tips och förslag mottages mer än gärna.

ulrikas
2007-01-16, 16:33
Hej. Har inte varit i Kefalonia men däremot på Thassos i juni 2006. Vi bodde i Skala potamias (nära Golden beach). Vi har stora barn (12 och 15) så vi brydde oss faktiskt inte om pool denna gång. Vi bodde på hotell Nama som vi tyckte var helt perfekt. Nära till stranden, lugnt och skönt. Stranden var helt underbar och när vi var där var det väldigt lite folk, så det var absolut ingen trängsel. Andra veckan började ungdomarna längta efter pool, vi begav oss då till en allmän poolbar, Erics, där vi trivdes mycket bra. Vi hade lite otur med vädret första veckan, men vi tyckte att Thassos var en mycket mysig ö som absolut rekommenderas. I år lutar det åt Kreta (för 8:e gången....), men vi har inte riktigt bestämt oss ännu.

/Ulrika :)

Ma-Pia
2007-01-23, 17:58
Thassosär alldeles underbart tycker jag vi bodde i skala potamias i augusti. Varmt o mycket greker eftersom de firar mariadagen 15/8. Vi var en dagsutflykt till Limenaria öns andrahuvudstad där var det helt okej men vi trivdes bäst på vår egen strand Golden beach skaffade parasoll andra vecka eftersom tempen stod på 45 C. Om ni åker dit får ni inte missa Magic coast som ligger i slutet på strandvägen. Helt underbar mat o en fantastisk grekiska som drev stället tillsammans med sia föräldrar o farföräldrar. Rödvinet var hemmagjort av Grandpa o mousakan av mamma.
För övrigt var det bra mat på hela ön utom en miss i Panagia själva byn är hur söt som helst men vi valde väl fel ställe att äta på, verkade nästan som om kocken hade ledigt. Plus att de var mycket mygg o getingar just där. Insekterna hade vi inga besvär med nere i Sk Pot. O barn vänligt är det väl nästan överallt i grekland de verkar älska alla barn. Golden beach är i alla fall långgrund o sandig. Trevlig resa.bye_bye