handdator

Visa fullständig version : sjukhus i athen?


Joanna
2007-01-06, 15:45
Hej go vänner, håller på att undersöka jobb möjligheter i athen som sjuksköterska och har lite undringar.
Först och främst, vilka är de största och mest centrala sjukhusen i athen?
Undrade även om arbetstillstånd etc, visst får man väl jobba var som helst i Europa om man är med i EU? Så länge jag har sjuksköterskelegitimation borde jag väl kunna jobba?
Tacksam för svar, joanna

Arne
2007-01-06, 16:25
Det finnes inga som helst problem med att söka jobb i ett annat land inom Unionen. Den fria rörligheten för arbetskraft gälla fullt ut.

Arbetsförmedlingen har en excellent hemsida där all nödvändig information kunna erhållas.

http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=sv

Arne

Frappe
2007-01-07, 16:02
[QUOTE=Joanna;69546] Så länge jag har sjuksköterskelegitimation borde jag väl kunna jobba?


I bland kan man behöva kompletera lite vet inte hur det är med utbildning inom EU, men kommer du som sjuksyrra utom EU behövs.

Finns en hel del privata sjukhus i Athen och där har du nog bättre arbetsförhållanden samt högre lön.

Röda Korset har oxå sjukhus inne i Athen samt utanför bla i Nea Makri.

Lycka till Camilla

Jayo
2007-01-09, 17:19
Det finns en svensk läkare i Aten, Olof Kargsten, som har jobbat där i många år (egen klinik och på ett privatsjukhus). Jag har tyvärr inte hans kontaktnummer nu men du kanske kan nå honom via ambassaden. Olof är numer pensionerad och tillbringar mycket tid på en ö, Patmos, tror jag. Hur som helst kan han säkert ge dig massor med info om du får tag på honom.

Zanét
2007-01-10, 11:35
Jag kan inte ge dig namnen på de största sjukhusen i Athen, men väl en lista över sjukhus i området.

Gå in på länken http://www.xo.gr/hospitals.jsp och därefter klickar du på ATTIKI så kommer listan fram. När du funnit något som kan verka intressant kan du t ex fortsätta sökningen via google m fl eller via länkens sökfunktion för att få ytterligare info.

EDIT: Via http://www.xo.gr/results.jsp får du utförligare info om de olika sjukhusen, t ex deras hemsidor etc. Använd följande sökkriterier:
Search for a profession: Medical Care - Hospitals + located in: Attiki
Jag fick upp 84 sökresultat den här vägen.

Lycka till :)

//Zanét bye_bye

Marianne
2007-01-10, 13:00
Det finns en svensk läkare i Aten, Olof Kargsten, som har jobbat där i många år...

Nej, men vad skoj att läsa om Olle, för det är väl det han heter.
I min barndom hade vi ett par underbara grannar, Olle och Athina, och jag har ofta tänkt på om de fortfarande bor i Grekland efter att de flyttade ner för MÅNGA år sedan.
Detta skriver jag mest för att om inte du hittar honom under Olof, så försök med Olle, som vi kallade honom.

Jayo
2007-01-11, 09:35
Jo, det är samme Olle. Jag träffar honom ibland den 6 juni -- vi brukar båda vara inbjudna till nationaldagsfirandet hemma hos svenske ambassadören.

Till Joanna vill jag säga att du ska ha i åtanke att sjuksköterskerollen är annorlunda på ett grekiskt sjukhus och ett svenskt sjukhus. I Sverige gör sjuksköterskan en hel del uppgifter som läkaren gör i Grekland. Jag rekommenderar dig att försöka få jobb i den privata sektorn. Olle arbetade på ett privatsjukhus som ligger på Kifissias. Namnet på sjukhuset är det grekiska ordet för "Hälsa". Ett annat stort och modernt privatsjukhus -- specialiserat på hjärtsjukdomar -- ligger på Siggrou och drivs av Onassis Foundation. Glöm sedan inte heller alla privatkliniker. Där kanske chanserna är störst till jobb. Möjligen kommer man på många håll att kräva att du pratar grekiska. Lycka till!