handdator

Visa fullständig version : Finikonda!


Fridolin
2007-01-06, 14:35
Är mycket nyfiken på byn Finikonda!
Är det någon som varit där?
Enligt charterbolagen är det ett paradis för vindsurfare.
Betyder det att det är väldigt blåsigt?
bye_bye

anneli56
2007-01-07, 11:37
Vi har besökt Finikounda många gånger,men har aldrig märkt att det skulle blåsa mer där .Men det är ett litet mysigt ställe.
Kanske om man åker ut till öppna havet blåser det mer.

:) Anneli

Kaa
2007-01-07, 15:48
Hej har varit i Finikounda några ggr. o det brukar blåsa upp på eftermiddagarna. men det gör det väl i hela Grekland. där finns en surfstation (ägd av tyskar)precis utanför byn som hyr ut brädor o katamaraner. har även surflektioner. Sonen tog lektioner där. det är jättehärligt i Finikounda. lugnt o skönt. händer egentligen ingenting där. stora händelser är när nån vindsurfare inte kan komma iland igen. då har man nåt att kolla på.flabb_flab Blir mer o mer turister där så det är väl snart dax att hitta ett nytt paradis.
/Cecilia

Agda
2007-01-09, 21:46
Jag bor ju nästan där endast några kilometer till Finikounda. Det brukar vara väldigt många surfare där under säsongen maj-september. Förutom den surfstation som Cecilia nämde så finns det en till på andra sidan byn vid ett stort hotel.Det brukar blåsa upp lite under eftermiddagarna på stranden men inte mer än på de flesta andra ställen Under högsäsong så är det faktiskt en hel del drag i byn och det ökar år från år. Men det är fortfarande genuint grekiskt och har långt kvar till hålligånget som på tex Zakynthos.Övervägande grekiska turister från storstäderna under högsäsong.
Agda