handdator

Visa fullständig version : Patrik Leigh Fermor


xenos
2006-12-02, 07:46
Någon som vet något om honom?
Jag vet om hans viktiga insatser på Kreta med att organisera motståndsrörelsen.
Någon som vet om hans böcker finns översatta till svenska?
Jag vet att senare bosatte sig på södra Peleponessos i närheten av Kalamata.
Någon som vet om det på nätet går att ha en "vilande" sökning, en efterlysning på någon av hans böcker, förhoppningsvis översatt till svenska.
Finns det någon sådan sajt?
Vi talar här inte om Blocket...

Lefteris
på jakt

förövrigt blev han utsedd till hedersmedborgare i Heraklion, så det så

Zanét
2006-12-02, 07:57
Det verkar inte som om några av hans böcker är översatta till svenska, men väl på engelska finns där en hel del att få tag på.

Det finns en sajt där man kan lägga in bevakningar och det är www.antikvariat.net (http://www.antikvariat.net) Även AdLibris och Akademibokhandeln har en del av hans böcker.

//Zanét bye_bye

xenos
2006-12-02, 10:42
Det finns en sajt där man kan lägga in bevakningar och det är www.antikvariat.net (http://www.antikvariat.net) Även AdLibris och Akademibokhandeln har en del av hans böcker.
//Zanét bye_bye[/QUOTE]

Tack!

Ska genast försöka med denna sajt.

Lefteris

Frappe
2006-12-02, 20:49
[QUOTE=Erik Stenholm;67391]
Jag vet att senare bosatte sig på södra Peleponessos i närheten av Kalamata.

Vet inte så mycket men har varit vid hans hus i Kardamili och jag vet att han fick någon form av pension av grekiska staten! Och alla man pratade med talade sig varmt om honom!

Camilla

Netwolf
2007-03-24, 18:11
Det jag känner till om Fermor är det jag läst i Antony Beevors "Kreta - Erövning och motstånd". En mycket bra bok! Man fick en god inblick i krigets fasor och man fick en liten bild av hur lokalbefolkningen måste ha lidit. Man kan nog aldrig förstå något sådant själv, men denna bok kändes ruskigt närvarande. Jag har även besökt den tyska krigskyrkogården i Maleme. Man får rysningar när man inser hur många som dog.

/Netwolf

lars
2008-09-12, 18:36
Hej,
Ta en titt på den här länken: http://www.illmetbymoonlight.info/
Tim, en av mina mycket goda vänner, har startat länken, som innehåller mycket spännande information. Den berör inte specifikt P L F men ändå.
Tim känner honom och kan det mesta om honom och svarar dig på alla de frågor du kan ha.
lars
Kriti stin kardia mou

Netwolf
2008-09-13, 07:34
Jag måste bara få berätta om när jag var på Kreta. Jag hade naturligtvis läst om Kreta under ww2. En av platserna som jag besökte var Rodakino.

När jag går runt på stranden ser jag plötsligt något som blänker till bland stenarna. Jag stannar till och lyfter upp föremålet som visar sig vara en bucklig patronhylsa. När jag läser i botten på hylsan, ramlar jag nästan baklänges. Där står det Luger! :eek: Alltså den 9mm ammunition som användes till den tyska officerspistolen Luger.

Tror ni jag kände historiens vingslag då? Platsen där jag stod kanske rentav hade varit skådeplats för tyskarnas jakt efter General Kreipe och P L Fermor?? Vem vet? Kanske hylsan inte alls hade med kriget att göra, men det tror jag definitivt.

/Netwolf

lars
2008-10-04, 10:34
Erik ta en titt på följande länk i vilken PLF deltager:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-4406718890122375440&ei=1GvmSOaUPIvSjgKoyoiVCw&q=crete&hl=en

lars
Kriti stin kardia mou