handdator

Visa fullständig version : April


Soldyrkaren
2006-11-19, 22:52
Hej alla kloka, erfarna Greklandsresenärer!

Undrar lite hur det är i Grekland i april? Har läst lite på nätet kring medeltemperatur och så, men kan någon möjligen ge en lite mer konkret beskrivning - hur skulle vi, som hittills bara varit i Grekland juni-juli, uppleva Grekland i april? Hur många regndagar bör man förvänta sig på en vecka? Och om vi gärna vill ha sol och värme i den perioden, vart bör vi då bege oss? Söderut, alltså Kreta och Gavdos - eller finns det andra platser som är bra i april?

Marianne
2006-11-19, 22:54
Vilken vecka i april? Det kan vara stor skillnad från vecka till vecka just i april.

Soldyrkaren
2006-11-19, 22:57
Vilken vecka i april? Det kan vara stor skillnad från vecka till vecka just i april.
Kan vara vilken vecka som helst i april.

Eva L
2006-11-20, 07:15
Jag var i Aten ett år från valborg och till mitten av maj. Som kallast det året på dagen var det 11 grader och det regnade 3-4 dagar. Behagligt vissa dagar speciellt den första veckan samt i slutet av resan med drygt 20 grader på dagen. Inte kul för de som planerade badsemester ute på öarna. Beror således på vad ni vill göra. Jag besökte min dotter, strosade i staden, gick på gallerier, museum, affärer, matställen etc. Gjorde bara en endagskryssning till Egina, Poros och Hydra. Räkna med varierande väder och en grön fin natur men kalla kvällar och nätter så blir ni kanske inte besvikna.

Eva

Admirala
2006-11-20, 09:09
Som det er sagt før, været i april kan variere veldig. Siste par ukene av april i år var skikkelig varm her i Nafplio, med 25-26 grader flere dager. Det behøver jo ikke være slik neste år...
Kveldene er uansett kalde, ca 10 - 12 grader. Det kan regne, men det er uhyre sjelden det regner en hel dag. En kraftig byge, så er det over.
Dette gjelder Nafplio, som har minst like høye temperaturer som Kreta. Dette er et "varmehull", som vi sier, av en eller annen grunn er her alltid varmere enn de fleste andre steder (også om sommeren...)

Våren er uansett herlig i Hellas, med alle blomstene og den klare luften.

Jayo
2006-11-20, 21:04
Under en aprilvecka kan du få sol i sju dagar eller regn i sju dagar, ett riktigt lotteri alltså. Badvattnen är naturligtvis ganska kalla vid den tiden på året. Men det mesta är grönt och vackert då, inte utbränt som mitt i sommaren. Ta chansen och åk! Det blir nog kul, vare sig det regnar eller blir sol!

Soldyrkaren
2006-11-21, 00:56
Tack för alla svar!

Det blir nog till att väga charmen i Grekland mot solsäkerheten på ställen som Kanarieöarna, Gambia, eller Kap Verde. Hmmm.... inte lätt.

Grekland är ju trevligare på många sätt... men efter vintern är man ju desperat efter sol... :confused:

Nåja, oavsett vart det bär i april blir det Grekland till sommaren igen i alla fall, den saken är säker.:)

Kalimera
2006-11-21, 08:20
Vädret är inte längre vad det varit. Jag minns förr när man på öarna sa att det aldrig regnar mellan mitten av maj till början av oktober. Nu får man uppleva alla slags väder även under sommaren. Enda undantaget är snö. Det kanske kommer även det en vacker dag. :)

För två år sedan spenderade vi en aprilvecka på Santorini. Vädret var mycket bra, sol varje dag och hyfsat varmt. Bada var dock inte att tala om. Det bästa med att åka så tidigt var att det var så lite folk.

http://www.kalimera.nu/bilder/forum/santo_april_02.jpg

Perissa i april.

http://www.kalimera.nu/bilder/forum/santo_april_03.jpg

Till och med karga Santorini är frodigt i april.

Marianne
2006-11-21, 10:57
Det blir nog till att väga charmen i Grekland mot solsäkerheten på ställen som Kanarieöarna, Gambia, eller Kap Verde. Hmmm.... inte lätt.
Hmmm... förstår de "Kalimera" på dessa platser:confused: ;)
Spelar de grekisk musik dygnet runt:confused:
Kan man få grekiska rätter, retsina och en ouzo meze:confused:
Är de lika vänliga, känner man sig lika trygg:confused:
Vädret?:confused: Ja, ingen kan ju spå om vädret, men vi var på Kreta 14 dagar från 20/4 för 3-4 år sedan och badade längs "hela" sydkusten från Makrigialos i öst till Elafonissi i väst. Temperaturen i havet var 21 grader.
Men i april kan man riskera både moln och kyligare vindar också. Kreta t.ex. är dock så stor att man då kan se sig om på ön. Peloponnesos är säkert också ett fint alternativ - naturen är extra fin på den här årstiden!

Marianne - som köpte en guidebok över Kanarieöarna för några år sedan, den står fortfarande oanvänd i bokhyllan!:p :o flabb_flab

Soldyrkaren
2006-11-25, 14:53
Bockar och tackar för svaren och för fina bilder. Inser nu att det måste bli vårbesök i Grekland nån gång. Får dock välja ett år då sol- och värmesuget inte är så stort som just i år.

Lissi
2006-11-25, 15:39
Bada var dock inte att tala om. .

Sicken viking!!:D

Lissi - som älskade baden på Kreta den tidiga aprilveckan i år...

Eva L
2006-11-25, 22:45
Sicken viking!!:D

Lissi - som älskade baden på Kreta den tidiga aprilveckan i år...

Ja det finns dom som badar i kvarken i januari också. Själv gillar jag varmt hav och njuter när det är som i Thailand eller Brasilien. Skulle inte drömma om att bada i Grekland i april.

Eva