handdator

Visa fullständig version : Öar med klippbad?


Annwi
2006-11-18, 18:41
Håller på att planera sommarens ö-luff och vill gärna ha tips på öar som har fina klippbad. Våra tre tonåringar älskar att dyka och snorkla och hela familjen tycker bäst om att sola på varma klipphällar. Vi flyger till Rhodos och sedan båt till Amorgos, som är ett måste, men vi har tid att besöka ialla fall två öar till. Har tänkt på Milos men det kanske är någon som kan tipsa om andra öar!

Fia
2006-11-18, 22:30
Milos är underbart! är det klippbad ni vill ha så är Sarakiniko ett måste. Jag och min käresta var där i slutet på augusti. det går att komma i plurret på flera olika sätt, antingen att bara "glida" ner från klipporna, vada i från den lilla strandremsan som finns eller att hoppa i från flera ställen. en italiensk familj med tonåringar hoppade i från en klippa som var ca 6-7 meter hög!
det finns ett minus och det är att det finns ingen skugga, dock kan man dra sig undan i en av flera grottor som finns lite längre upp från vattnet. det ligger även ett gammalt fartygsvrak i vattnet, dock några hundra meter från själva badstället. det går bara att ta sig dit med bil.

matsmaja
2006-11-19, 10:44
Egina...Agia Marina...höger om färjan sett från ön!! *fattar ni??* där finns det underbara klippor att dyka ifrån och ha det härligt klapp_klap

Peter
2006-11-19, 17:28
Egina...Agia Marina...höger om färjan sett från ön!! *fattar ni??* där finns det underbara klippor att dyka ifrån och ha det härligt klapp_klap

Tja, det är möjligt att det finns bra klippbad där... Men Agia Marina på Egina är det tristaste ställe jag varit på i Grekland. Hela orten är uppbyggd enbart för turismen. Jag hamnade där av "misstag" för några år sedan och lämnade ön efter tre dagar trots att jag hade hotellrum i två veckor....

Men visst, är man yngre och vill festa och tycker att det är OK med Svenska Menyer och kypare som pratar Svenska så är det väl bra...?

Men jag skulle aldrig rekommendera någon att åka dit. Även om det finns bra bad.

Åk då hellre till Hydra. Dyrare och mer "exklusivt" men där finns nästan uteslutande klippbad. Dessutom en unik miljö utan bilar. Har man tur kan man träffa någon av alla de författare eller målare från hela världen som bosatt sig på ön. Spetses är ett annat intressant alternativ.

Peter

Abi
2006-11-19, 18:31
Sifnos och Milos tänkte jag på direkt när jag såg frågan. Trodde det var för långt ifrån, när jag såg att ni landar på Rhodos, men eftersom ni redan funderat på Milos är det ju nära till Sifnos. Är hemresan redan klar? Annars är det ju smidigt till Aten därifrån.

Hälsningar Abi

Annwi
2006-11-19, 19:17
Reser hem från Athen så både Dodekaneserna och Saroniska öarna är bra. Hoppa från klippor 6 meter ner i havet är precis vad våra 3 barn älskar så Milos ligger bra till just nu!
Och tack så jättemycket för svaren!klapp_klap