handdator

Visa fullständig version : Halloumi


malou
2006-10-28, 21:46
Venter grecofile gjester neste week-end som elsker halloumi. Noen som har en god oppskrift? Og passer det med fisk som hovedrett? Og salat? -

Har spist himmelsk halloumi i Grekenland, grillet og servert på brød, men får ikke samme resultat her hjemme. Har prøvd flere ganger. I Grekenland hadde halloumien følge av en 1500 kroners vin, men i mine øyne ikke verd prisen .. Fyldig, rød, krydder? Vil selvsagt ha en atskillig rimeligere variant. Onkel Nordea er ikke sååå raus.

Håper matekspertene på forumet kan hjelpe.

Admirala
2006-10-29, 07:17
Observerte en gresk venninne som stekte ost her om dagen. Hun drysset et tynt lag hvetemel over osten, og stekte den på godt oljet grillpanne. Flere triks enn det var det ikke, og osten ble kjempegod! Hvis jeg skulle servert osten som forrett ville jeg lagt den oppå noe grønt, slik at det ikke blir for tungt. En enkel liten salat av cherrytomat, bittelitt strimlet rødløk og rucola med olje- og sitrondressing, for eksempel.
Det passer fint med fisk og salat etter dette. Du kan jo lage ovspoteter på gresk vis også. Da skreller du poteter og skjærer dem i båter. Legg dem i godt oljet langpanne, ringle mer olje og sitronsaft over, samt salt, pepper og tørket oregano. Presset hvitløk er også godt oppi, bland den med litt olje før du heller det over, så den ikke brenner. Legg noen sorte oliven mellom potetene og stek ved 200 grader i 40 minutter, eller til potetene er gyldne og møre. Ta pannen ut en gang under steketiden og snu på potetene.

monica
2006-10-29, 07:49
Ett litet tips

Om man vill ha potatisen klar fortare i ugnen, kan man förkoka dem 5 till 10 minuter i kastrull innan man lägger dem i ugnen.

Monica

ricky
2006-10-29, 20:51
Halloumi tycker jag blir bäst om man hettar upp pannan rejält,
slår sedan på en droppe olivolja och så i med osten och tar upp den i rätt ögonblick.
Severas ENDAST med skivad tomat, lite peppar, olivolja och pressad citron över.:p

Zanét
2006-11-09, 13:16
Halloumi äter vi ofta till ouzomezé och tillagar den på enklaste sätt genom att bara skiva upp den i skivor och därefter i ganska varm stekpanna. Bryn snabbt i olja och servera direkt. Supergott :)
//Zanét bye_bye

Lissi
2006-11-09, 14:43
Precis så gör vi också! Dvs hettar upp olja i stekpannan och steker gyllenbrun i het panna..Serverar med tomatsallad och lite pressad citron...MUMS!
Det är helt perfekt att ha ett, två paket hemma om man får oväntade gäster....eller helt plötsligt blir sugen på grekiskt...
Förr gjorde jag alltid Saganaki av en ost som heter kefalo gravieri men nu letar jag inte efter den utan gör med halloumi istället...

Lissi - som nog ska laga till lite till kvällen:p

malou
2006-11-12, 12:38
Tusen takk for hjelp! Prøvde en variant alla Admirala, med grønt og tomat. :)

monica
2006-11-12, 17:59
Om man har någon annan hårdost hemma och vill pröva att steka den, kan man först pressa citron över osten och sidan mjöla den och steka i olivolja.
T.o.m med mozarellaost kan man steka så som annars gärna flyter ut i pannan.

Osten håller ihop bättre om man pressar citron över innan mjölet.
Gäller såklart även haloumi och saganaki.


monica, som just satt i sig en souvlaki och en kaiser till, ni blev väl inte avundsjuka nu :rolleyes: