handdator

Visa fullständig version : Pireus, vilken tråkig stad?!!!


june
2006-10-17, 14:44
Vi bestämde oss för att bila till Kreta i våras och vi gav oss ivär den 20 april. Vi körde till Italien, tog båten till Patras och körde vidare till Pireaus. Vilken tråkig och smutsig stad! Vi fick sova en natt där men det var nog både första och sista gången. Den var inte det minsta trivsam i att vara i. Ni är nog många som tycker annorlunda. Det hade varit roligt att höra era synpunkter.bye_bye bye_bye

Eva L
2006-10-17, 14:49
Har aldrig hört någon som direkt höjer Pireus till skyarna. Staden är för oss turister oftast ett ställe där vi väntar på färjan. För de som har sitt hem där är det säkert annorlunda. Den som har några timmar över som turist besöker nog hellre Aten.

Eva

Netwolf
2006-10-17, 16:01
Nä, jag har nog aldrig hört talas om att det finns någon som har åkt till Pireus på semester! Inte svenskar i alla fall, men det lär finnas ett finare område för välbeställda greker.

/Netwolf

Lissi
2006-10-17, 18:38
Jag har bara varit 2 ggr i Pireus. Ena gången för transfer till och från Paros och andra gången i december förra året på en heldagsutflykt från Aten.

Vi gick flera timmar hela vägen efter vattnet förbi alla småbåtshamnar från där spårvagnen stannar och fram till färjeläget och centrum. Vi hade en fantastisk vandring i strålande sol 2 dagar före nyåraftonen och vi sa att hit ska vi åka en gång till och verkligen strosa runt en heldag.... För oss blev Pireus en positiv överraskning..Men detta var ju inte i högsommarhetta och att lägga en semester där är väl knappast troligt att man gör.

Lissi

Eirini
2006-10-18, 09:41
Hej!

Måste bara få tillägga något i den här tråden.
Pireus är ingen stad utan en kommun som tillhör Aten. Pireus är stort och det som turister ser är bara en bråkdel, oftast hamnen, av vad som finns att se.
Det är eftertraktat att kunna bo i Pireus om man har havsutsikt och det är ett mycket populärt område att åka till på fredag kväll för en drink.
Där du vandrade, Lissi kallas för Kastella och är ett område med moderna kafeer. Där är alltid liv och rörelse på kvällarna. En mysig stadsdel med gamla hus i fint skick. Det är mysigt att vandra runt där och bara titta på gamla husfasader, något som inte är så vanligt i Aten.

Hälningar från Aten!

Lissi
2006-10-18, 09:58
Åh, om Du har lust, kan Du inte tipsa lite om "sevärdheter" i Pireus för oss som vill tillbringa en dag där... Antingen här eller i mailboxen..Jag och maken ska vara en heldag i Pireus i februari och vill gärna ha fler tips!
Vi kanske är flera som vill ha tips??

Lissi

Marianne
2006-10-18, 10:24
Ja Eirini, tipsa gärna här i forumet (inte i mailboxen:mad: ;)) - vi är säkert fler som gärna vill ha tips. Vi har också, som Lissi och Claes, åkt spårvagnen ut till kusten och gått vid vattnet omkring nyårstid, sett enstaka folk bada i havet men själva "bara" njutit av solen och havsluften. Vi har sett på båtarna och njutit atmosfären i Mikrolimani - och för övrigt "bara" varit nöjda med att sätta oss på ett café och tittat på det grekiska söndagslivet. Men Eirini, har du tips på något "extra, något smultronställe, var det är riktigt mysigt att komma ut till vattnet för en promenad t ex, något mysigt torg, taverna eller annat sevärt i Pireaus så skulle vi också uppskatta det!:)