handdator

Visa fullständig version : Tillbaka från Skopelos


Assar
2006-09-13, 22:46
PICT4020Kom hem från Skopelos sent i måndags kväll. Det blåste storm i Skopelos stad från natten till söndag. Nordostvinden gjorde att möblerna på balkongen for runt på vårt hotel Denise, som ligger högst upp i gränderna.

Vår planerade utflykt till Alonnisos på söndagen (sista dagen) gick naturligtvis inte att genomföra. Inga båtar gick eller kom från Skopelos stad under söndagen. Hemresan måndag morron utgick från Agnontas, som ligger i en bukt i söder. Båtresan till Skiathos gick över förväntan, eftersom vi låg i lä från ön.

Jag kan annars säga att det var ångestfyllt att gå upp kl 5 och veta att man skulle åka båt en timme senare när vinden tjöt över hela stan och vågorna slog över.

Veckan på Skopelos var annars ljuvlig. Vädret var perfekt! Hotellet Denise var OK, men inte mer, poolen var inte mycket att hurra för - den låg i norrläge och var liten o kall. Å andra sidan tillbringade vi bara ett par timmar på sena em/tidig kväll där för dusch, drink etc.

Ni som ska bo där; Försök att få rum så högt som möjligt! Utsikten är magnifik! Området kring hotellet (uppe i gränderna) är fantastiskt! Nästan enbart lokalbefolkning (gamla tanter i svart sitter ute på trapporna på kvällarna, och barnen o katterna leker). Något mera vykortlikt och pittoreskt har jag aldrig upplevt i Grekland, trappor, gränder, vackra hus, kyrkor och blommor överallt.

Turisterna (mest greker) verkar hålla till nere på hamnpromenaden och på charter-hotellen på andra sidan hamnen.

Stränderna, eller egentligen VATTNET är sagolikt!!!!! Turkostgrönt vatten överallt! Bästa stränderna tyckte jag var Hovolo och Kastani. Dessutom var Velanio (MYCKET bättre än Stafilos) en mycket bra strand, speciellt om man gillar lite vågor (vilket vi gör). Nudiststranden som ligger längst bort "störde" inte på något sätt. Velanio når man genom att gå tvärs över Stafilos och sedan gå över en backe till vänster (skyltar finns).

Ja, var ska man då äta? Nostos, som Janne rekommenderade, var väl som restauranger på hamnpromenader brukar vara, inget minne för livet.
Bäst tyckte vi att "Alexander" var. Ligger en bit upp i gränderna i en trädgård ca 300 m från hamnen (skyltar finns på flera ställen). Trevlig personal, god mat o man kan sitta under ett citronträd. Pröva "stuffed pepperplant, aubergeröran eller fyllda champinjoner.

Malena
2006-09-14, 07:35
Åh det låter ju lovande! Bara blåsten lägger sig lite...
Stränder och Alexander är noterat. Denise sådär, jaja, det är ju som du säger mest ett vattenhål på väg ut vidare i kvällenAng_elx
Hurdan var frukosten?

Velanio, inte "otäcka" vågor utan härliga??!

Hyrde ni moped?

Tack för dina synpunkter! På måndagmorgon åker vi_B-anana

Assar
2006-09-14, 19:36
Hej Malena!

Nej, vågorna i Velanio var inte otäcka, utan HÄRLIGA, men det beror ju på hur man känner.

Vi hyrde bil två dagar, (tre tonåringar med oss), på Moto, på bortre hamnpromenaden, tror jag det hette, för 36 Euro per dag. Jag körde inte själv, det gjorde min kompis, men det var inga problem om man håller sig till asfalterade vägar. Besökte div stränder, bl a Hovolo, Limnonari, Milia och Kastani. Åkte också till Glossa och Loutraki. Åkte dessutom buss till
bl a Panormos och Stafilos, vilket fungerade mycket bra.

Frukosten på hotel Denise var exakt lika varje dag;

Te eller kaffe
Bröd, ost och skinka
Marmelad och honung
Juice (Saft/nectar)
Inlagda persikor

Vädret har perfekt när vi var där, förutom blåsten sista dagen. Lagom varmt, ca 26-28 gr, sol och svag vind.

Har varit på ett antal öar tidigare, t ex Lefkas, Parga, Kalymnos, Naxos, Samos och Kreta (över hela ön), men Skopelos är hittills den bästa. Mest genuin, vackrast och med bästa vattnet.

Elisabet
2006-09-15, 08:35
Nedräkningen har börjat för mig nu också, och man står ju sig själv närmast så det känns extra roligt att höra att andra haft det bra på Skopelos!

Vågorna låter härligt, sånt gillar vi sonen o jag! Hur är Velanio i övrigt? Hur tar man sig dit?

Mette
2006-09-15, 09:04
Du går Elisabet ;) Eller tager bussen til Stafilos... Jeg forklarer gerne vejen, hvis du vil vide mere.

Elisabet
2006-09-15, 09:09
Du går Elisabet ;) Jeg forklarer gerne vejen, hvis du vil vide mere.Ja tack! Gärna en vacker väg över bergen :)

susidus
2006-09-15, 17:29
Kan bara hålla med om att Skopelos är fantastiskt fint! Vi kom också hem i måndags. Vi hamnade i paradiset på Hovolo beach. Turkost vatten på ena sidan, fin stenstrand och höga klippor på andra sida:p . Vi var helt ensamna där! Barnen(3,5 och 7år) och vi snorklade och hade en underbar tid. Milia var barnens favorit, lagom böljande vågor. Jag måste också hålla med om att ångesten kom krypande när stormen började. Vi åkte från Agnontas på söndagen och när båten närmade sig land gungade den rejält. Väl iproppade med "Travella" gick resan till Skiathos ok.
Missa inte "Annas restaurant" högt uppe i gränderna mot gamla delen av Skopelos Stad. Fråga efter vägen, det är lite knepigt att hitta dit. Men väl värt ett besök, smaklökarna slog volter! Min rekomendation är en sallad med päron, parmesan och italiensk skinka!

Billyboy
2008-10-24, 15:56
Hej alla Skopelos-experter och andra!

Har varit 15 ggr i Paleochora på södra Kreta, men började tycka att det kunde vara dags för ngt nytt.

Gjorde en sökning om olika grekiska öar och kom fram till att Skopelos måste vara bästa alternativet.

Men sen blev jag undrande "Måste bara kolla att det inte var här som Mamma Mia spelades in, för då blir väl den ön fullknökad nästa år".

Och vad jag kom fram till när jag googlade på Mamma Mia, det vet ni.

Därav två frågor.

1. Vill åka efter midsommar. Vad tror ni, kommer turistlivet att explodera på Skopelos nästa år, eller tror ni att mkt av det trevliga som beskrivs här ändå blir sig likt?

2. Läser att boende rekommenderas högt upp i vad som verkar vara gamla delen av stan, mitt emot den del där de vanliga charterhotellen finns. Söker ett boende med kokmöjligheter och airkondition, men vill inte ha ngn pool, utan snarare boende med fin utsikt.

Förslag kära Skopelosvänner?

Sådana mottas tacksamt av en presumtiv Skopelosvän

Billy