handdator

Visa fullständig version : Vad tycker ni om Ios?


Tingstad
2006-08-14, 17:19
Hej,
det vore kul att höra vad ni andra har för erfarenheter av Ios, som jag och mina fyra barn besökte under en vecka i början av juli detta år.
Nästan allt jag hittat att läsa om ön beskriver den såsom bestående av 20-åriga turister och nattklubbar i mängder, som fylls på efter midnatt... En specialitet tycks vara den mördardrink där bartendern häller hembränt rakt ner i halsen på en...
Lockande, eller hur? Jag hade mina farhågor eftersom jag tillhör dem som sover på natten och är vaken på dagen...

Väl där låg hotellet lugnt och idylliskt i hamnen. Helt tyst på kvällen och natten. Fantastiska stränder, rent och snyggt och trevliga greker. Lugnt och fridfullt i stan fram till eftermiddagen eftersom nästan alla turister fortfarande sover... Kort sagt en underbar vecka utan att vi såg någonting som liknade skrikande och/eller spyende skandinaviska tonåringar...

En hel del tycks bero på vad man själv väljer att göra och när på dygnet...
Kanske hade vi också särskild tur med hotellvalet (Petros Place, nära hamnen)?

Kort sagt hade vi en underbar vecka - väldigt olik turistguidernas (t ex Vagabonds) ensidiga nattklubbsbeskrivningar...

Skulle gärna ta del av andras Ioserfarenheter...?

/Daniel A

Hellen
2006-08-14, 19:09
Vad skönt att höra. Har själv inte åkt till Ios beroende på öns rykte.
Kanske har det lugnat ner sig?
Känner att vi får ge Ios en chans nästa år.

//Helén

Lenalu
2006-08-14, 19:29
Hej!

Det finns ingen ö som Ios! klapp_klap klapp_klap klapp_klap
Vi planerar att åka till andra öar, men hamnar alltid på Ios.
Jag älskar stränderna, de mysiga människor vi lärt känna, och atmosfären.
Partylivet går "nästan" omärkt förbi.flabb_flab ( Jag 44, maken 54)
9/9 åker vi för andra gången i år, och det blir nionde gången sammanlagt
till denna underbara ö.

/ Lena som börjar känna "Ios känslan" _B-anana _B-anana _B-anana

tramp
2006-08-14, 19:51
Ios är en kanonfin ö med fina stränder. Om man har normal dygnsrytm så ser man aldrig tonåringarna som ragglar runt. Bra boende finns till vänster om hamnen, då kommer man en bit från choran och har nära till stranden.

Netwolf
2006-08-14, 19:58
Hej,
Kanske hade vi också särskild tur med hotellvalet (Petros Place, nära hamnen)?


Vi ska också till Ios en sväng och har lämnat undomsåren bakom oss :) . (Ok, jag är inte 100 år, men de är unga på Ios!)

Vad fick ni betala för rummet? Var det AC?

/Netwolf

Tingstad
2006-08-14, 22:32
Hej,
kul att höra att även andra gillar Ios...
Som svar på fråga om rumskostaned så verkar det ha gått på 40 euro per dubbelrum om jag räknar rätt baklänges...charterkostnaden minus flygbiljetten...

Det enda minuset på resan var maten...inga smakupplevelser direkt. Undrar varför det är så? Av det här forumet att döma verkar det även finnas god grekisk mat...

Rent och snyggt är det dock på Ios (som jag även har beskrivit i en annat tråd som handlar om nedskräpning).

Någon fler som prövat att ta sig runt med scooter eller fyrhjuling på ön?
Vi gjorde det och det gjorde verkligen resan hellyckad...

/Daniel A

Annlotta
2006-08-14, 23:17
Förra året blev vi betagna av Ios och återvände i år. Tyvärr blev vi magsjuka efter en kycklingrätt nere vid hamnen. På den tavernan som vi under hela året längtat tillbaka till. Så det kan bli!

Ios stränder är dock fantastiska, men inte bättre än många andra i Grekland. Efter två på eftermiddagen finns det dock mycket att titta på då partyfolket vaknar upp.

För oss, som fyllt 40 år, var den perfekta kvällsplatsen hamnen. Här var det lugnt på tidiga kvällen och det fanns flera fina restauranger. Hellre där än uppe i staden, där förmodligen "röjarlivet" var i full gång. Något jag uppskattade för 20 år sedan!

Tingstad
2006-08-15, 08:26
Håller med om att hamnen är fin på kvällen.
Fast det där med kycklingen lät inte så kul.
Vilken taverna var det?
Vore bra att veta till nästa gång...
/Daniel

jsoderlu
2006-08-15, 19:44
Hej!

Skönt att höra att det verkar vara ganska lugnt på Ios.
Var där förra gången 1981 och då var det inte lugnt skall jag säga !
Men man sökte ju andra värden i livet då .....
Vi åker nu i början av September och det skall bli kul att återse denna fina ö, har ju mellanlandat med färjor här ett antal gånger men inte vart i land på 25 år.
Låter som en god idé att bo i hamnen, har också läst att det skall vara trevligt att bo på vägen upp till byn i närheten av trapporna.
Jag skriver en utförligare rapport efter hemkost.
/js

Ioslina
2006-08-15, 22:58
Med tankte på mitt namn här på Kalimera, så måste jag ju få uttala mig om Ios! Första gången jag var där var 1986. De 4 första ggr var bara festa med kompisar där. Men de senaste 4 ggr sen 1996 och framåt har vi åkt mor och dotter.........Finns mycket att se och göra. Mysig ö. Men taxichaufförer eller annat folk man mött på andra öar och man berättar att man ska åka till Ios med sin dotter, tittar gärna en gång extra i bakspegeln! De undrar; jösses, vet hon vad hon ger sig in på! Ett bra matställe är "The Nest", inne i choran lite längre bort och uppåt. Bra mat och priser. Husets vin var gott och starkt! Så ni behöver inte vara 20-25 för att trivas på Ios, jag kommer att åka dit så länge jag lever!

Alexandra
2006-08-16, 03:15
Vi var där i början av juni och tyckte att till exempel Mylopotas stranden var mycket finare i verkligheten än på kort, att de stränder som vi besökte var underbara och att människorna var trevliga och snälla.
Vi behövde inte betala internet när vi kollade en snabb grej, fick ha moppen ett halvt dygn extra utan att betala, busschauffören hjälpte mig med alla väskor mm mm.

Det vi blev lite besvikna på var själva Chora, den var mindre än vi hade förväntat oss, inte så många affärer som var kul osv. Det var dyrare än vad vi hade trott (många säger att det är en av de billigaste öarna).

Gillade ön på dagen, på kvällen var det massa inkastare och lite för många för fulla ungdomar.

Dock vill jag rekomendera alla att hyra moppe eller fyrhjuling. Vyerna är vackra och vägarna är bra ( i alla fall de som är asfalterade)

Jag skulle nog kunna tänka mig att åka tillbaka för att upptäcka fler stränder och kanske få mig en annan bild av nattlivet.

/Alexandra som snart är klar med sitt resebrevflabb_flab

Klick
2006-08-16, 08:35
Stämmer det att det inte finns en enda grek på denna ö under högsommaren? Jag hörde av Apollo-guiden att de som arbetar där är andra europeér? Likaså hörde jag att det i och för sig bara skulle vara en massa festande och det verkar ju så här att så är inte verkligheten....

Ioslina
2006-08-16, 10:14
[quote=Alexandra] Det var dyrare än vad vi hade trott (många säger att det är en av de billigaste öarna).
Dock vill jag rekomendera alla att hyra moppe eller fyrhjuling. Vyerna är vackra och vägarna är bra ( i alla fall de som är asfalterade)
Jag skulle nog kunna tänka mig att åka tillbaka för att upptäcka fler stränder

Jag håller med Alexandra ang detta.
Du, Alexandra; åk dit och upptäck Manganari och Agia Theoditi stranden. Theoditi har i o f s inte sett själv, men får alltid skäll av kompisen för att jag inte sett!
Greker finns det faktiskt där på sommaren! Det finns ca 3000 bosatta lokalinvånare på ön, sen kommer många från Athen och driver sina hotell över säsongen.

Tingstad
2006-08-29, 11:20
Instämmer helt med Ioslina. Fyrhjuling är toppen på Ios. Förutom de asfalterade vägarna finns det många underbara små serpentingrusvägar där man inte kan ta sig fram på annat sätt, om man nu inte bestämt sig för att köra sönder en hyrscooter...

Själv besökte mer än ett dussin olika stränder på ön i juli, varav de flesta helt folktommatomma eftersom de är så svårtillgängliga på annat sätt än med fyrhjuling.
Man kan även ta sig upp till den hösta toppen på ön på detta sätt. Fullbordade dock inte den trippen eftersom det blåste storm och jag hade barn med mig. Få väl bli nästa gång...

Ett liten varning dock om man tar sig bort från de stora vägarna; de som rör sig där är mest herdar och - just det - boskap. Vi vill ju inte se förare i kalimeratröjor som kör över getter eller kraschar in i bikupor...

(såg tyvärr även en del undomar som sysselsatte sig med ren buskörning...:mad: )

Men med detta sagt: om nån behöver tips om läckra fyrhjulingsvägar på Ios, så hojta...

Ella
2006-08-29, 13:17
Jag älskar Ios!

Första gången jag var där var som glad deltagar i allt vad nattliv heter och jag gick aldrig och la mig före klockan sju på morgonen (fast jag kan inte påminna mig att jag någonsin ragglade). Jag stannade i nästan tre månader den gången och dansade och grät och skrattade och kärade ner mig som aldrig förr, sådär som man bara kan när man är 22 och solen skiner jämt och verkligheten inte finns någonstans.

När jag återvände några år senare var det som ett kort stopp på en ö-luff tillsammans med sambo. Jag var ganska nervös för att det skulle kännas jobbigt och för att jag skulle bli besviken. Det blev jag inte! Det blev en helt annan sorts vistelse och Ios var en helt annan ö. Vi åkte moppe och åt god mat och satt vid poolbaren på hotellet (Skala, som jag inte kan tala mig varm nog om). Partylivet märkte vi knappt alls, det som varit hela min tillvaro under förra besöket.

Jag tror i och för sig att Ios är lugnare än det än gång var, men det är också en ö där man kan välja vilken sorts semester man vill ha.