handdator

Visa fullständig version : Springa på Skopelos - flyttat från annan tråd


Elisabet
2006-08-09, 14:41
Skopelos är bergigast av de tre. Då undrar jag en annan sak, som jag även frågat i en annan tråd men utan att få svar: Hur bergigt är det alldeles vid/utanför Skopelos stad? Bland sonens önskemål för en lyckad resa ingår nämligen ett närbeläget berg att springa upp på, på morgnarna.

Kalimera
2006-08-09, 14:52
http://www.kalimera.se/bilder/forum/sko_jogga.jpg

Vid pil 1 går en väg upp och ut ur byn, svänger man höger kommer man fram till en strand, svänger man vänster kan man nå hur långt som helst. I alla fall till Glossa. Mycket vacker vägsträcka.

Beroende på var ni bor (det kanske är för långt) går flera vägar upp i bergen från pil 2. Oavsett vilken av pil-2-vägarna man väljer kommer man fram till kloster. Något som jag vet att många gillar. Ang_elx

Elisabet
2006-08-30, 21:18
http://www.kalimera.se/bilder/forum/sko_jogga.jpg

Mette, eller någon annan Skopelosexpert, jag har några frågor om Skopelos stad:

Hur ser det ut på strandremsan som är till höger om stan på denna bild? Alltså strax nedanför och lite till höger om pil 1. Är det sand, sten eller klippor? Kan man bada där?

Ungefär var på bilden går bilvägen mot Stafilos ut ur stan?

Hur långt är det längs gatan mellan pirarna?

Kalimera
2006-08-31, 08:47
Är det sand, sten eller klippor? Kan man bada där?Klippor. Tror inte att det går att bada där.

http://www.kalimera.nu/bilder/forum/skop_02.jpg

Ännu längre till höger finns en liten strand som heter Glifoneri. Se pil.

Ungefär var på bilden går bilvägen mot Stafilos ut ur stan?Till vänster om piren i mitten. (På den andra bilden ;))

Hur långt är det längs gatan mellan pirarna?Om du menar mellen de två stora pirarna så tar det kanske 5 min, hamnpromenaden går mellan pirarna. Bort till lilla piren till vänster får du lägga till ytterliggare 5 min. Tiderna är ungefärliga, jag är dålig på tider.

Elisabet
2006-08-31, 09:15
Om du menar mellen de två stora pirarna så tar det kanske 5 min, hamnpromenaden går mellan pirarna. Då pratar vi alltså om ca 400 m? Jag försöker bara få en uppfattning om hur stor stan är.

Eva L
2006-08-31, 09:23
Pytteliten enligt mina vänner. Krypavstånd mellan allt var det parets beskrivning beträffande avstånden. Mycket fint på alla sätt och vis var deras omdöme.

Eva