handdator

Visa fullständig version : Karpathos någon gång i september


Ioslina
2006-08-09, 08:03
Ska ev åka till Karpathos antingen i början eller slutet av september. Hur är det då? Vädret? Folk? Ställen som är öppna? Matställen etc? Vill gärna bo på något ställe som det är gångavstånd till en bra strand. Inte behöva åka buss varje gång man vill bada på någon fin strand. Kan någon rekommendera en strand, ett bra boende i en bra by? Bra matställe? Hur långt är det från flygplatsen?

Mikke
2006-08-10, 19:01
........jag är där i Pigadia fr mitten av september framåt slutet av oktober, och vädret är ungefär som svensk sommar....Grekerna spänner av, en del ställen stänger, vattnet är varmt och man slipper att trängas....m.a.o gött....:D Stadsstranden är lång och har skiftande underlag,duger för mej.När till den var man än bor i stan.Är man strand-intresserad, så köp en karta, det finns nog ett 30-tal stränder på öa.....Från flygplatsen till stan, tja, va kan de va, 12-14 km?? Kostar ca 13 Euro med taxi.Har du kollat tidigare inlägg om Karpathos?? Det finns en (stor) mängd inlägg om det mesta.Ha så trevligt på Karpathos!!
Mvh,
Mikke

Malena
2006-08-10, 20:28
Vi var på Karpathos förra året i slutet av september. Kom hem den 29. det var suveränt. Toppenväder, jättevarmt i vattnet, lugnt och sansat vad det gäller folk och turister.
Vi bodde i Amopi och trivdes mycket bra! Hotellet låg 100 m från stranden och vi njöt dagarna i ändaklapp_klap

Ingrid
2006-08-11, 23:09
Vi har vært på Karp flere ganger i slutten av september/begynnelsen av oktober, og har alltid hatt bra vær. Ett unntak: hadde en halv dag med regn ett år. Ellers godt og varmt, det vil si mer enn en god norsk sommer, for å si det sånn. Og ikke mye turister, fordelen er jo at det alltid er godt med plass med tavernaene.:) Jeg vil anbefale deg å bo i Pigadia, der bor du i en liten "by" med ekte hverdagsliv. Og så er det en helt ok, lang stand der.

Ingrid :)

dagun
2006-08-15, 22:00
Ska ev åka till Karpathos antingen i början eller slutet av september. Hur är det då? Vädret? Folk? Vill gärna bo på något ställe som det är gångavstånd till en bra strand. Inte behöva åka buss varje gång man vill bada på någon fin strand. Kan någon rekommendera en strand, ett bra boende i en bra by?

Alla ö-bor jag pratat med har rekommenderat september-oktober som ännu bättre till oss som har varit 2 ggr på ön i Juni och tycker det är toppen. Bl.a. oftast inte så blåsigt, varmt vatten och tempererad luft. Jag skulle kanske rekommendera en delad resa med boende hälften i Lefkos och hälften i Pigadia. Eftersom jag tillhör den skara som inte tycker Pigadiastranden är speciellt fin, finns det risk att du som vill: Inte behöva åka buss varje gång man vill bada på någon fin strand ruttnar på tipset bo i Pigadia. Gillar du fina stränder kan du kolla forumets omröstning om finaste strand för att få en bra bild. toligen fastnar du av praktiska skäl för Lefkos eller Amoopi. Pigadia är bäst som bas om du vill prova olika ställen med buss och badbåt.

/Dan

Anneb
2006-08-16, 06:41
Karphatos var vi till i september i fjol och vi förälskade oss totalt i ön. Framförallt det lugn som rådde. Vi bodde på Alexis en bit från stan (2km) men inte längre än att vi gick den biten ofta och ändå nära till stranden. Ha det underbart bra där nere.bye_bye
/Anne