handdator

Visa fullständig version : Vad gör med barnen ?


plingen
2006-08-07, 14:26
Åker till Platanias i månadsskiftet aug/sep och har två barn 10 och 7 år.
Vad kan man hitta på förutom att bada i hotellpoolen eller vid beachen ?

Även tacksam för tips om restauranger som är bra och barnvänliga.

matsmaja
2006-08-07, 16:12
det finns ett vattenland acuapark
jättefint det kanske e ngt:)

wilda
2006-08-07, 18:58
Eftersom greker tycker mycket om barn, så tror jag nog att man kan säga att alla taverner är barnvänliga :)

Det är många familjer med barn i den åldern i Chania-området, så det är nog lätt att göra nya vänner.

Vattenlandet är superfint. Dessutom borde ni ta er ner till Elafonissi. Brukar vara uppskattat.

Joppan
2006-08-07, 20:55
Ta en dag i vattenparken Limnoupolis som ligger på "bergsidan" ovanför Chania, bra skyltat. Vi åker nog åxå en sväng dit nästa vecka, har varit där några gånger för det är närmast dit från G-polis.

//Joppan som åker på fredagmorgon till Kreta

Ewaki
2006-08-11, 08:43
Hej!

Ganska nyhemkommen från Chaniakusten ( Ag. Marina) Hade vår 8- åring med oss. Aktiviteter? Poolen, stranden ( köp en billig luftmadrass- ca 3, 5 euro, lämna kvar när ni åker hem om ni inte vill packa den) Åk till Falassarna ( underbart vatten ,fin sand)- där går oftast stora fina roliga vågor barnen älskar det. En dag åkte vi till JUMBO !!! En jätteleksaksaffär med enormt utbud!!!! Trodde man inte man skulle göra på semestern, hmmm. Bra luftkonditionering - det var +40 ute den dagen, bra priser. Det fanns en hel del annat oxå, för mamma å pappa att titta på. Vi blev där ca en å en halvtimme. Vi handlade inte så mycket men ett å annat blev det.
Ströva i gamla stans gränder inne i Chania- mysigt. På flera ställen efter kusten finns minigolfbanor, stora luftkudde-rutchbanor, elbilar för barn. Åk upp i bergen, se lite annat än "turistjippot". Fina vyer, fina byar. Stanna till och ta en rast i nån by oftast kommer någon/ något förbi som gör allt till en annorlunda upplevelse.

Hoppas ni får det härligt! / Ewaki

plingen
2006-08-12, 11:30
Tack för de inkomna tipsen ser fram emot fler !

Tingstad
2006-08-12, 12:38
Hej,

Om ni är två vuxna kan ni hyra ett par fyrhjulingar en dag, skjutsa ett barn var och åk ut på småvägarna på landbygden. Får barnen dessutom provköra lite på något lämpligt otrafikerat ställe så är succén given.

Vi gjorde detta tidigare under sommaren. Det är förvånansvärt hur många orörda stränder och andra platser man kan hitta på egen hand med en karta och en fyrhjuling...

Mina barn verkar ha glömt både polen och stränderna efter resan, men pratar fortfarande om hur spännande det var att åka fyrhjuling på grusserpentinvägarna...

/Daniel A