handdator

Visa fullständig version : Bilder från Korfu


Chras
2006-08-04, 16:52
Efter som man efterlyser bilder från olika platser i Grekland har jag nu kommit till Korfu i mitt bildarkiv. Har lagt upp litet bilder från min hemsida från vår resa dit 2002. Närmare bestämt i augusti månad. Varmt som vi har haft det i juli dvs runt 30 - 35 grader. Upplevde ön som litet annorlunda jämfört med östra delen av Grekland. litet mer Italieninspirerat.
Bilderna finns på: http://www.onslundafoto.se/korfu.htm
Hoppas någon får glädje av dem.
Hälsningar
Chras

Lissi
2006-08-04, 17:53
Så underbara bilder!
Korfu har jag mest hört negativt om, men nu blir man ju nyfiken. Kefalonia älskar jag så man kanske skulle försöka Korfu också. Jag har inte varit på Korfu eller Zakyntos, men väl Lefkas, Kefalonia och Itaka....Fastlandet kring Parga är ju jättefint också så varför skulle Korfu vara så annorlunda?? Jag gillar ju den italienska stilen mer än det vitkalkade så Korfu kanske är värd en resa...
Hur ska man hinna med allt man vill se??;) ;) Ang_elx

Ella
2006-08-04, 20:29
För en vecka sedan var jag på bröllop på den lilla gröna ön till vänster i första bilden. Och häromdagen satt jag på ett (nytillkommet) kafé på torget på bilden "Torg i centrala Kerkyra" och drack öl. Korfu stad är ljuvlig! Jag hade inga höga tankar om Korfu och efter ett par nätter i Gouvia var jag beredd att acceptera allt dumt jag hört om ön, men efter ett besök i Korfu stad och en båttur runt ön förändrades min åsikt radikalt. Jag ska åka tillbaka till Korfu, och jag ska bo i Korfu stad med dess avenyer, gränder, fort och hamnar. Jag ska simma med de grekiska tanterna på den lilla grusstranden nedanför gamla fortet, eller från klipporna i Faleraki. Och så ska jag ha en moppe och tuffa runt ön och äta på Akti Barbari i Barbati, eller ligga på sandstränderna på västkusten. Gouvia ska jag dock aldrig besöka igen, om jag slipper.

Hm. Jag hade inte tänkt skriva något resebrev, men jag inser nu att jag har en del intryck jag behöver ventilera. Det kanske blir ett, ändå.

Chras
2006-08-05, 09:14
När vi besökte Korfu bodde vi i Dassia. En mycket lång genomfartsväg dvs vägen från Kerkyra upp mot nordöstra delen av ön. Mycket trafik dagtid. Vi hade turen att bo en bit från denna genomfartsled. Åkte som hastgast igenom Gouvia. Det var inget som passar oss. Verkade mest vara barer och disco. Hyrde bil och fick därför tillfälle att se det mesta av ön. Kan mycket väl tänka oss att återbesöka ön.
Chras
PS. Det är roligt att bilderna blir uppskattade. DS

delfina
2006-08-25, 21:53
Jo Korfu är en väldigt vacker och grön ö. Har varit där i maj månad. Bodde i Moraitika. En liten stad, med de flesta aktiviteter längs huvudgatan. Inget problem med att uppleva mycket om man hyr moped. Stranden klapp_klap . Korfu stad är ett måste. Mysig och vänlig. Dit kan jag tänka mig att åka igen!

Titti
2006-08-26, 09:41
Tack för dina bilder, Chras! De fick mig att längta, så det gör ont! Kanske inte just till Korfu, för där har jag inte varit (ännu). Men greklandskänslan infann sig omedelbart. Jättehärliga bilder!klapp_klap