handdator

Visa fullständig version : Slutet av Oktober


panik
2006-08-02, 23:33
Detta är första gången som jag och min familj ska ut å resa...vi funderar och funderar...har fastnat för Västra Kreta, Chania-Agria Marina...vill åka i mitten eller slutet av oktober...har läst igenom olika inlägg men funderar ändå om det är ett bra ställe att åka till med två små barn (2 & 4)...sedan i allmänt är det dyrt att turista på Kreta? Vi har ju dock endst Sverige att jämnföra med.:)

Tack för alla svar och förslag..._B-anana

petola6206
2006-08-02, 23:52
Kreta är ett bra ställe för barnfamiljer, men oktober är en osäker månad vädermässigt. Kan bli mulet väder och regn i värsta fall. September hade varit bättre om ni hade haft möjlighet att komma ifrån då. Temperaturen är givetvis också lägre så sent på året.
Längs Chaniakusten blåser det alltid en del, vilket innebär att det kan bli "rött flagg" vissa dagar. Så med tanke på att ni åker med barn och de säkert vill bada varje dag, föreslår jag ett hotell med pool. Då kommer ni att kunna bada dagligen oavsett vindar och strömmar i medelhavet. Prismässigt är inte Kreta den billigaste ön i Grekland, men inte heller den dyraste. Letar man bara upp de små tavernorna där det sitter mest greker, är maten som bäst och priserna lägre än turistställena. Och ska man handla egen mat på supermarket, är det extrabilligt på kedjan Día, som brukar finnas här och där i Grekland.
Trevlig resa!

june
2006-08-03, 14:24
Vi har varit på Kreta,(platanias,kato stalos) flera gånger i oktober. Det är en av de bästa månaderna tycker vi. Det är varmt på dagarna och lite svalare på nätterna och vattnet är varmt. Det är lite färre turister och kretensarna börjar se slutet på säsongen så de börjar få det lugnare. De brukar rea i affärerna(turistshoparna). :)

Joppan
2006-08-03, 19:24
Vi har varit i Agio Apostoli undanför Chania en gång i mitten på oktober.
Vi tyckte nog sådär om det för det var ju inte såå varmt och ganska så svala vindar på kvällarna så det behövdes långärmat eller tunn jacka.

En del affärer slår ju igen för säsongen, ganska tomt i hyllorna och så, lite turister var i och för sig inte fel men.....nä, vi åker nog inte till grekland så sent igen (smet från en jämn födelsedag om sanningen skall fram)

Vi vill ha varmt och lagomt med folk och rörelse, i oktober är det som att allt börja slumra in för vintern där, dom liksom börjar avsluta säsongen dom stänger även hotell såg vi började rensa och städa igen.

Mitt råd: Början av september är nog mycket bättre än oktober
om man vill åka på hösten till grekland, för vädret är nog säkrare då.

//Joppan

Millie
2006-08-03, 23:12
Hallå hallå!
Har åkt flera ggr. till Kreta i oktober och för det mesta haft bra väder, som en skön sommar i Sverige. Fördelen är att det inte är fullproppat med turister överallt öch att havet är härligt ljummet. Nackdelen är väl att det kan blåsa rätt rejält ibland, men har man pool så är det ju toppen ändå.
Ska själv med fam. åka ner till Kreta-Agia-Marina den 7/10 och hoppas åter på en toppensemester. Någon molnig och ev. regnig dag får man väl stå ut med, det finns ju så mycket att se på denna härliga ö!
Hoppas ni får det bra !flabb_flab
Hälsningar Millie!