handdator

Visa fullständig version : Sifnos


suzanne ahlkvist
2006-08-02, 10:30
Vi ska besöka Sifnos omkring 21 augusti, vi är fyra vuxna. Tyvärr har ett par av oss problem med knän och därför svårt med för mycket kuperad terräng, vilken ort på Sifnos är då bäst att bo i? Verkar som att alla byar i Sofnos är trevliga, men jag har inte kunnat få någon uppfattning om tillgängligheten där.
Suzanne

Abi
2006-08-02, 10:55
Hej!

Förra året var jag på Sifnos, och vi bodde i Kamares (där båten kommer in). Vi trivdes väldigt bra där, och åkte buss eller taxi till andra orter. I Kamares finns en långgrund, fin strand, och orten ligger mest runt bukten. Alltså ingen nivåskillnad, mer än lite på hamnsidan, men man måste ju inte bo där. Vi bodde precis vid stranden, längst in i bukten, på Makis camping där det även fanns ett fåtal rum. Ett mycket frächt ställe med trevligt värdpar.:cool:

bye_bye Abi

suzanne ahlkvist
2006-08-02, 21:14
Tack för tipset

Kalimera
2006-08-03, 07:46
Precis som Abi skriver skulle Kamari passa bra, där är det ganska platt förutom en del trappor upp till pensionaten vänster om hamnpromenaden. Även Platys Gialos är platt, personligen tycker jag dock att Kamari är trevligare än Platys Gialos.

petola6206
2006-08-03, 07:57
Boka i förväg, så ni vet att det finns rum till er! Sifnos har inte obegränsat med rum som en del öar och i augusti är grekerna själva på semester på ön och det kan därför bli fullt.

Trevlig resa! :)

Ann
2006-08-03, 12:21
Jag har besökt Sifnos många gånger och bor alltid i Kamares.
I Kamares "händer" det lite mer, kan jag tycka, flera underbara tavernor att besöka.
Stranden som nämns är absolut i fint skick, än att båtarna lägger till längre ut i bukten. Har aldrig någonsin fått olja på fötterna där, vilken jag annars är specialist på att få då jag badar.
Jag personligen tror inte att du behöver boka rum i förväg, det finns gott om boende tycker jag.
Hälsar Ann

Ioslina
2006-08-03, 12:38
jag själv bodde i Appalonia, långt, långt uppe i en gränd. Vad jag ser av er andra på Kalimera, förstår jag att tanten var överlycklig att få sitt rum uthyrt!!!flabb_flab Det var ganska långt upp och inte en kotte hade tänkt på att leta efter rum där! Men vi sov rejält länge där, inte en endast åsna eller tupp kunde väcka oss där............... Men det var ganska öde.........När vi sov så länge missade vi oftast de tidigaste bussarna till baden.......

petola6206
2006-08-03, 13:17
Råkade själv ut för att stå utan rum på Sifnos mitt i augusti för ett antal år sedan. Men det har säkert byggts ut sedan dess och vi hade kanske bara otur det året. Vi fick bo i en hotellägares frukostmatsal. De ställde in sängar och bäddade till oss. Ja, det vill säga efter att ägaren kört runt med oss till ett antal ställen och kollat om det fanns något rum till oss.:) Han hade fullt på sitt eget hotell, men var mån om att vi skulle få rum någonstans. När det inte gav resultat, fick vi sova hos dem. Och de ville inte ha betalt heller... Detta härliga folk.
Men som Ann sa, det funkar säkert att åka dit utan förbokning. Och då kan man ju förhandla lite mer, om det står många uthyrare i hamnen och väntar.

Eva L
2006-08-03, 13:49
På Sifnos såg vi inga uthyrare i hamnen utan turistbyrån har en förteckning över vilka boenden som finns på.

Eva

Toto
2006-08-03, 14:16
Vi var på Sifnos i början av juli i somras. Vi bodde först några dagar i Kamares. En trevlig stad med liv och rörelse i. Men vi tröttnade på just detta. Vi åkte därför till Faros, gick in till handelsmannen och hyrde fyra av hans "radhusbungalows" några hundra meter från stranden. Det som möjligen kan vara en nackdel med dessa rum var att det inte finns AC men takfläkt. Vilket räcker för oss. Faros var en underbar by. Lugnt och stilla, tupparna väcker en första gången framåt 4-tiden. Men sedan vänder man på sig och somnar om. Det fanns 3-4 tavernor och några till under renovering såg det ut som. Två stränder att välja på och ytterligare en om man tar sig över den bebodda kullen till vänster om man står med näsan mot vattnet. Just uppe på denna kullen verkade det finnas flera pensionat. Det är enkelt att ta bussen från hamnplanen vidare till Apollonia om man vill ha liv och rörelse och lite mer utbud på affärer och restauranger.

Hälsningar

Thomas

Orust-Tobbe
2006-08-04, 22:36
Vathy är också himla fint tycker jag. Bodde där sex dagar i slutet på juni med min familj. Platt och fint förutom om man ska till den mest välsorterade av de båda affärerna som finns för till den är det en iofs inte speciellt lång trappa men knäproblem är knäproblem. Manolis rooms är klart bra. Betalade 25 för ett dubbel- och 30 för ett trippelrum där. Lycka till!

Netwolf
2006-08-15, 19:02
Vi ska besöka Sifnos omkring 21 augusti,

Hej. Vi åker också till Sifnos runt den 21-22/8. Vi kommer från Ios. Lite oklart med båttiderna dock, så datum är ej klart. Varifrån kommer ni? Vilken båt i så fall. Jag får hela tiden olika svar på openseas och gtp.

/Netwolf

jsoderlu
2006-08-15, 19:15
Hej !

Jag var på Sifnos 2004 och tyckte att det var mycket trevligt.
Vi bodde i Faros (dock uppe på en höjd lite utanför byn) och det var mycket mysigt. Själva byn är inte kuperad och två stränder ligger centralt.

Väl värt ett besök är Kastro som är den gamla huvudstaden och där tiden tycks ha stått stilla i flera hundra år.
Ligger väldigt fint högt uppe på en klippa (bussen kör upp till byn).
Ni tar bara lokalbussen från hamnen i Faros och byter i Apollonia.

Lycka till med resan !

suzanne ahlkvist
2006-08-15, 19:16
Hej. Vi åker också till Sifnos runt den 21-22/8. Vi kommer från Ios. Lite oklart med båttiderna dock, så datum är ej klart. Varifrån kommer ni? Vilken båt i så fall. Jag får hela tiden olika svar på openseas och gtp.

/Netwolf

Vi kommer från Pireus. Det går flera båtar ut på morgonen, men troligtvis åker vi 7.30 med Hellenic Seaways eller 7.05 med Aegean Speed lines. Om du går in på båttidtabellen på kalimera så brukar tiderna stämma.