handdator

Visa fullständig version : Vad har hänt med bryggorna vid Valtos & Lichnos?


Remos
2006-07-23, 09:11
Ja, min mamma o styvfar var i Parga för några veckor sedan och berättade att man tagit bort bryggorna på Valtos o Lichnos.. På Valtos stannar nu båtarna lääängst bort från Kastro räknat så man får ju gå långt om man vill ligga närmare.. Och på Lichnos får man gå av via nån ranglig landgång..
Och dessutom fanna inte de mysiga biljettbåsen kvar vid hamnen utan man betalade direkt vid båten..
Är det nån som vet varför man ändrat på saker o ting? Nya lagar? Osämja mellan de olika "företagen"? :confused:

bon
2006-07-23, 13:46
Jag åker genast ner och kollar , återkommer med info om en vecka om ingen annan hinner före.

Antar det har hänt olyckor med båt/brygga/barn, hade detta varit Sverige så hade de aldrig fått byggas.

Inga kiosker vid piren, undrar vart Patricia med Parga Express har tagit vägen?

birgitta
några timmar kvar till Parga

bon
2006-08-01, 23:52
Har nu varit nere och kollat. Tydligen så har det varit lite incidenter så polisen har velat ta bort dem. Den stora olyckan inträffade när en båt skulle hämta passagerare vid Pongo bar, alla vill följa med och alla ville gå på först så hela bryggan rasade av tyngden och människorna föll i vattnet. Vad jag förstod så skadade sig flertalet sig ganska rejält och många skar sig på söndriga bryggdelar. Efter det så beordrades det borttagning av alla bryggorna.

Gossen och jag åkte Parga Express till Valtos och det var en bit att gå, men fixar de en gångväg av brädor eller något så man slipper gå i sanden, så går man snabbt fram till parasollskogen. Till Lichnos åker vi alltid taxi då det är snabbare och billigare.

birgitta

Remos
2006-08-03, 12:46
Tack för att du kollat upp det! Jag anade väl att det var nåt sånt det handlade om... Vi åker oxå taxi till Lichnos. Mycket smidigare och snabbare färd.. I år kunde vi dock inte åka till Parga eftersom vi har en liten kille på 7 månader, men kanske nästa år! :)