handdator

Visa fullständig version : Google Earth


Netwolf
2006-07-21, 09:52
Hej, har ni testat Google Earth? Helfräckt gratisprogram där man kan zooma in en plats på jorden.http://i113.photobucket.com/albums/n216/netwolf_2006/thumbsup.gif
Ladda hem det här: http://earth.google.com/download-earth.html

Jag testade på stället som jag ska till om 28 dagar. Almyrida på Kreta! Se va fräckt! /Netwolf

http://i113.photobucket.com/albums/n216/netwolf_2006/almyrida.jpg

Elisabet
2006-07-21, 09:58
Jo minsanna; Googlejorden har man fastnat i många gånger!
Att kolla på Himalaya från olika håll i olika perspektiv är min favorit-vy :)

Meltemin
2006-07-21, 10:01
Fräckt är ordet, Netwolf! Google Earth är en ren gudagåva för den rese- och kartintresserade flabb_flab Känslan av att kunna "flyga" över jordklotet och göra nedslag på intressanta platser är fantastisk. Jag kan sitta och leka i timtal, oavsett om jag kollar på mina egna kvarter, på öar i Grekland eller på andra resmål - såväl gamla som kommande.

klapp_klap

KosAnn
2006-07-21, 11:36
Jo minsanna; Googlejorden har man fastnat i många gånger!
Att kolla på Himalaya från olika håll i olika perspektiv är min favorit-vy :)


Cooolt! flabb_flab Visst är cybervärlden fantastisk?! klapp_klap
Annika/GBG

Peter
2006-07-22, 16:14
Jag laddade hem pgmet för 1 - 1,5 år sedan när det precis var släppt. Nu släpps det mer och mer högupplösta bilder hela tiden (bl a över Grekland. Poolen på "mitt" hotell på Tinos syns numera rätt tydligt Ang_elx ), så kolla att ni har de senaste uppdateringarna! Finns under en knapp i översta raden.

Det är en skön plåga att sitta och titta på ställen man varit på, eller vill åka till. Ung. som att sticka hål på en böld...Ang_elx F´låt... flabb_flab

När jag visat pgmet för besökare har jag brukat zooma in Pyramiderna i Giza, bara för att visa upplösningen. Alla känner ju till Pyramiderna och blir vederbörligen imponerade... ;) :D

Det är ett suveränt pgm, men kräver en hel del av datorn. Av grafikkortet och mycket minne... Och modem är bara att glömma. Det krävs ett hyfsat Bredband för att ladda hem bilderna!

Peter

Janérik
2006-07-25, 01:57
Jag hittade en väldigt trevlig funktion i Google Earth:
Gå in här på Kalimera "Boka Hotell" och välj Naxos, i Agios Prokopios finns sedan Hotell Agios Prokopios som länkar till sin egen hemsida. På hemsidan går man in på "Useful info" och går långt ner på sidan.
Där finns en länk till "View the hotel in Google Earth", ladda hem den filen och öppna den (kräver att man har Google Earth installerat). Nu öppnas programmet och man får se en massa information till olika platser på Naxos. Några timmar senare då man tittat klart kan man väl roa sej med att göra likadana länkar till andra öar.

Mvh Janérik

Janérik
2006-09-03, 16:27
Hmm, nu har jag suttit några timmar med Google Earth igen :eek: flabb_flab
Ibland har jag retat mej på att inte platserna är namngivna speciellt bra i Grekland, det finns ju till och med öar som inte är namngivna fast de är ganska stora.
Jag hittade en lösning på detta också, allt finns ju på nätet klapp_klap
På http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php/Cat/0/Number/173971/page/vc finns en diskussionstråd med några olika upplagda Placemark-filer. Det är alltså bara att dubbelklicka på filerna så öppnas de automatiskt i Google Earth. Det är några olika filer eftersom de blivit kompletterade, tyvärr är det också lite dubletter så vissa platser får namn flera gånger.
Adresserna finns sedan sparade och kommer upp under "Places" till vänster, där kan man också plocka bort (hö-klick => Delete) sådana man tycker inte behövs, det går också att bara bocka ur dem om man vill ha dem sparade.
Jag blev lite nyfiken på hur allt detta fungerade så jag började titta lite närmare.
Om man vill markera en plats så börjar man med att dubbelklicka på den, sedan är det bara att välja "Add" => "Placemark" i menyn och döpa och spara bokmärket. Sedan kan man dela ut detta till de som är intresserade.
Till exempel så kan man ju behöva visa var en plats finns, då gör man bara ett Placemark för den och mailar denna till mottagaren. Jag gjorde en liten test som jag delar ut på www.algonet.se/~jsundell/temp/test.kmz där är det bara ett ställe som är markerat men den duger bra som exempel.

Mvh Janérik

PO
2006-09-03, 18:03
Varför inte Google-Mars (http://www.google.com/mars/) när vi ändå är i gång?

//PO

Janérik
2006-09-03, 18:14
Hmm, ska man förmoda att det blåa är havet? Var finns då flygplatsen och hotellen? Jag tror att du bara försöker lura iväg mej nån annanstans så jag kommer nog att åka till Grekland i stället.

Mvh Janérik

PO
2006-09-03, 18:25
Alls icke!

Fler kul Googleprylar finnes här: http://www.google.se/options/

här: http://labs.google.com/

och här: http://desktop.google.com/plugins/

//PO bye_bye