handdator

Visa fullständig version : Kretatips?


amélie
2006-07-19, 14:31
Skall resa till Platanias, Kreta den 27 augusti..
Skulle gärna ta emot lite tips om platser som är värda att besöka :)
Elafonissi låter jättefint, Falasarna likaså..
Funderade lite på båtturer ut till små öar, var hittar jag info om dessa öar och båtturer?? vet någon? Hur är det med dykning, vart är det finast att dyka?
Är det överlag bättre att hyra bil på kreta eller åka med lokala bussar ut till t.ex. falasarna, går det förresten bussar ända dit?
Alla tips om härliga platser på kreta tas emot :)

Maggan1
2006-07-19, 20:58
Hej

Ska ni åka til Falassarna tror jag ni ska hyra bil...mycket vackert ställe men sanden piskade på kroppen så vi kunde inte stanna hela dagen - vet inte hur ofta lokalbussarna går dit ut, men tråkigt att vara fast där om det ska vara sådan blåst menar jag. Vi hade en par kompisar som for til BALOS istället och där var också mycket vackert...samma väg som til Falassarna fast ligger åt norr..kan oxå rekommenderas. Hyr ni sedan bil så finns det alltid fina badställen att stanna på längs vägen, finns många =)
Till Chania åker ni bäst med lokalbuss om man inte är en hejare på grekiska för det är inte lätt att hitta o hänga med skyltarna, det tyckte vi iallafall.

Båtturer hittar du broschyrer på lite överallt - dykning vet jag ingenting om, tyvärr men detta är säkert något som personalen på hotellet kan tipsa om för de bör ju känna till det.

Vi var även och besökta 2 krigskyrkogårdar från 2 världskriget - i SOUDA ligger de allierades kyrkogård och i MALEME ligger tyska kyrkogården - vet inte hur pass intresserade ni är eller men värt ett besök..unga pojkar som dog, sorgligt...

Önskar en trevlig resa :)

bye_bye

amélie
2006-07-20, 14:55
hej och tack för alla tips :)
jo jag tror nog det blir så att vi hyr bil för några dagar i alla fall, på det viset hinner man säkert se mera av kreta..
balos låter fint, dit åker vi säkert :) kyrkogårdarna verkar också intressanta..
ännu en fråga: om det är nån härinne som har dykt under sin kretavistelse så berätta gärna..vart är det fint att dyka?

jojeås
2006-07-20, 17:16
När vi var på Kreta i juni -06 så besökte vi Gramvousa och Balos Bay (en lagunstrand). Där var det underbart vackert. Vi gjorde redan genom Fritidsresor då man åkte buss till Kissamos. Där tog man båten till Gramvousa där man kunde bada eller bestiga klipporna för att begrunda en gammal venetiansk fästning. Stigningen uppför branten var lite jobbig men det var väl värt mödan. Därefter åkte båten till Balos Bay där man fick tid för sol och bad. Helt underbart...
Om man som vi gör resan genom Fritidsresor så kostar det 42 euro för vuxna och 20 euro för barn under 12 år. Men det går säkert att göra resan på egen hand också.

Ha det så trevligt på Kreta!!!

//Åsa

amélie
2006-07-21, 12:05
undrar..vad är bäst, hyra bil när man kommer ner till kreta eller boka färdigt hemifrån??
:)

kickimoj
2006-07-21, 12:46
Hela min familj följde med på en dykbåt i Chania nu när vi var på Kreta i juni. Min man skulle göra "scubadiving for beginners". Han har länge velat göra det men inte velat vara från familjen en hel dag. Vi gjorde det med Blueadventuresdiving som hade en stor båt så vi kunde följa med hela familjen. Tom tjejerna 6 och 8 år älskade att snorkla i havet och hoppa från båten. Du kan hitta dem på nätet och vi kan absolut rekommendera dem.

Vad gäller biluthyrning så hyrde vi hemifrån och jag tror att jag fick bättre pris hemifrån än vad jag fått i Platanias.

Ha en trevlig semester
Kicki

amélie
2006-07-21, 13:28
oj tack jättemassor för infon!!! det här hjälper mycket :)

amélie
2006-07-21, 13:39
kommer du ihåg ungefär hur mycket ni betalade för hela familjen?

Mia62
2006-07-21, 16:39
undrar..vad är bäst, hyra bil när man kommer ner till kreta eller boka färdigt hemifrån??
:)
Boka bil hemmifrån rekomenderar vi, smidigt via datorn, lite billigare, bilen blir lämnad/hämtad utanför hotellet/lägenheten. Kan rekomendera Appollonia biluthyrning som finns på flera platser på västra Kreta. Vi hade bil i tre dagar, kostnad 900 svenska kronor, fria mil + en heltäckande försäkring. Fanns även bilbarnstolar/bilkuddar. Ett riktigt äventyr är att åka till Prevelli stranden på sydsidan där det även är mycket fint att snorkla.http://www.kalimera.nu/forums/images/smilies/action-smiley-065.gif Kör försiktigt /mia62

Mia62
2006-07-21, 16:43
undrar..vad är bäst, hyra bil när man kommer ner till kreta eller boka färdigt hemifrån??
:)
Boka bil hemmifrån rekomenderar vi, smidigt via datorn, lite billigare, bilen blir lämnad/hämtad utanför hotellet/lägenheten. Kan rekomendera Appollonia biluthyrning som finns på flera platser på västra Kreta. Vi hade bil i tre dagar, kostnad 900 svenska kronor, fria mil + en heltäckande försäkring. Fanns även bilbarnstolar/bilkuddar. Ett riktigt äventyr är att åka till Prevelli stranden på sydsidan där det även är mycket fint att snorkla. Kör försiktigt/mia62

kickimoj
2006-07-22, 12:33
Vi hyrde en Seat Ibiza i 5 dagar och för det betalade vi 138 euro och då var den helförsäkrad och inklusive återbetalningsskydd för självrisk.

För dykturen betalade Peter 70 euro. Jag fick betala 25 och barnen gick på 12 vardera.

amélie
2006-07-24, 15:25
härligt med så mycket fina tips :)
tack!

amélie
2006-07-24, 15:26
vilken bilfirma använde ni förresten?

kickimoj
2006-07-24, 16:06
Vi hyrde av Elite.

Kicki