handdator

Visa fullständig version : Några synpunkter bara


JoakimS
2006-07-17, 10:25
Vi har precis kommit hem efter nästan 3 veckor på Skiathos. En riktigt bra semester. Bra boende ( Villa Apollon) och bra väder. Jag har dock några saker som är värda att nämnas.
1. Stranden Lallaria är mycket väderberoende, något du får veta precis,precis innan båten lägger ut från kaj. Snopet! Dock erbjöds vi ett nytt gratis försök.
2.Är du där för att se så många stränder som möjligt, hyr bil eller moppe. Alla åker buss samtidigt, åt samma håll.
3. Har du barn med, gå inte. Ta taxi, det är billigt och går fort. Kostar fem till sju euro. Är ni 4-5 st är det lika busspriset. Stora bilvägen är inget att promenera på, vare sig för vuxna eller barn.
4. Ta i varje fall en promenad upp på höjden ( Ag. Paraskevi, håll höger och kom ner mellan Achladies och Ftelia) eller från Vromolimnos( stigen går upp bakom vattensporthuset) runt Kalamaki.

Lycka till, JoakimS

MonicaC
2006-07-17, 11:22
Ang Lalaria så har man otur får man inte ens veta det innan man har klivit på båten .
När jag och en väninna var där förra året åkte vi iväg och rundade första udden mot öster.....OCH vi fick vända för att det blåste för mycket så tyvärr så kom vi aldrig til Lalaria utan fick se sydsidan flera gånger istället eftersom de försökte åka runt åt andra hållet istället men fick även då vända för att det var för starka vindar på norra sidan av ön .

Men vi hade en skön dag på havet och fick se andra stränder så dan var inte förgäves ändå men det var ju till Lalaria jag ville ta med henne till , för att visa det turkosa vattnet....

/ Monica

Elisabet
2006-07-17, 22:12
Berätta gärna mer om Lalaria!

Vet ni om det stämmer att man inte kan ta sig dit på annat sätt än med båt? Är det inte möjligt att gå dit?

Ella
2006-07-18, 07:06
Det går att komma dit landvägen också, även om det ofta påstås att det är omöjigt. Jag vet inte HUR det går, bara ATT det går, för jag träffade på en kille där en gång, som hade åkt motorcykel dit. Med fara för sitt eget liv, kanske, han brydde sig inte så mycket om sånt.

Elisabet
2006-10-09, 14:15
Berätta gärna mer om Lalaria!

Vet ni om det stämmer att man inte kan ta sig dit på annat sätt än med båt? Är det inte möjligt att gå dit?Efter att nu ha varit där tvivlar jag på att det är möjligt att ta sig dit på annat sätt än med båt. Inte ens till fots såg det vara möjligt att ta sig ned till stranden, klipporna är mycket branta hela vägen. De är också väldigt lösa, sonen klättrade upp en bit och han hade trots sin lätthet och smidighet lite svårt att ta sig ner igen pga att berget "lossnade" hela tiden. Längst bort till höger, sett från vattnet, hann jag dock inte gå och titta nära. Möjligen kan det finnas en möjlighet att klättra ner där. På håll såg det dock inte ut så.