handdator

Visa fullständig version : Balkongproblem


Peter
2006-07-09, 17:45
Jag flyttade i höstas till en liten ort utanför Malmö bl a för att det fanns en jättebalkong till lägenheten. (Det fanns ju fler anledningar naturligtvis... :cool:) Balkongen är uppdelad i två delar och den marginellt mindre delen glasade jag in direkt så att katterna kan komma ut och få lite frisk luft och spana på fåglarna. (Och husse spana på grannarna Ang_elx flabb_flab ) Den andra delen ska jag nu näta in så att de verkligen får maximalt utrymme och själva kan välja om de vill sola i friska luften eller jäsa i "uterummet". Det är en dörr mellan som jag ska sätta en kattlucka i så att de kan komma och gå som de vill.

Så till frågan. På golvet i den delen som jag ska fixa till nu så finns det massor av det där vanliga gröna möget som växer på alla balkonger. Alger eller svamp eller vad det nu är för någonting. Vedervärdingt är det i alla fall... :eek: Så nu undrar jag hur man får bort eländet? Det ska inte bara väck, det ska helst lida under processen också... __D Ang_elx :D Alla tips mottages med tacksamhet hälsar Ossie och Vincent som vill ut dit så fort som möjligt. Och så behöver Husse en spark på något lämpligt ställe så han sätter fart och köper nät och virke och sätter igång....

Peter

Elisabet
2006-07-09, 18:25
Det finns effektiva mögeltvättmedel för olika underlag. Jag har använt ett som man blandade med vatten och sedan skrubbade bort möglet med rotborste. Funkade bra.

Fråga hos en färghandlare, så får du det som passar din balkong!

Peter
2006-07-12, 17:47
Det finns effektiva mögeltvättmedel för olika underlag. Jag har använt ett som man blandade med vatten och sedan skrubbade bort möglet med rotborste. Funkade bra.

Fråga hos en färghandlare, så får du det som passar din balkong!

Aha, det är mögel! Det borde jag ju räknat ut... Tack för tipset, jag ska höra med färgbutiken 200 m härifrån... flabb_flab Och brädgården ligger precis bredvid så jag kan ju inte gå därifrån med gott samvete om jag påbörjar inköpen för byggbationen...

Peter

Elisabet
2006-07-12, 19:02
Hoppsan! Nu först ser jag att du hade skrivit MÖGET och inte möglet :o
På dina breddgrader kan det kanske vara annat än mögel som växer där, men här skulle det med all sannolikhet vara mögel. Fråga färghandlaren i vilket fall, det är ju experter på sånt där.

inkfish
2006-07-12, 19:16
Hoppsan! Nu först ser jag att du hade skrivit MÖGET och inte möglet :o


Förlåt men flabb_flab flabb_flab flabb_flab

Elisabet
2006-07-12, 19:56
Förlåt men flabb_flab flabb_flab flabb_flabVadå flabb flabb??? Vad är möget för slags ord då?? Inte är det då svenska inte!! Är det meningen att man ska måsta förstå halvdanska för att vara med här??? :rolleyes: ;)

Tom
2006-07-12, 21:41
Vadå flabb flabb??? Vad är möget för slags ord då?? Inte är det då svenska inte!! Är det meningen att man ska måsta förstå halvdanska för att vara med här??? :rolleyes: ;)


Men Hallå Där !!
Vilka ord är svenska ??? i ( Svenska språket ) jag bara undrar ?
Det gäller för oss alla att ha våra sinne öppna. Då kan vi lättare förstå varandra, trots man kommer från 08-omr.

Vi som är "halvdanska" kan med lite ansträngning förstå 08/dialekten . Så de vore kanske inte för mycket begärt att Ni gjorde desamma !

/mvh Tom (som vill bevara alla, inkl Sth-dialekten)

Tom
2006-07-12, 21:56
Vadå flabb flabb??? Vad är möget för slags ord då?? Inte är det då svenska inte!! Är det meningen att man ska måsta förstå halvdanska för att vara med här??? :rolleyes: ;)

Men Hallå ,Elisabet!!!
I detta forumet har vi både Svenska,Norska , Danska & Finländska läsare !
Vad du borde skaffa dig, för att förstå inläggen är en "Ordlista med Nordiska Språk"
Vad jag har, med min ringa utbildning förstått, är att lyssna och "försöka att förstå"!!!
Det delar jag gärna med mig till andra !
Mvh/Tom

Elisabet
2006-07-12, 21:56
Den som har öppet sinne torde inte ha några problem att se den uppenbara glimten i ögat i mitt förra inlägg.

Elisabet - som är vältränad i att förstå skånska efter att nyligen ha umgåtts med en Bjuvbo och en Trelleborgare i sju hela dygn och som har ganska precis 50 mil längre till Stockholm än man har om man bor i Vinslöv.

inkfish
2006-07-12, 22:08
Vadå flabb flabb???

Flabb flabb för att orden ligger så nära varann - och för att mögel naturligtvis ligger er lappar närmare än mögAng_elx

*hukar*

Tom: du tar det för allvarligt! Jag skämtade med Elisabet och hon bara skämtade tillbaka:o

Tom
2006-07-12, 22:10
Den som har öppet sinne torde inte ha några problem att se den uppenbara glimten i ögat i mitt förra inlägg.

Elisabet - som är vältränad i att förstå skånska efter att nyligen ha umgåtts med en Bjuvbo och en Trelleborgare i sju hela dygn och som har ganska precis 50 mil längre till Stockholm än man har om man bor i Vinslöv.

Hej !
Om du är vältränad i "Skånska" , då borde du veta att "mög" är skit på "Skånska". (Samma med Värmländska "drit" el "dret" upplysningsvis)

Mvh Tom (som älskar dialekter)

Elisabet
2006-07-12, 22:30
Om du är vältränad i "Skånska" , då borde du veta att "mög" är skit på "Skånska". (Samma med Värmländska "drit" el "dret" upplysningsvis)Jag vet vad mög betyder. Alltihop var bara ett sätt att försöka bortförklara/skoja bort att jag hade läst fel och slänga en känga till ink för att hon behagade skratta åt mig.

Jag är också väldigt intresserad av dialekter och vad de nordiska språken beträffar så var min far norrman och min mor uppvuxen i de finsktalande delarna av Sverige, så språkliga olikheter har alltid varit en del av min vardag.

Så gott som dagligen träffar jag människor som ber om en rockaståjt. Den som vet vad det är vinner en resa till Piteälven ;) (gäller ej MickePite :D )

Peter
2006-07-13, 01:34
Så gott som dagligen träffar jag människor som ber om en rockaståjt. Den som vet vad det är vinner en resa till Piteälven ;)

Eftersom det var länge sedan jag var dit så säger jag att det betyder cigarett. flabb_flab Tänk att få vältra sig i Pite Havsbad... Höll de inte på att bygga ett stort kasino där förresten? Som blev rätt omtvistat! Men biljetten är väl envägs förstås för att du ska kunna slingra dig ur ditt ansvar... IGEN! Ang_elx flabb_flab

(gäller ej MickePite :D )

Trevlig prick. Träffade honom med fru och barn i Katapola för två år sedan... Han var iförd Kalimeratröja så det var inte så svårt att se var familjen kom ifrån. :D

ENIAC
2006-07-13, 01:52
Sambon och jag ska i dagarna bygga inhägnad till balkongen så gaphalsarna får komma ut i friska luften.
Peter, har du nån bra ritning till en schysst inhägnad? Vår balkong har två fria sidor och balkong ovanför, men inga "pinnar" emellan dessa. Dessutom är inte sidorna vinkelräta. Det känns som att detta komplicerar proceduren en del.
Vi tänkte shoppa lite material till bygget i morgon, men vi har ingen riktig kläm på hur vi ska få till det. Har du något tips?

Veronica

Elisabet
2006-07-13, 08:57
Eftersom det var länge sedan jag var dit så säger jag att det betyder cigarett. flabb_flabOm du använder en cigarett som rockaståjt så lär du inte bli särskilt nöjd med resultatet. Och så blir ju cigaretten obrukbar förståss.

Tyvärr, ingen resa, men jag känner mig generös så du får en ny chans att svara bye_bye

Chris
2006-07-13, 09:53
Hej Peter (Grattis på födelsedagenklapp_klap ) & alla andra

På din beskrivning låter det som det kan vara alger.

I majnumret av Allt om Fritidshus läser jag följande:
"Så tar du bort alger och mossa från tak och fasad.
Börjar huset få fula beläggningar av alger, mossa och lav?
Hus som ligger i anslutning till vatten brukar drabbas av liknande problem. Med nya godkända bekämpningsmedlet Grön-fri från Jape produkter slipper du högtryckstvätta bort beläggningarna. Medlet sprutas på med en vanlig trädgårdsspruta och alger, mossor och lavar dör inom ett dygn. Om du vill tvättar du sedan ytan eller väntar till regnet renar fasad och tak. Koncentratet späds med vatten (1 + 4).
1 liter kostar från 160 kr, säljs i färg- och bygghandeln."

Vilken fin balkong du kommer få.

Ha en fin födelsedag - kören sjunger Ang_elx Ang_elx Ang_elx & hurrar!

Chris
bye_bye

inkfish
2006-07-13, 10:31
ENIAC: så här har mina det. Nätet är plastat trädgårdsnät som sitter i en träram. Ramen är förankrad i väggen (och i den specialbyggda hyllan där den röda katten ligger). Uppåt kan man lämna öppet om man går ända upp till balkongen ovanför. Vi valde nättak i ännu en ram i stället,för att inte störa den 90-åriga husgestapon som bor ovanför.

http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/P1010196-1.jpg

Nätet är häftat mellan dubbla ramar för säkerhets skull:

http://i17.photobucket.com/albums/b74/mandalaki/P1010209.jpg

En annan variant är en liknande "bur" men som går hela vägen ner till balkonggolvet. Sen ställer man den innanför - i stället för att fästa den på utsidan som min. En del gör en bur och ställer innanför enligt "vikväggsprincipen" - för att lätt kunna lyfta bort den. Båda de här sista lösningarna kan vara en möjlighet om hyresvärden grymtar. De är ju ingen fast installation så ingen borde kunna klaga.

När du väljer material - fundera över hur aktiva dina katter är. Jag vet nån som har ett par lugna britter, hon har en klenare konstruktion än jag. Mina bondkatter är mer aktiva, den ene av klättrar i nätet ibland (tills jag morrar ner honom) och därför behöver jag ha det stabilt.

ENIAC
2006-07-13, 14:59
Tack inkfish för förslaget (även det mailade)! Vilket seriöst bygge :eek: Vi behöver nog vika en hel helg till detta, ser det ut som. Vi har hela tiden varit inställda på kycklingnät, men trädgårdsnät verkar funka lika bra. Kanske billigare också? Tills vidare får barnen rastas i koppel så de i alla fall får lite frisk luft.

Moster
2006-07-13, 16:04
inkfish! Vilka gulliga katter du har. Dom ser ut som små fotomodeller. Jag förstår att dom trivs i sin specialbyggda vrå.

Moster :)

inkfish
2006-07-14, 01:48
Eniac: visst finns det folk som har kycklingnät också, uppfäst lite slarvigt i t ex bambupinnar. Men vi vågade oss aldrig på det, det behövs en rätt rejäl konstruktion. Det räcker ju att en fågel sätter sig på nätet så kan katterna kasta sig efter den - och då gäller det att det tar emot.

Men det beror ju också på hur katterna är, med lugna katter som håller sig på marken behöver man nog inte vara lika ambitiös. Och kycklingnät kan säkert funka om man bara spänner det tillräckligt.

Hoppas ni hittar nåt som passar!

Moster: TACK:). Jag är SÅ glad för att just jag råkade få de finaste katterna i hela världen...:D

Bilden av den blå katten - precis det fejset är det första jag ser varje morgon. Denna katts största intresse i livet är MAT, så när han tycker att burköppnaren sovit förbi frukostklockan kommer han klivande upp i sängen, upp på min kropp tills han kommer upp till ansiktet och så tittar han så där spörjande på fem centimeters avstånd: "har hon öppnat ögonen än?" Precis så som han tittar på bilden:D

Och om jag då inte vill ha en katt close up i ansiktet det första jag ser och därför vrider på huvudet - då får jag ögonkontakt med den röda brorsan. Han sitter nämligen alltid uppflugen på nattduksbordet när jag vaknar. Han har hört att jag börjar röra på mig och då hoppar han upp på nattduksbordet, spänner ögonen i mig och försöker liksom hypnotisera upp ögonen på burköppnaren:(

Peter, sa du nåt om kattbetjänt?:o

Netwolf
2006-07-14, 08:31
för att inte störa den 90-åriga husgestapon som bor ovanför.

flabb_flab flabb_flab flabb_flab

Peter
2006-07-14, 14:53
Med nya godkända bekämpningsmedlet Grön-fri från Jape produkter slipper du högtryckstvätta bort beläggningarna

Tack för tipset Chris. Jag ska höra med färghandlaren vad han rekommenderar. Men nu har jag några tips i a f.

Giftalger på balkongen!? Det är ju larvigt. Hur tog de sig dit från Östersjön...? flabb_flab

Peter

ENIAC
2006-07-14, 14:53
...spänner ögonen i mig och försöker liksom hypnotisera upp ögonen på burköppnaren:(

Var då glad att han inte psykstirrar som min röding gör ibland! Tänk dig att vakna till den här blicken:

http://i72.photobucket.com/albums/i193/veronicaholter/Raggis-1.jpg
För övrigt har han ett ganska hundlikt beteende. Han apporterar (när han själv känner för det, givetvis) och drar fram kopplet samtidigt som han för ett himla liv när han vill gå ut. Han är även en riktig klättrare så vi får nog bygga rätt stabilt om det inte ska braka när han hänger i nätet. Det är ju några meter till marken...
Vi har kikat på byggmaterial till "buren" och det verkar inte vara så komplicerat ändå. Bristen på bil gör däremot att bygget får stå tillbaka några dagar tills vi hittar en att låna. Men så SKÖNT det ska bli när det är färdigt! Vi slipper ha rastlösa katter som jamar i högan sky och tittar längtansfullt ut genom fönstret.

För att återgå lite till ämnet: på balkongen till min gamla lägenhet hade jag också mögel (fast jag fick höra att det var alger, men inte vet jag) och det var hur lätt som helst att få bort. Använde bara rotborste och varmt vatten, behövde knappt gnugga. Det lossnade hur lätt som helst. Vad är det för supermultiresistenta mögelsporer som rotat sig på din balkong eftersom du måste använda kemikalier för att få bort det? :confused:

inkfish
2006-07-14, 14:57
Psykstirra var verkligen ordet - han ser riktigt bister utflabb_flab

Har försökt lära ut apportering här också men det är helt omöjligt. Den ene vägrar springa (utom när det är matdags då), den andre älskar när matte kastar grejer, han rusar efter grejen, leker med den - och kommer sen glatt förväntansfullt skuttande tillbaka så att MATTE får gå och hämta grejen och kasta den igen:o

ENIAC
2006-07-20, 21:05
Nu är "kattbalkongen" klar! klapp_klap Ååh, så kissarna är glada!! Rödingen sprang ut direkt när dörren öppnades och hoppade upp på balkongbordet. Där ställde han sig och jamade som en vettvilling medan han tittade på oss. Husse och jag tog det som ett "tack", att han var nöjd och glad med att få vara ute :D Den grå hårbollen tog det hela med jämnmod och gjorde inget väsen av sig, perser som hon är. Hon bara la sig tillrätta på en stol och somnade i solen. Ingen kan njuta som en nöjd katt...

Det blev inte lika snyggt som inkfish´bygge med dubbla ramar, men håller gör det! Vi använde oplastat trädgårdsnät (fyrkantiga hål) och det blev hur bra som helst. Diskret dessutom. Inte för att jag tror att någon kommer lägga sig i så mycket eftersom vi bor på sjätte våningen, men ändå. Kalaset gick loss på dryga femhundringen, inte så farligt. ÖB har billiga nät!

Peter: hur går det med din inhägnad? ;)

Peter
2006-07-20, 21:37
Peter: hur går det med din inhägnad? ;)

Du ska vara tyst och inte ställa dumma frågor! snyft_drop Jag närde en tyst förhoppning om att just denna fråga skulle självdö. Ang_elx Så TACK så .... mycket... __D

Det är för varmt och jag har fullt upp med att rita nytt kök och att få nya garderober att passa där jag vill dem. Hela lägenheten ska totalrenoveras! Bl a pga att den ena katten redan rivit ner hälften av tapeterna i lägenheten... __D

Men de kan vara ute i den inglasade balkongen, så jag har inte SÅ dåligt samvete... Ang_elx Och när det blir lite svalare så ska jag sätta igång med innätningen. Jag lovar.

Peter

inkfish
2006-07-20, 23:04
ENIAC: vad kul! De kommer säkert att uppskatta det lika mycket som mina gör. I synnerhet på kvällarna är det kul att vara där, då är det svalt ute och rätt mycket roliga flugor att jaga.

Ser gärna bild om det är möjligt:o

ENIAC
2006-07-22, 22:31
Ser gärna bild om det är möjligt:o

Vågar inte lägga ut någon bild för vårt bygge är ju inte alls i din kaliber ;)

inkfish
2006-07-23, 13:43
Tss, det är ju katterna jag är intresserad av egentligen, bygget är inte så noga:D

ENIAC
2006-07-23, 18:13
Tss, det är ju katterna jag är intresserad av egentligen, bygget är inte så noga:D

Det ante mig! ;) Vem har inte bilder i mängder av sina barn? Jag tycker att jag inte gör annat än förminskar bilderna, ÄNDÅ blir de megastora när man lägger in dem här! Det får bli länkar istället.
Här är kissarna på grönbete hos "mormor" (notera blicken hos rödingen!):
http://i72.photobucket.com/albums/i193/veronicaholter/Lisajuni06.jpg
http://i72.photobucket.com/albums/i193/veronicaholter/Raggisjuni06.jpg

inkfish
2006-07-23, 18:17
Vilken jägareflabb_flab

Men den grå - skrev du inte att hon var perser? Hon har ju lång nos, ser det ut som.

Jättefina katter!klapp_klap

(Om du först lägger in bilden, konstaterar att den är för stor och sen förminskar den på photobucket - då måste du uppdatera på Kalimera innan du ser det färdiga resultatet).

ENIAC
2006-07-23, 20:03
Jättefina katter!klapp_klap

TACK! Jag är SÅ glad för att just jag råkade få de finaste katterna i hela världen... ;)

Men den grå - skrev du inte att hon var perser? Hon har ju lång nos, ser det ut som.

Jag brukar för enkelhetens skull säga att hon är perser. Egentligen är hon korsning mellan den gamla sortens perser (den med "halvlång" nos, inte den krockade varianten) och gud-vet-vad. Hon var i alla fall den enda i kullen som blev lurvig, resten blev vita med svarta prickar och korthåriga. Antagligen nån bondkatt som varit i farten :rolleyes:

inkfish
2006-07-23, 20:56
Jag gissade nästan på bondkattblandning. Hårlaget ser lite annorlunda ut än perser och även teckningen i ansiktet. Men jättefin är hon i alla fall och har ett härligt uttryck i ansiktet, mycket bättre (i mina ögon) än de moderna plattnäsorna.

Fast det där första du skriver tänker jag inte kommentera;) :p

ENIAC
2006-07-26, 15:39
Aaarrrgghhh! Vi skulle aldrig byggt någon inhägnad åt katterna! Nu har stackars Raggis blivit stucken av en geting! Han är alldeles svullen på nosen och kinderna snyft_drop Vad 17 gör getingarna på sjätte våningen?! Ska inte de hålla sig på marken i blomhöjd??

inkfish
2006-07-26, 16:04
Ah, stackare! Tog sticket utanför munnen? I så fall ska det inte vara nån fara.

Min ene fick ett bistick på balkongen för ett par somrar sen. Som tur var tog sticket utanför munnen, på utsidan underläppen. Han var jäkligt olycklig tills jag lyckades dra ut gadden som biet lämnat. Sen blev han som vanligt igen och svullnade inte ens.

Hoppas det går bra med Raggis!

ENIAC
2006-07-26, 17:00
Tack, ink! Har tyvärr ingen aning om var sticket tog. Antagligen på hakan, och sen har giftet spridit sig upp till kinderna. Han har kräkts en massa galla över hela lägenheten och så går han och "sprätter" med bakbenen. Han beter sig lite märkligt. Dessutom kommer man inte fram hos veterinären!! Smått irriterande! Är inte ens säker på att det är en geting (eller bi), men vad skulle det annars kunna vara? snyft_drop snyft_drop snyft_drop

inkfish
2006-07-26, 21:13
Fy! Det där låter verkligen inte bra.

Hoppas du fått tag i veterinär sen du skrev det där.

Om inte: Agrias telefonveterinärer har öppet till 24, tel 0900-100 51 61, kostnad: 25 kr.

Tala gärna om hur det gått.

ENIAC
2006-07-26, 22:52
Ink: tack för tipset om Agrias journummer! Bra att ha i åtanke. Ska skriva ner numret och sätta på kylskåpsdörren.
I alla fall så fick jag till slut tag på veterinären, men de hade aldrig hört talas om något liknande (sprättandet med bakbenen alltså). Jag blev tillsagd att hålla grabben under uppsikt vlket var lite svårt eftersom både husse och jag jobbar. Så det blev till att låna en bil och åka hem. Väl hemma möttes jag av en glad röding i hallen med svansen i vädret! klapp_klap Svullnaden har gått ner och han var som vanligt. Jag har vridit och vänt på honom men inte hittat något konstigt. Märkligt. Brukar svullnad efter getingstick gå ner så fort?

inkfish
2006-07-26, 22:56
Jag vet faktiskt inte. Men jag tvivlar på att det kan gå ner SÅ fort. Jag såg en bild på en ragdoll som fått ett stick i tassen en gång, tassen var som en stor klubba. Och så vitt jag minns gick det inte ner så direkt.

Men katter har ju också en sanslös förmåga att återhämta sig. Så vad skönt att han verkar så pigg igen.

Om jag vore du skulle jag nog hålla noggrann koll i lådan så att han både kissar och bajsar som vanligt, det där sprättandet låter ju som nåt obehag bakifrån.

Jo, Agria är bra, jag har också använt dem ibland. Googla på "agrias telefonveterinär" så kommer du direkt dit för att få veta öppettiderna, tror det var 16-24 vard och 17-24 helger.

ENIAC
2006-07-27, 01:56
Gåtan är löst! klapp_klap Getingen funnen och ihjälslagen. Ve den som ger sig på min Ragg! __D
Nu hoppas vi att han (och Lisa med för den delen) håller sig borta från allt gulsvartrandigt i framtiden. Grabben är för övrigt helt återställd. Tack inkfish för glada tillrop!

Elisabet
2006-07-27, 08:31
Getingen funnen och ihjälslagen. Skönt att det slutade gott! Men var hittade du getingen? Satt den kvar i pälsen???? :confused:

inkfish
2006-07-27, 11:46
Ja, det undrar jag med. SAMMA geting?flabb_flab

Men vad skönt att det slutade som det gjorde! Och fick han sticket när han försökte tugga på getingen så aktar han sig garanterat för getingar i fortsättningen.

ENIAC
2006-07-27, 11:51
Nä, den kravlade runt på vardagsrumsgolvet och verkade lite lätt halvdöd. Självklart är vi ju inte säkra på att det var just DEN som tuggade på Raggis, men död är den i alla fall nu_B-anana

inkfish
2006-07-27, 12:00
Om inte annat så kanske dess kompisar ser vilket öde den gick till mötes:mad: ;)

Det är getingår i år och jag gillar det inte alls, just för katternas skullsnyft_drop

Elisabet
2006-07-27, 12:42
Nä, den kravlade runt på vardagsrumsgolvet och verkade lite lätt halvdöd. Självklart är vi ju inte säkra på att det var just DEN som tuggade på Raggis, men död är den i alla fall nu_B-ananaDe lär ju hur som helst gå en säker död till mötes när de sticker, om det nu stämmer och inte är en av mänsklighetens alla myter om djuren.


------

En stund senare:


Nej, nu har jag kollat det, och enligt en www-sida om getingstick som jag hastigt bedömde som trovärdig, så är det bara bin som lämnar kvar gadden efter stick och därför dör. Getingar och humlor lämnar inte gadden och överlever därför. (Att humlor bränns och inte sticks är också en av alla våra myter om naturen.)

inkfish
2006-07-27, 12:48
Exakt så är det. Getingar kan sticka flera gånger, det är bina som inte kan det.

Peter
2006-07-27, 17:45
Nä, den kravlade runt på vardagsrumsgolvet och verkade lite lätt halvdöd. Självklart är vi ju inte säkra på att det var just DEN som tuggade på Raggis, men död är den i alla fall nu_B-anana

He he he, hämnden är ljuv... ;) :D

... håller sig borta från allt gulsvartrandigt i framtiden.

Katter lär sig bara precis det de vill lära sig... Och allt som flyger och väsnas är leksaker... flabb_flab Oavsett om de sticks eller inte... Mina jagar allt som RÖR SIG.... Men de är bra signalister. Ser man två katter som vrålstirrar upp i taket vet man att man besök av en spindel eller annat som kryper... snyft_drop :eek: :(

Personligen blir jag bara något lite mer hysterisk än katterna när någon geting, eller stor fluga, letat sig in i lägenheten... Då kan det gå livat till här mellan pojkarna och mig... Ang_elx

Den enda faran är egentligen om Pischen fått in getingen i munnen och blir stungen på tungan eller i värsta fall i svalget. Då kan andningsvägarna svullna igen och då har man problem...

Det finns ingen chans att en geting kan sticka genom kattens päls. Men att sticka på läpparna eller nosen är ju helt möjligt. Obehagligt för katten men inte farligt. Normalt sett.

Men de har 9 liv! Annars hade inte min Ossie varit här nu!

För ett antal år sedan så var jag, och dåvarande, "genomgångshem" för en katt som råkat illa ut. Hon var HELT vit, utan att vara albino. Fantastiskt vacker och lugn. En av de vackraste katter jag sett faktiskt... Jag försökte verkligen få kontakt med henne men hon hatade alla män... Hon lyckades t o m pinka på mitt täcke vid ett tillfälle... Jag misstänker att hon blivit väldigt dåligt behandlad av någon man tidigare... Och hämnades på mig.........

Hon hamnade efter en tid ute på landet där hon kunde springa fritt. Det var verkligen långt från all ära och redlighet... Och vägar...

Senare fick jag höra att hon hade blivit biten av en huggorm, och släpat sig hem... Hon sov i 48 timmar och reste sig därefter och gick på lådan, letade rätt på vattnet, och åt lite. Sedan var hon som vanligt igen...

Så katter är otroligt tåliga... Och kommer säkert att överleva oss människor till slut!

Peter