handdator

Visa fullständig version : Papafragas


MiMa
2006-06-12, 23:11
Hej!

Vi tänker åka till Milos i slutet av juni och vill då besöka bl.a. Papafragas. Jag vet att jag någonstans läste att man skall besöka stället när det blåser en viss sorts vind ( nordliga eller sydliga) för att inte gå miste om det turkosfärgade vattnet. Men om det är nordlig eller sydlig vind det skall vara
kommer jag inte ihåg...
Är det någon som vet, meddela gärna mig. Minns inte om jag läst det här på Kalimera, i guidebok eller på annat ställe på Internet.

Tack,
Malin

CarinaN
2006-06-13, 20:28
Vet bara att det blåste alldeles för mycket den dagen vi var där, så vattnet var alldeles grumligt. Vi vågade heller inte simma ut utanför klipporna eftersom vågorna slog så hårt. Men det var en vacker plats...
Vackrast var dock Sarakiniko, helt makalöst och nästan overkligt. Det står i någon guidebok att man tror man har kommit till månen och det stämmer verkligen.
Ha en trevlig vistelse på Milos!

Carina

MiMa
2006-06-13, 21:27
Tack, vi kanske får nöja oss med det svaret och tänka att det bästa kanske är att det inte blåser så mycket över huvudtaget.
Sarakiniko har vi också planerat in, det är framförallt det stället som lockar oss till Milos, ser verkligen häftigt och annorlunda ut.
Dax att börja packa - 34 timmar kvar tills planet lyfter!

Mvh Malin

Kalimera
2006-06-14, 19:19
Minns inte åt vilket håll det ska blåsa, men jag minns att när det går vågor in mot klipporna kluckar det i hela berget. Det är skithäftigt!

Ioslina
2006-06-27, 13:50
sydliga vindar var det väl?