handdator

Visa fullständig version : Agia Anna Vs Ag Prokopios ?


Katarina F
2006-05-30, 15:24
Hello Grekland-lovers!
Har ö-luffat ett antal gånger men hittills aldrig Naxos... Premiär nästa vecka! Nu funderar vi på boendet, och det lutar åt Agia Anna eller Ag Prokopios. Har förstått att båda ställena är kanon, men kanske finns det nåt avgörande? Tacksam för lite åsikter och jämförelser!
Vi uppskattar stränder utan solstolar och parasoller, men gärna gott om träd som skuggar, tavernor direkt vid stranden, ingen störande trafik nära stranden. Vi ska ha lite självhushåll så vi behöver nån mataffär i närheten.
(2 vuxna, 3 tonåringar + 6-åring).

Vad säger ni?
Katarina

Annki
2006-05-30, 15:46
Både Agia Anna och Ag Prokopios har jättefina stränder. Ag Prokopius är större än Agia Anna med fler affärer och mer trafik. Vi föredrar Agia Anna, tycker att det är mindre och mysigare, där har man även gångavstånd (ca. 10 min.) till den milslånga stranden Maragas - Plaka som är underbar, speciellt om man ogillar solstolar och parasoller. Där finns också en del träd som ger skugga.
Tavernor utmed stranden finns nog på båda orterna, känner bara till Agia Anna odentligt och där finns ett flertal alldeles vid strandkanten, även den fantastiska tavernan Gorgona som har underbar mat och massor av smårätter att prova. Vid Maragas finns även några tavernor där man sitter under träd direkt på stranden.
Hoppas ni får härliga dagar på Naxos. Det är en underbar ö med mycket att upptäcka.

Ann-Kristin.

Katarina F
2006-05-30, 16:11
Japp,
där känns det som om jag bestämde mig direkt. Tack snälla för bra svar!klapp_klap

AnitaC
2006-05-30, 17:03
Bodde i Agia Anna i fjor. Ut fra hva du ønsker synes jeg deg høres ut som om Agia/Plaka passer best for dere. I Agia Anna er det solstoler og parasoller å stranden, kun små deler uten. Ved Plaka var det færre solstoler, flere områder uten. Det går en grusvei langs begge strendene, men trafikken blir mindre jo lengere ut du kommer, dvs. mindre trafikk ved Plaka enn Agia Anna. Begge steder har tavernar og minimarked. Jeg stortrivdes i Agia Anna, skal tilbake i august, men var veldig i tvil om jeg skulle velge Plaka i stedet. Uansett hvilket sted du velger tror jeg du får en flott tur. God turbye_bye

Anita C.

Netwolf
2006-05-30, 17:05
Vill du ha restauranger direkt vid stranden, så är det Agia Anna som är att föredra. I Prokopios så har du en bilväg mellan restauranger och strand. Plaka är förvisso en vackrare strand, men inte så många direkt på stranden. Grusväg emellan. Däremot så har de en gudabenådad restaurang, precis när man anlänt till Plaka. Paradiso. Prova deras mezez, och speciellt spenatpajen!