handdator

Visa fullständig version : Mer Phytagorion


Tua
2006-05-26, 18:24
Eva skrev under en annan fråga: Berätta gärna lite mer om Pythagorion just nu i Samosforumet. Stannar där ett par dagar vid ankomsten nästa vecka och någon dag före hemresan. Gillar ni traditionell grekisk mat kanske ni har något litet guldkorn att dela med er av? Behövs det tjocktröja på kvällarna? Vill minimera packningen inför öluffen.

Gärna: Vi gillar just det traditionella, enkla, flärdfria grekiska... Vi fastnade för restaurangen Varka, längst ut till HÖGER mot piren, näsan mot vattnet, där fiskebåtarna dragits upp på land för putsning och renovering. Ingen står i dörren och frågar var man kommer ifrån, inredningen är enklast möjliga och menyn är inte byns längsta, men deras ostkroketter är sagolika. All annan mat var också väldigt god, och man sitter direkt på kajen med utsikt över allt som händer i hamnen.
Ja, man behöver något varmt på kvällarna. Det blåste mycket när vi var där, och särskilt nere vid vattnet var det skönt att ha något på armarna. Jacka tar mindre plats än tjocktröja. Ett tips: sjal. Kan köpas där och viras runt den kroppsdel som för tillfället behöver det, mot vind eller sol.
Vill också tipsa om en fullständigt osannolik "matvaruaffär" modell hål i väggen. Den ligger på sista parallellgatan innan man kommer ner till hamnpromenaden, på VÄNSTRA sidan (fortfarande näsan mot vattnet). Den är inte lätt att hitta, men i dörren sitter en svartklädd kvinna. Hon och hennes man visar gärna det bebodda svalbo som finns i taket (ja, inne i affären!) och bjuder på familjens vin gjort i bergen, vi tror det är körsbär.
Lycklig resa!

Eva L
2006-05-26, 18:53
Tack för era tips. Låter som ställen i min smak. Har skippat alla långärmade tröjor och packar bara en långärmad blus och en tunn sommarjacka för event kalla kvällar men sista dagarna verkar värmen ha kommit på allvar.

Eva

Kalimera
2006-05-30, 11:11
Tack för tips om Vraka! Ska testa i sommar. :p