Kalimera
2023-01-25, 11:56
När jag åt frukost på Frankies bar i Chora första gången beställde jag bland annat ett löskokt ägg. När Irini (Frankies mamma) kom ut med ägget var det väldigt, väldigt löskokt. Hon kokade ägget i max 30 sekunder, tänkte jag.
https://www.kalimera.se/grekland/ios/frankies-bar-chora-ios.jpg
Frankies bar på torget i Chora på 1980-talet.
Nästa morgon beställde jag ett hårdkokt ägg. När Irini kom ut med ägget den här gången var det fortfarande alldeles för löskokt (40 sekunder?). Nästa morgon beställde jag ett jättehårdkokt ägg. Den här gången hoppades jag att ägget skulle vara löskokt. Men det var det inte (50 sekunder?).
Läs den spännande fortsättningen här (https://www.kalimera.se/grekland/ios/frankies-bar-pa-torget-i-chora-pa-ios-i-kykladerna.html).
https://www.kalimera.se/grekland/ios/frankies-bar-chora-ios.jpg
Frankies bar på torget i Chora på 1980-talet.
Nästa morgon beställde jag ett hårdkokt ägg. När Irini kom ut med ägget den här gången var det fortfarande alldeles för löskokt (40 sekunder?). Nästa morgon beställde jag ett jättehårdkokt ägg. Den här gången hoppades jag att ägget skulle vara löskokt. Men det var det inte (50 sekunder?).
Läs den spännande fortsättningen här (https://www.kalimera.se/grekland/ios/frankies-bar-pa-torget-i-chora-pa-ios-i-kykladerna.html).