handdator

Visa fullständig version : Culinaria Greece


Annki
2006-05-23, 18:29
Jag köpte boken "Culinaria Greece" på bokmässan här i Göteborg och såg nu att den även finns att köpa på www.adlibris.se (http://www.adlibris.se) för 293 kr. Kan tyckas mycket, men den är mer än värd pengarna. Det är en mastodontbok, väger över tre kilo, ca. 3x3 dm. stor och är på 460 sidor. Den har underbara färgbilder på VARENDA sida, nästan alla med anknytning till mat; människor i arbete med fiske, fårskötsel, biodling, osttillverkning, vin- och olivskörd etc. Fantastiskt vackra miljöbilder, även bra som uppslagsbok över t.ex. grekiska ostar, viner, kryddor, fiskar etc. Man kan läsa mycket om bl.a. osttillverkning, brödbak, fruktkonservering, kaffekokning, vin- och ouzotillverkning. Den tar även upp mycket om olika traditioner och högtider. Innehåller också en hel del recept, men är ingen kokbok i vanlig bemärkelse.
Kapitlen är uppdelade efter de olika ögrupperna och de olika delarna av fastlandet, samt Aten och Cypern - så man får en inblick i vad som är speciellt för just en viss geografisk del.
Hittade en sida på nätet där man kan läsa lite mer:
www.koolibri.ee/book.php?mcid=2&scid=108?&nid=21&type=subjects (http://www.koolibri.ee/book.php?mcid=2&scid=108?&nid=21&type=subjects)

Ann-Kristin

Kalimera
2006-05-24, 14:21
Tack för tips! Älskar sådana här tjocka böcker med många bilder. Ska se om jag har råd att köpa den. ;)