Logga in

Visa fullständig version : Antar du dessertutmaningen.


Mafric
2022-04-02, 19:42
Για!
Vi ska bjuda några vänner på grekisk middag i slutet av april😋

Förrätt: Smårätter såsom tzatziki, vinbladsdolmar etc. Hade även tänkt manouri med honung och sesamfrön, men det visade sig att maten behöver vara laktosfri, så det får bli något annat gottigt.

Huvudrätt: Kleftiko i knyten

Dessert??? Ja, det är frågan.
Vad gör man för efterrätt på grekiskt tema som är laktosfri, glutenfri och sockerfri🤔

Tips tas emot med stooooor tacksamhet!

Kajja
2022-04-02, 21:42
Varför inte blandade melonkulor, apelsinklyftor och glasssorbe' toppat med krossade valnötter och ringlad honung..om det funkar_B-anana
/ Kajja bye_bye

Mafric
2022-04-02, 23:20
Låter jättegott, Kajja😋
Men har du något alternativ till sorben som ju innehåller socker?

piam
2022-04-02, 23:44
Finns nåt sockeralternativ som heter Stevia.
Det använder grannen till diabetes sonen

Kajja
2022-04-03, 00:05
Låter jättegott, Kajja😋
Men har du något alternativ till sorben som ju innehåller socker?

Om du mixar frukt, choklad eller vanilj med laktosfri grädde och fryser ner det så kanske det blir nån sorts glass att ha till det andra. "Receptet" kom jag när jag antog utmaningen:)
/ Kajja bye_bye

Netwolf
2022-04-03, 17:51
Har tyvärr inget förslag. Då vi äter grekiskt med dessert, så är det dotra som bakar baklavan och den innehåller ju socker, om man så säger... :rolleyes:

Mafric
2022-04-03, 18:09
Kajja! Tack för idén med egen glass klapp_klap

Piam! Alltid bra med tips fb_gilla Sötningsmedel av olika varianter finns det i mängder, men just denna gång är det en efterrätt i sin helhet jag söker. Tack ändå!

Netwolf! Ja, baklava innehåller ju liiiiiiiiiiiiiteeeee socker, som du säger flabb_flab Och vetemjöl får jag väl anta...

Till er alla! Än finns det tid att ge förslag _B-anana

mst
2022-04-03, 18:43
Vattenme!on och raki. Utan honung. 😀

Mafric
2022-04-04, 17:15
Ha-ha flabb_flab
Ja, det är ju något man kan få i Grekland, men förutom att det inte är i vår smak tror jag inte att det skulle uppskattas av våra gäster.