handdator

Visa fullständig version : Boende i Naxos stad


Back
2006-05-19, 14:08
Jag åker nu på söndag och ska vara 5-6 dagar i Naxos och göra en del turer därifrån. Jag skulle vilja bo mitt i Naxos stad nära till restauranger, promenader, båthamn osv. Något mysigt ställe med grekisk atmosfär. Några tips?

Hur långt är det från båthamnen, där färjan lägger till, till denna del av stan som jag frågar om?

ENIAC
2006-05-19, 14:31
Hej!

Jag har inget tips till dig om boende, men färjan lägger till i Naxos stad. Du hamnar så att säga "mitt i smeten". När du går av piren så börjar restaurangstråket direkt, med affärer och annat. Längre upp i Naxos stad, om du letar dig uppför trapporna i gränderna, hittar du den gamla delen. Där är det mysigt att strosa runt.
Rumsraggare är det gott om i hamnen och du kommer få många ställen att välja bland då det inte har hunnit komma så många turister än. Du kan också gå in och kika på Jannes förslag om boende. Där hittar du Studio Oniro och Pension Sofi.

Trevlig resa!bye_bye
Veronica

Back
2006-05-19, 14:45
Tack Eniac för ditt snabba svar, men vem är "Janne"?

ENIAC
2006-05-19, 14:56
Janne är han som driver Kalimera! Gå in på "Resmål A-Z" i vänsterspalten, och välj "Naxos". Scrolla sidan så du hamnar längst ner. Där nere till höger under "Praktiska länkar" hittar du "Boka hotell på Naxos". Här hittar du det jag skrev om i förra svaret! Lycka till!

Veronica

Eva L
2006-05-19, 17:00
Två ställen som jag bott på och varit väldigt nöjd med är pension Sofi som Janne rekommenderar samt Oniro.

Eva

Back
2006-05-19, 19:06
Tack Eniac och Eva för er hjälp. Jag tyckte att både Oniro och Sofi verkade vara i precis den stil som jag söker. Men om man vill ha något sådant, precis i centrum där alla restauranger och promenadgränder finns när man kommer ut genom dörren, vad säger ni eller andra om det?

Eva L
2006-05-19, 19:20
Båda ställena ligger inom promenadavstånd från "centrum". Pension Sofi ligger i ett vanligt grekiskt bostadsområde med några få minuters promenad till hamnen. Oniro ligger ovanför St Georgestranden med några minuters promenad till tavernor, barer etc kanske 10 min till hamnen. För mig som gärna går långt ligger båda ställen mycket nära allt som händer.

Eva

Alexandra
2006-05-19, 21:01
Vi har bott vid st george stranden båda gångerna vi bott på Naxos, redan påväg mot main square? ligger det ju resturanger och lite shopping, när vi bodde på Galaxy vid stranden stod det i resekatalogen att det var 900m till centrum, vilket jag då tyckte lät lite långt, men det var det inte eftersom det fanns affärer och resturanger längs hela vägen, så det kändes nästan som man redan var i stan om du förstår vad jag menar...

/Alexandra