handdator

Visa fullständig version : Xilokeratidi


Kalimera
2020-01-21, 11:37
Katapola är i mitt tycke Amorgos trevligaste by att bo i. Redan när båten tuffar in i den hästskoliknande bukten känner jag hjärtat klappa lite extra. Om jag ska vara riktigt noga - och det ska jag - så är Katapola uppdelat i tre små byar: Katapola, Rachidi och Xilokeratidi.

https://www.kalimera.se/grekland/amorgos/katapola-xilokeratidi-amorgos.jpg

På bilden ser ni Katapola i förgrunden och Xilokeratidi i bakgrunden. Vi bor alltid i Katapola, men går till Xilokeratidi varje dag, ibland för att dricka en kopp kaffe eller ta en öl, ibland för att äta middag och ibland för att spela tavli. Om det blåser i Katapola är det inte ovanligt att det är lugnt och stilla i Xilokeratidi, eller ”den andra sidan” som vi säger.

https://www.kalimera.se/bilder/veckans/amorgos_xilokeratidi.jpg

Xilokeratidi.

Läs mer om Katapola, Rachidi och Xilokeratidi här (https://www.kalimera.se/grekland/amorgos/katapola.html).

Netwolf
2020-01-22, 18:29
Första gångerna vi var på Amo, bodde vi Katapola, men nu senaste så har vi fastnat lite för Egiali. Tycker maten är snäppet vassare där och sen närheten till de tre bergsbyarna. :)

/Netwolf

Kalimera
2020-01-23, 18:39
och sen närheten till de tre bergsbyarna.Det är en fördel med Egiali, men Katapola ligger så centralt till så det är nära till så mycket annat.

Mafric
2020-01-26, 08:40
Tackar för en härlig presentation av några av Amorgos byar🤗
Den har funnits länge på min lista, men nu har den även börjat intressera min man alltmer_B-anana - så nu seglar den upp allt högre på vår gemensamma önskelista. Kanske nästa år😎

Kalimera
2020-01-26, 15:27
Tackar för en härlig presentation av några av Amorgos byar🤗
Den har funnits länge på min lista, men nu har den även börjat intressera min man alltmer_B-anana - så nu seglar den upp allt högre på vår gemensamma önskelista. Kanske nästa år😎Finns få öar med så många fina och genuina byar som på Amorgos, så det är bara att åka. :)