handdator

Visa fullständig version : Koufonissi, blöjor, boende och barnvagn?


Philo
2006-05-07, 22:14
Hej!

Min kille och jag ska åka med vår ett och ett halv åring till Koufonissi den 31 maj till 14 e juni ungefär (startar i Santorini och funderar även lite på Amorgos).

Undrar över boende. Är det smart att boka före avfärd (i så fall tar vi mer än gärna emot tips!!) Eller blir priset mycket dyrare om vi bokar i förväg?
I övrigt är det väl rätt lätt att hitta boende i början av juni?

Vi undrar ochså över tex blöjer på Koufonissi. Vet någon om det finns att köpa där eller bör inhandlas hemma eller på Santorini före avfärd till denna vackra ö?

Och så barnvagnen? Är det bäst att ta med sig en redig riktig vagn då det tycks som om man nog kommer promenera en hel del och vägarna kanske är grusiga och "guppiga". Dessuton är det kanske inte helt givet att man hittar en barnsäng och då är det ju bra om lilkillen kan sova i vagnen?

Jätte tacksamma för tips!!

Philo, Lasse och T.Y :) :o :D

Kalimera
2006-05-07, 22:22
Undrar över boende. Är det smart att boka före avfärd (i så fall tar vi mer än gärna emot tips!!) Eller blir priset mycket dyrare om vi bokar i förväg?
I övrigt är det väl rätt lätt att hitta boende i början av juni?
Den tid ni åker behöver ni absolut inte boka boende i förväg, följ med någon av de rumsuthyrare som väntar i hamnen, eller lämna packningen och leta på egen hand. Byn är pytteliten, det går ganska fort att leta runt. Vi undrar ochså över tex blöjer på Koufonissi. Vet någon om det finns att köpa där eller bör inhandlas hemma eller på Santorini före avfärd till denna vackra ö?Det finns en jättestor Supermarket i byn, där har de säkert allt ni behöver. Men någon annan kan nog ge ett mer exakt svar på frågan. Det borde finnas blöjor på ”Barnens ö”. :)

inkfish
2006-05-07, 22:24
Håller med Janne men vill utveckla lite. Tidpunkten för den svenska skolavslutningen brukar vara en hållpunkt på Koufonissi. Kommer ni i god tid innan den bör det inte vara några som helst problem att få rum.

Kalimera
2006-05-07, 22:29
vägarna kanske är grusiga och "guppiga". Det finns ytterst få vägar, och de som finns är precis som du skriver "guppiga".

http://www.kalimera.nu/bilder/forum/ko_ett.jpg

Vägen mellan lagunen Pori och "byn".

http://www.kalimera.nu/bilder/forum/ko_tva.jpg

Huvudgatan i "byn".

lemon
2006-05-08, 11:40
Blöjor fanns ifjol bl.a. på supermarketen (kan man skriva så?) inne i byn.
Trevlig resa

/Magnus

Alruts
2006-05-08, 12:40
Min kille och jag ska åka med vår ett och ett halv åring till Koufonissi den 31 maj till 14 e juni ungefär
Det er et utmerket valg! Vi har vært der to ganger med vår eldste datter, da hun var henholdsvis fire måneder og et år (hun feira ettårsdagen sin på Koufonisi). Ikke umulig at vi kommer innom med to barn i år flabb_flab.

Är det smart att boka före avfärd
Som andre har sagt, er det ikke noe poeng. I begynnelsen av juni kan dere velge og vrake i bosteder.

Vi undrar ochså över tex blöjer på Koufonissi
Vår erfaring er at det er bleier å få på øya, men det kan være et sjansespill om dere finner riktig størrelse. Jeg ville tatt med i hvert fall en pakke, slik at dere er på den sikre siden.

Och så barnvagnen? Är det bäst att ta med sig en redig riktig vagn då det tycks som om man nog kommer promenera en hel del och vägarna kanske är grusiga och "guppiga"
Det stemmer absolutt, det med veiene. Hvis dere skal bruke vogn på øya, bør den ha store (gummi)hjul. Ellers kan det være en idé å satse på bæremeis i stedet for vogn. Da vi var der med vår ettåring, sløyfa vi vogna helt, og det var vi fornøyde med.

Dessuton är det kanske inte helt givet att man hittar en barnsäng och då är det ju bra om lilkillen kan sova i vagnen?
Det er jo et poeng. Vi har pleid å ha med oss en liten reiseseng (den veier 2,5 kilo og slås sammen omtrent som et telt). Men egentlig vil jeg tro at de vil kunne fikse en barneseng til dere. De er jo vant til gjester med små barn der på øya …

Gled dere!

Alruts

catarina
2006-05-08, 16:27
Vi bodde på Finikas anläggning för två år sedan. Vet att en del resenärer kanske tycker det är för mycke svenska familjer där men vi stortrivdes. Det var väldigt blandat med gäster, olika nationaliteter och åldrar. Tavernan blev som ett stort gemensamt vardagsrum där alla samlades. Att själv få välja sin mat i köket och skriva upp för senare betalning var skönt. Maten var dessutom väldigt aptitlig och vällagad och inte så mycket "turistmeny" som på andra ställen. Det var lagom långt för promenader in till byn på kvällarna, en ficklampa kan vara bra att ha med, det blir väldigt mörkt. Vill man ha boende mitt i byn skall man kanske välja något annat men man skulle ju kunna dela upp det och flytta efter halva tiden.
Trevlig resa. Koufonossi var vår favoritö.
Catarina

Philo
2006-05-08, 22:26
Tusen tack för alla svar och bilder!

Vad snälla ni är!!

Nu pirrar det härligt roligt inför resan!!

_B-anana

Ha det gott!

Philomène