handdator

Visa fullständig version : Någon som bott på Irene i Ag Gordis?


borgillios
2006-05-02, 20:02
Ska dit i sommar. Tänkte höra om någon varit där och hur stället är.:)

classemannen
2006-07-04, 12:39
Jag var där med min sambo -04 och det motsvarar förväntningarna från arrangören tycker jag. En del trafikljud då vägen går precis utanför men då jag kan stå och sova var det inga problem för mig iaf :) :)
Gatan/centrum med barer och restauranger ligger på bekvämt avstånd och stranden i slutet av gatan. Riktigt lugnt och skönt då vi var där men det var iofs sista veckan på säsongen men byn är helt klart inget partyställe om man nu vill ha det.
Ha en riktigt bra semester om ni nu inte redan har åkt!

borgillios
2006-07-08, 22:04
Kom precis hem därifrån i går. Bodde i en tvårumslägenhet med balkong på våning 1 mot gatan. Visst brummare det ibland när bussar och motorcyklar kör förbi, men det var varmt så vi använde aircon på natten och hade stängt. Helt OK ställe, men inget märkvärdigt. Hade lite problem med aircon som inte fungerade två nätter, men Irene själv (dotter i huset tror jag) tog dit reparatörer direkt och det fixade sig. Jag gillar byn. Är inte ute efter nattröj. Många små ställen att äta på. Vi åt gott uppe på bergsidan hos The Mad Greek och nere vid havet till vänster, Sea Breese och stället bredvid. Stranden är fin, vi åkte runt och badade på flera andra ställen. Sidari tycker jag var ett bottennapp, uppe på nordost kusten fanns flera fina ställen. Bland sandstränderna vinner nog Glifada, men stranden i Ag Gordis är lika fin och orten bättre enligt mig.

Ha det bra där nere.

Elisabet
2006-07-08, 22:13
Sidari tycker jag var ett bottennappMåste bara fråga om ni gick till området med sandstensklipporna alldeles väster om staden där stadsstranden slutar, där till exempel canal d´amour finns?

Sidari stad och stranden i staden föll inte heller mig i smaken, men sandstensklipporna är ju något helt annat och (i mitt tycke) definitivt en av de finaste platser jag har varit till i Grekland.

borgillios
2006-07-08, 23:46
Jag var där borta en kort stund och såg lite av klipporna. Jag vet inte hur stort området är, men visst det var annorlunda och vackert. Jag tyckte bara hela området såg både extremt turistiskt och förfallet ut på samma gång. Just när vi var där var vattnet grumligt och blandat med gammal tång och sjögräs. Inte riktigt min smak. Tångbad är OK, men på ett annat sätt.

Elisabet
2006-07-09, 00:42
Jag tyckte bara hela området såg både extremt turistiskt och förfallet ut på samma gång.Vi var där i september så det kanske helt enkelt hade att göra med att det inte var högsäsong, men en av de speciella sakerna med platsen då, var att den var helt oexploaterad! Inte en taverna, bar eller minsta försäljningsstånd inpå "knutarna". Inga solstolar och inga försäljare! En hel del badande och andra människor, men absolut inte trångt, snarare tvärtom, det är ju gott om plats där.
Just när vi var där var vattnet grumligt och blandat med gammal tång och sjögräs.Kanske beroende på årstiden det också? Vid klipporna var vattnet klart och rent. Vid stadsstranden däremot var vattnet inte överdrivet inbjudande.

Lindskog
2008-09-13, 16:34
Hej,

Jag och min bror funderar ska bjuda föräldrar på en resa nästa år då de fyller 60, narturligtvis till Grekland.

Farsgubben min har lite svårt att gå och jag undrar om Hotel Irene består av mycket trappor eller liknande nivåskilnader?

Stinab
2008-09-15, 08:30
Jo det är en del trappor, om man nu inte får boende på 1:a vån...
Även trafiken kan vara störande men vi vande oss.
Poolområdet är en liten bit ifrån hotellbyggnaden med en trappa upp på slutet.

Hälsningar
Stinabbye_bye

Relativity
2009-02-05, 16:19
Min flickvän och jag bodde på Irenes hotel i Agios Gordios under juni/juli 2008.

Hotellet var av helt ok standard men en riktigt skön pool som vi tråkigt nog bara använde en gång. Vi körde mopedturer och stranden istället.

Vi hade ett rum emot huvudgatan, men tack vare riktigt ordentlig isolerade fönster försvann allt ljud från utsidan, förrutom någon enstaka tut på morgonen när man halvsov.
Ägaren Irene kanske inte är den skarpaste greken på engelska och få fram sitt budskap kan vara krångligt ibland. Men det löser sig alltid i slutänden.

Själva staden agios Gordios är ganska skön, den har ett gäng mysiga restauranger som vi gillade, även om inte maten kanske var perfekt. Enkelt och relativt ok priser.
Stranden är riktigt bra och det kan man säga om botten också.
Något uteliv finns det däremot inte alls, men det visste vi redan innan vi åkte.

Jag tror ni kommer trivas i Agios Gordios om ni är ute efter lugn och en bra avsats för sköna mopedturer. Jag rekommenderar att ni hyr en moped och siktar på paleokritsa, ett måste.