handdator

Visa fullständig version : Skottland


Moster
2006-04-23, 11:08
Sambon och jag var i Aberdeen med omnejd, i början av September -05. Det var vår första resa till Skottland, men absolut inte den sista. Vilket paradis på jorden. Vi besökte den enda grekiska restaurangen i Aberdeen; Christos Greek Taverna. Vilken mat och vilken atmosfär! Skottland är helt klart en plats vi bär med oss i våra hjärtan, precis som Santorini!!!

Moster :)

Elisabet
2006-04-23, 21:05
Ja Skottland är underbart, det håller jag verkligen med dig om! Det är jättelänge sedan jag var där och då var jag långt från Aberdeen, närmare bestämt i en jaktstuga i lågländerna, mitt ute i ingenstans - men vackert var det!!!

Dit ska jag åka tillbaka någon gång och då vill jag verkligen uppleva de norra delarna också!

Stefulainen
2006-08-30, 09:50
Funderar starkt på att göra uppehåll i Greklandsresorna nästa sommar och i stället besöka Skottska högländerna (främst västkusten runt Dornie och Isle of Skye). Känns dock lite skumt att låta en sommar förflyta utan grekisk ö. Ett alternativ är ju att ta en sista minuten resa till grekland i slutet av sommaren, samt att åka till skottland med något lågprisflygbolag och på så vis få två resor till priset av en.

Har nu besökt Karpathos och Thassos - vad borde man då ta som nästa? *fundera*

Eva L
2006-08-30, 14:10
Amorgos eller Folegandros.

Eva

Moster
2006-08-30, 17:17
Stefulainen! Våra dagar i Skottland var jättemysiga. Nästa gång vi ska resa dit, ska vi satsa mer tid på turer på landsbygden. Inget ont i Aberdeen men deras landskap är otroligt vackert. Lycka till med resorna.

Moster, som ständigt längtar tillbaka till Skottland :)

Admirala
2006-08-30, 18:32
Jeg er også veldig glad i Aberdeen. Det er noe særegent med de mørke steinhusene, nesten som å bevege seg i en film noir :D
Og et skotske landskapet er vakkert, kontrastene mellom myke grønne åser, nakne fjellparti, idylliske innsjøer...
Og pubene, da_B-anana Ingenting er som en lunken bitter på en brun pub!

Moster
2006-08-30, 19:07
Admirala! Jag hoppas att du oxå var på Christos Greek Taverna. Vi besökte Christos två gånger på vår femdagars resa. Vilken atmosfär han har på sin restaurang! Väl värt att besöka klapp_klap

Moster :)

Stefulainen
2006-08-31, 07:24
Jag är inte speciellt intresserad (tror jag) av att besöka de större städerna där utan det är mer landskapet som sådant, mindre byar och slott som intresserar. Håller på att studera ut bra ställen att vandra på. Är väl ingen proffsvandrare så det blir väl att hålla sig till de medelsvåra/lätta rutterna :-)

Har lekt med tanken på att göra det hela med mindre budget och funderar lite på om det skulle vara bäst att ta lågprisflygbolaget till Liverpool och sedan åka hyrbil direkt därifrån (när vi ändå antagligen kommer att ha hyrbil en hel vecka...vilket väl iofs rimmar illa med lågbudgetplanen, men hursomhaver). På en skottsk site påpekades att det är ganska lång körrutt, men å andra sidan så kan det tidsmässigt vara lika snabbt som att vänta på förbindelseflyg och eventuellt flytta sig mellan flygplatser. Någon som testat vägarna mellan Glasgow och Liverpool? :-) Månne det är svårt att anpassa sig till vänstertrafiken? :confused:

Elisabet
2006-08-31, 07:55
Någon som testat vägarna mellan Glasgow och Liverpool? :-) Månne det är svårt att anpassa sig till vänstertrafiken? :confused:Vägarna i Storbrittanien är jättebra, och mycket väl skyltade, så det är lätt att köra där.
Jag åkte motorvägen norrut från Liverpool till norr om Carlisle (där vi svängde västerut mot Dumfries). Det var 1980 (tror jag) och redan då var det motorväg en stor del av vägen. Nu tror jag det är motorväg till Glasgow, kanske ända till Perth.

Det svåraste med vänstertrafik är att växelspaken sitter på fel sida... Jäklar vad jag slog handen i dörren många gånger när jag skulle växla! :cool: Och så var jag värdelös på att avståndsbedöma åt vänster. Körde upp i trottoarkanter och in i häckar så gott som varje gång jag skulle svänga vänster :o

Cecilia
2006-08-31, 11:05
Jag älskar Skottland! Bodde i Glasgow ett halvår som utbytesstudent och det var nog det bästa halvåret i mitt liv! :D

Edinburgh är ju huvudstaden och fantastiskt vacker, men Glasgow har också charm, även om stan kan verka lite oborstad vid första ögonkastet. Men ger man Glasgow en chans, så är man sen ohjälpligt förälskad resten av sitt liv!

PS. Ryanair flyger ju från Skavsta till Glasgow (Prestwick airport) och kan vara ett alternativ om man inte vill bila ända från Liverpool. Från Glasgow är det ju inte så lång bilresa till högländerna och de härliga vandringslederna!

- C

Peter
2006-08-31, 14:15
Själv har jag aldrig kommit längre upp än norra England tyvärr, men skulle hemskt gärna åka upp till Scottland och titta. För de som inte sett den kan jag rekommendera filmen Local Hero. En charmig liten bagatell med en del fina naturbilder och musik av Mark Knopfler.

Peter

Stefulainen
2006-09-20, 11:38
Planerar fortfarande för en eventuell Skottlandsresa och det jag nu funderar på är huruvida vi ska bo på 1 (eller högst 2) orter (som i naven på ett hjul) och göra utflykter från dessa, eller om vi ska flytta till ny ort (nästan) varje dag och göra en mera cirkelformad "turné". Samtidigt så funderar jag naturligtvis på vilken ort som skulle passa bäst som utgångspunkt om man bor på ett ställe, samt vilka orter man borde se om man byter ort varje dag.

Idéer och förslag tas gärna emot. Det är väl omöjligt att ge ett korrekt svar på dessa frågor och valet av orter beror naturligtvis på vad man vill se och göra.

Själv vill jag se berg, slott, loch:ar och fina landskap. Jag har inga större behov av att se storstäder och nattklubbar. Dornie & Glencoe har jag lite funderat på att borde passas in. :)

Hur är det annars med bränsletyper i Skottland? Finns det diesel lika lättillgängligt som i skandinavien?

Stefulainen
2006-09-20, 11:41
[quote=Stefulainen]Planerar fortfarande för en eventuell Skottlandsresa och det jag nu funderar på är huruvida vi ska bo på 1 (eller högst 2) orter (som i naven på ett hjul) och göra utflykter från dessa, eller om vi ska flytta till ny ort (nästan) varje dag och göra en mera cirkelformad "turné". Samtidigt så funderar jag naturligtvis på vilken ort som skulle passa bäst som utgångspunkt om man bor på ett ställe, samt vilka orter man borde se om man byter ort varje dag.

Idéer och förslag tas gärna emot. Det är väl omöjligt att ge ett korrekt svar på dessa frågor och valet av orter beror naturligtvis på vad man vill se och göra.

Själv vill jag se berg, slott, loch:ar och fina landskap. Jag har inga större behov av att se storstäder och nattklubbar. Dornie & Glencoe har jag lite funderat på att borde passas in. :)

Hur är det annars med bränsletyper i Skottland? Finns det diesel lika lättillgängligt som i skandinavien?

(för närvarande skulle min planerade skottlandsresa kosta 549 € totalt för två personer i 7 dagar i maj om man inkluderar flyg, hyrbil, bensin och boende...planerar på skoj resan som lågbudgetresa, mest kostar boendet: 43,2 %)

Admirala
2006-09-20, 11:45
Admirala! Jag hoppas att du oxå var på Christos Greek Taverna. Vi besökte Christos två gånger på vår femdagars resa. Vilken atmosfär han har på sin restaurang! Väl värt att besöka klapp_klap

Moster :)

Nei, Christos visste jeg ikke om! Må helt klart besøkes neste gang Aberdeen står på planen.
Takk for tips!