handdator

Visa fullständig version : Tips på bra stränder runt Platanias ?


Anderp
2006-04-22, 08:08
Jag har hört talas om en rosa strand där man kan vada ut till små klippor, är det långt till den från Platanias.....kanske någon har tips om andra bra ständer.

Sen efterlyser jag länkar på nätet där man kan läsa om Kreta med omnejd.

Vi ska bo på Blue Star Caldera Bay i Platanias och undra om det är någon som varit på just det hotellet, vill gärna veta vad ni tyckte och kanske finns privata bilder från hotellet som man kanske kunde få kika på klapp_klap

Ha det bra alla Kreta älskare_B-anana

Arne
2006-04-22, 08:25
Rosa och rosa?? Nja stranden du frågar efter måste nog vara Elafonissis.

Det taga innemot två timmar med bil att ta sig dit från Platanias. Buss finns också, men det är nog bara en tur om dagen eller så. Fram till Kissamos är vägen skaplig, men därefter vidtaga en grusväg icke av denna världen. Serpentinväg längs stup och med tunnlar. Gudomligt vacker väg men lite tidskrävande.

Lite bilder från Elafonissis. Tagna för sju år sedan.

Länk http://www.sendpix.com/albums/06042200/87yltrmbdx/ (http://www.sendpix.com/albums/06042200/87yltrmbdx/)

När det så gäller hemsidor med information om sevärdheter med mera på Kreta, ja då går det tretton på dussinet om du söker via Google. Att här i forumet lägga ut sådana länkar låter sig ej göras på grund av forumreglerna. Hemsidorna formligen kryllar av reklam för Hotell, biluthyrare, serveringar, butiker, etc etc.

Arne

mimzzie
2006-04-22, 12:33
Hej!

Det finns en tråd inne på Kreta-forumet där Elafonissi diskuterats. Där finns vägbeskrivningar också.

Själv har jag beställt e-guiden om Chania här på Kalimera och där finns en jätteläcker bild på Elafonissistranden och på den bilden är den verkligen ROSA!

//Mimzzie

Argyris
2006-04-27, 08:34
Hej,

det finns mycket fina stränder i Kato Stalos / Ag Marina / Kato Daratos

/Nico